Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Δεκάδες προηγμένα συστήματα αεράμυνας αναπτύσει στη Συρία η Μόσχα - Ρωσικό σχέδιο παραπλανήσεως με εικονικά αντιαεροπορικά συστήματα

Ο ρωσικός στρατός ανέπτυξε αρκετές δεκάδες προηγμένα συστήματα αεράμυνας στη Συρία, σταδιακά και μυστικά γεγονός που διαπιστώθηκε από τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια μιας από τις αποστολές αναγνώρισης που πραγματοποίησε ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποιώντας UAV τα οποία, πετώντας χαμηλά στο έδαφος, μπόρεσαν να εντοπίσουν τις θέσεις των πολυάριθμων ρωσικών συστημάτων αεράμυνας.

Το Ρωσικό σχέδιο παραπλανήσεως

Αργότερα, μετά από ενδελεχή ανάλυση, έγινε γνωστό ότι, εκτός από τα συνήθη μέσα αεράμυνας, που είχαν σχεδιαστεί για την προστασία τόσο των ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων όσο και των θέσεων του συριακού στρατού, αρκετές δεκάδες ομοιώματα τους αναπτύχθηκαν στο έδαφος της Αραβικής Δημοκρατίας, τα οποία δεν μπορεί να αναγνωρισθεί εύκολα ότι δεν είναι πραγματικά συστήματα αεράμυνας.

"Αργότερα, οι Αμερικανοί άρχισαν να λαμβάνουν πληροφορίες που ήταν αντίθετες με τις πληροφορίες που έλαβαν από τα drones. Ο αμερικανικός στρατός ήταν έξαλλος όταν αποκαλύφθηκε ότι η Ρωσία είχε παραπλανήσει εύκολα τα αναγνωριστικά τους drones στη Μέση Ανατολή", αναφέρει η δημοσίευση του "Sohu".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι ο ρωσικός στρατός παρέδωσε στη Συρία εικονικά συστήματα αεράμυνας, τα οποία από απόσταση 150-200 μέτρων δεν μπορούν να διακριθούν από τα πραγματικά.

Παρ 'όλα αυτά, όπως σημειώνουν οι ειδικοί, ο ρωσικός στρατός ανά πάσα στιγμή μπορεί να αντικαταστήσει τα εικονικά με πραγματικά συστήματα αεράμυνας και αυτό μπορεί να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαφαίνεται από τα παραπάνω ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο εικονικών αντιαεροπορικών, θέτοντας σε εφαρμογή ένα πολύ καλά οργανωμένο "σχέδιο παραπλανήσεως". 

Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοιο σχέδιο παραπλανήσεως, είχαν εφαρμόσει οι Ρώσοι στην πριν από μήνες κρίση με το ΝΑΤΟ αναφορικά με την Ουκρανία, όταν ανέπτυξαν πάρα πολλά ομοιώματα αρμάτων μάχης τεθωρακισμένων οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας, δημιουργώντας την λανθασμένη άποψη συγκέντρωσης στην υπόψη περιοχή πολυάριθμων δυνάμεων και μέσων.

Μάλιστα τα συγκεκριμένα τα είχαν αναπτύξει εν μέσω πραγματικών αρμάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων, γεγονός που καθιστούσε την αναγνώρισή των εικονικών σχεδόν αδύνατη, αφού έφεραν σύστημα κίνησης, αλλάζοντας τη θέση τους διαρκώς.

Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει οι Ένοπλες Δυνάμεις μας να δούν με διαφορετικό μάτι, δημιουργώντας εκτενείς παραπλανητικούς στόχους και δυνάμεις σε Θράκη και νησιά.

Η βοήθεια των ραντάρ των S-400 στη Συριακή αεράμυνα

Σύμφωνα εξάλλου με ρωσικές πηγές, κατά τη διάρκεια νυχτερινής επίθεσης, ισραηλινοί πύραυλοι stealth "Delilah" καταρρίφθηκαν από συριακά συστήματα αεράμυνας ενώ βρίσκονταν ακόμη στον εναέριο χώρο του γειτονικού Λιβάνου.

Στην πραγματικότητα, η εμβέλεια των συριακών συστημάτων αεράμυνας είναι αρκετή για να γίνει αυτό, ωστόσο, λόγω της κορυφογραμμής του βουνού στα σύνορα Συρίας και Λιβάνου, είναι αδύνατο να εντοπιστεί ένας πύραυλος και να χτυπηθεί αμέσως.

Από αυτή την άποψη, υποτίθεται ότι το έργο των συριακών συστημάτων αεράμυνας συντονίστηκε από τα ραντάρ των ρωσικών συγκροτημάτων S-400 που αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση Khmeimim και στη βάση του ρωσικού ναυτικού στο Tartus.

Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης, τα ισραηλινά μαχητικά δεν έδωσαν την ευκαιρία να γίνουν ορατά και εκτόξευσαν πυραύλους, καλυμμένα πίσω από ορεινές περιοχές.

Ωστόσο, οι υπάρχοντες συριακοί σταθμοί ραντάρ δεν επαρκούν για την παρακολούθηση του πυραύλου από τον τόπο εκτόξευσής του στην πληγείσα περιοχή, αν και αυτό διευκολύνεται πλήρως από την ανάπτυξη ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 σε τις συριακές επαρχίες Ταρτούς και Λατάκια.

https://www.youtube.com/watch?v=vBrYA3h_mFI

Το Pantsir μπορεί κάλλιστα να ενσωματωθεί με τα ρωσικά S-400 στην αεροπορική βάση Khmeimim, αλλά υπάρχουν πολύ περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το σύστημα αεράμυνας Buk-M2E.

Είναι πιθανό ότι εκτός από τα ρωσικά ραντάρ, λειτουργούσαν και τα κινέζικα ραντάρ που είχε αποκτήσει προηγουμένως ο συριακός στρατός, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή της εξόδου της κοιλάδας Μπέκαα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την τελευταία ισραηλινή επίθεση στη Συρία, τα συριακά συστήματα αεράμυνας κατάφεραν να καταρρίψουν το 92% των ισραηλινών πυραύλων stealth Delilah.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι η Ρωσία προσδοκούσε  εδώ και αιώνες από την εποχή της Μ.Αικατερίνης την έξοδό της στις "θερμές θάλασσες", κάτι το οποίο δεν κατόρθωσε με τους αραβοϊσραηλινούς πολέμους και το πέτυχε τώρα στη Συρία.

Με αυτόν τον τρόπο η Ρωσία εγκαθίσταται για τα καλά στη Μ.Ανατολή και στην ΝΑ Μεσόγειο, δημιουργώντας συνθήκες για περαιτέρω αύξηση της επιρροής της στην περιοχή.

Σε πρόσφατο άρθρο μας είχαμε αναφέρει άλλωστε την πρόταση του επικεφαλής της Κύριας Στρατιωτικής-Πολιτικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αντρέι Καρταπόλοφ,  ο οποίος ανακοίνωσε ότι η Συρία θα μπορούσε να γίνει η επόμενη χώρα-μέλος του CSTO (Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας). Αυτό θα διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητες του ρωσικού στρατού στο έδαφος αυτού του κράτους της Μέσης Ανατολής και θα διαφυλάξει την ασφάλεια της Συρίας από ''εχθρικά κράτη'', συμπεριλαμβανομένων του Ισραήλ, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...