Έκδηλη η ανησυχία στην Τουρκία, λίγες ώρες πριν την συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν. Ο Τούρκος δημοσιογράφος, Γιουσούφ Αλαμπαρντά, προχώρησε σε αμφιλεγόμενες αναφορές σχετικά με τις πραγματικές διαφορές ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία, καθώς και στους φόβους της χώρας από την δημιουργία ενός ''νέου Ισραήλ'', εννοώντας φυσικά το Κουρδιστάν.
Ο Τούρκος δημοσιογράφος μάλιστα, το προχώρησε ακόμα παραπέρα, παρομοιάζοντας την Τουρκία ως ''Σύγχρονο Θησέα'', που αντιστέκεται στους Παγκόσμιους Μινώταυτους. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «υπάρχει μια Τουρκία που αντιστέκεται στους Παγκόσμιους Μινώταυρους. Τι λέει ο μύθος; Ο πιο ισχυρός ηγέτης της εποχής, ο Βασιλιάς Μίνωας της Κρήτης και η σύζυγός του βασίλισσα Πασιφάη, είχαν ένα τέρας, μισό ταύρο, μισό άνθρωπο το οποίο ονόμασαν Μινώταυρο. Ο Αθηναίος βασιλιάς Αιγέας είχε υποχρεωθεί να στέλνει επτά νεαρά αγόρια και επτά νεαρά κορίτσια στην Κρήτη κάθε χρόνο για να ταΐσει τον Μινώταυρο, που τρέφεται μόνο με ανθρώπινη σάρκα. Αν και ο θρύλος αφορά τους Αθηναίους, οι οποίοι καταδικάζονται να αποτίσουν φόρο τιμής σε αυτό το τέρας, εκφράζει επίσης πολύ καθαρά την τρέχουσα κατάσταση της παγκόσμιας τάξης».
Στην συνέχεια, ο Αλαμπαρντά αναφέρει πως «κάθε ηγέτης που δεν θέλει να θυσιάσει τα παιδιά του στην ''ληστρική'' παγκόσμια τάξη και δεν θέλει να ξεπουλήσει τους φυσικούς του πόρους, δυσφημίζεται από την καθεστηκυία τάξη και ρίχνεται μπροστά σε αυτό το τέρας»!
Το πρόβλημα δεν είναι οι S-400
Συνεχίζοντας τους ισχυρισμούς του, το πραγματικό ζήτημα, σύμφωνα με τον Αλαμπαρντά, ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ, δεν είναι τόσο οι S-400, αλλά η επίμονη στήριξη των ΗΠΑ στο Σιωνιστικό σχέδιο της δημιουργίας ενός ''Μεγάλου Κουρδιστάν''
Το κύριο ζήτημα είναι η πολιτική των ΗΠΑ, η οποία εξοπλίζει και τροφοδοτεί τους τρομοκράτες, και οι οποίοι στην συνέχεια χτυπούν την Τουρκία ''πισώπλατα''. Μεγάλο ερωτηματικό εάν οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας θα συνεχιστούν με τη μορφή μιας σχέσης όπως στη δεκαετία του 1970.
Οι ΗΠΑ θέλουν να κατευθύνουν την Τουρκία με αυταρχικό στιλ και με τόσο απροκάλυπτα ξεδιάντροπο τρόπο με σκοπό να αλλάξουν ακόμα και τους πολιτικούς συσχετισμούς της χώρας.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο, είναι ότι ο ''Ιακωβίνος'' (δηλ.ο Ερντογάν) βλέπει τον εαυτό του ως πραγματικό ιδιοκτήτη της Τουρκίας, βλέπει τον εαυτό του ως εμπιστευτικό του Αμερικανού Προέδρου, ενώ παράλληλα προσπαθεί να αποδείξει απεγνωσμένα το πόσο ''δημοκράτης'' είναι.
Ο Αλαμπαρντά προειδοποιεί να «μην δίνουμε σημασία στα φερέφωνα που αναμασάνε ότι μόλις επιλυθεί το ζήτημα S-400, όλα τα προβλήματα θα λυθούν, καθώς αυτή είναι η δουλειά τους. Ενώ τα ζητήματα που άγγιξαν είναι στο τραπέζι, διαπραγματεύονται ακόμη το ζήτημα για το S-400 επειδή θέλουν να συνεχίσουν να τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια της Τουρκίας.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται
Ο Τούρκος δημοσιογράφος, για να προσδώσει μεγαλύτερη αλήθεια στα λεγόμενα του,έκανε έναν παραλληλισμό με τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μαθαίνουμε από τα απομνημονεύματα του Μεγάλου Βεζίρη Σαΐτ Χαλίλ Πασά, με τίτλο "Η Οθωμανική Αυτοκρατορία και ο Παγκόσμιος Πόλεμος", ότι ο Πασάς, ως ο Μεγάλος Βεζίρης, περνούσε ένα σημαντικό μέρος του χρόνου του λέγοντας στους πρεσβευτές της Αγγλίας, της Ρωσίας και της Γαλλίας ότι τα οπλικά συστήματα που αγόρασε η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν για αμυντικούς σκοπούς. Η δουλοπρέπεια και η υποχωρητικότητα του έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που ο Μεγάλος Βιζέρης περνούσε τον χρόνο του λέγοντας συνέχεια φράσεις όπως «παρακαλώ Αγγλία, κατευνάστε τη Ρωσία, ικανοποιήστε τη Γαλλία». Παρ 'όλα αυτά, όλοι γνωρίζουμε πως εξελίχθηκε η ιστορία...
«Πόσο μάταιο είναι, 100 χρόνια αργότερα, να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι τα συστήματα S-400 είναι για αμυντικούς σκοπούς;
Τι δηλαδή, δεν γνωρίζουν οι ΗΠΑ ότι ένα σύστημα αεροπορικής άμυνας, όπως το S-400, δεν μπορεί να είναι επιθετικό όπλο ακόμη κι αν το επιθυμεί;
Φυσικά ξέρει...
Στις 14 Ιουνίου και μετά, η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα της με αυτήν την «Παγκόσμια Τάξη του Μινώταυρου» αξιοποιώνας τον χώρο, τον χρόνο και τις ευκαιρίες που έχει. Τα κέρδη της Τουρκίας στη Συρία, το Ιράκ, το Αζερμπαϊτζάν και τη Λιβύη είναι τα κέρδη που έχει επιτύχει με αυτόν τον τρόπο, και η Τουρκία πρέπει να τα διατηρήσει ακόμη και αν δεν ενισχυθούν.
Η επίσκεψη υψηλού επιπέδου στη Λιβύη, η οποία θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά από τον Μάιο και ακριβώς πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, με τα επιτυχή βήματα που έλαβε η Τουρκία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, είναι πολύτιμη από αυτή την άποψη.
Στην επίσκεψη στη Λιβύη, η οποία θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, θα παρευρεθούν ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Γιασάρ Γκούλερ, ο Επικεφαλής της Εθνικής Πληροφορίας Χακάν Φιντάν, ο Επικεφαλής Επικοινωνιών Φαχρεντίν Αλτούν και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν. Ομοίως, η επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στο Αζερμπαϊτζάν μετά τη σύνοδο κορυφής είναι ένα από τα πιο συγκεκριμένα βήματα για την ''ενοποίηση'' αυτών των κερδών».
Υπενθυμίζουμε ότι το σχέδιο ''κράτος του Κουρδιστάν'' θα συμπεριλάβει και την τουρκική περιοχή του Ντιγιαρμπακίρ, που θα ενωθεί με τις κουρδικές περιοχές του βόρειου Ιράκ και της Συρίας, οδηγώντας στην ίδρυση ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους που θα είχε πρόσβαση στη θάλασσα, τεράστιους πόρους πετρελαίου και έναν αδιαμφισβήτητο προσανατολισμό υπέρ της Αμερικής και του Ισραήλ.
Το νέο κράτος, μαζί με το κράτος του Ισραήλ, θα αποτελούσε έναν σταθεροποιητικό παράγοντα στη Μέση Ανατολή και, σύμφωνα με δυτικές πηγές πληροφοριών, μια νέα κουρδική κυβέρνηση βρίσκεται έτοιμη στην περιοχή, κοντά σε μια αμερικανική εγκατάσταση.