Μέση Ανατολή

Αντιστράτηγος ε.α. Μπαλτζώης: Οι δυσκολίες της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα

Στην ίσως πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του πλανήτη, 45 τετραγωνικών χιλιομέτρων όπου κατοικούν πάνω από 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι, γίνεται αντιληπτό πως οποιαδήποτε σύγκρουση θα έχει σωρεία απωλειών από τις δύο πλευρές.

Οι μη συμβατικές τεχνικές που ακολουθεί η Χαμάς, η πλειάδα φυσικών εμποδίων αλλά και η μορφολογία μίας τόσο πυκνοκατοικημένης περιοχής αποτελεί στο παρόν στάδιο δυσεπίλυτο γρίφο για τις Ισραηλινές δυνάμεις, που προσπαθούν περισυλλέξουν πληροφορίες για το που μπορεί να βρίσκονται οι απαχθέντες όμηροι.

Ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ιωάννης Μπαλτζώης, καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ, "Τομές στα Γεγονότα" ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια τα πιθανά σενάρια, τους λόγους που καθυστερεί η είσοδος των χερσαίων δυνάμεων στη Γάζα, τους συσχετισμούς στην περιοχή και τις προσπάθειες να μείνει το Ιράν... "στην απ'έξω" καθώς και τον ύπουλο ρόλο της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Δείτε ολόκληρο το βίντεο:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ