Κίνα

Κίνα: Απάτη με διάσημο καταρράκτη – Το νερό βγαίνει από σωλήνα

Συγγνώμη αναγκάστηκαν να ζητήσουν οι αξιωματούχοι της τοπικής κυβέρνησης της επαρχίας Χενάν, στην Κίνα όταν ένας περιπατητής αποκάλυψε μια απίστευτη απάτη: το νερό σε διάσημο καταρράκτη, προέρχεται από υδροσωλήνα.

Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε στην εφαρμογή Douyin του TikTok την περασμένη Κυριακή (02.06.2024), δείχνει έναν μεγάλο αγωγό νερού ενσωματωμένο στην κορυφή του καταρράκτη στο βουνό Yuntai, που διαφημίζεται ως ο ψηλότερος καταρράκτης της Κίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο τον εντυπωσιακό καταρράκτη ύψους 315 μέτρων χάρη στους γεωλογικούς σχηματισμούς που χρονολογούνται πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρόνια πριν.

Οι υπάλληλοι του Yuntai Mountain Geopark, μιας περιοχής που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO, έκαναν μια περίεργη ανάρτηση στα social media, ζητώντας συγγνώμη για τον σωλήνα μιλώντας ως ο ίδιος ο καταρράκτης.  

«Δεν περίμενα να τους συναντήσω όλους με αυτόν τον τρόπο. Ως εποχιακό τοπίο δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα βρίσκομαι στην πιο όμορφη μορφή μου κάθε φορά που έρχεστε να με δείτε», έγραφε η ανάρτηση.

«Έκανα μια μικρή ενίσχυση κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου μόνο για να δείχνω την καλύτερη δυνατή εμφάνιση για να συναντήσω τους φίλους μου», ανέφερε.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου δήλωσαν επίσης στα τοπικά ΜΜΕ ότι το νερό που χρησιμοποίησαν στον σωλήνα ήταν νερό πηγής, προσθέτοντας ότι δεν θα βλάψει τον ίδιο τον καταρράκτη.

Αλλά αρκετοί είναι οι χρήστες των social media που εξακολουθούν και εκφράζουν την οργή τους – παρά την ανακοίνωση.

«Δεν σέβεται τη φυσική τάξη και δεν σέβεται τους τουρίστες», έγραψε ένας χρήστης του Weibo.

«Πώς θα μπορούσε να αποκαλείται πια ο Νο1 καταρράκτης;», διερωτήθηκε ένας άλλος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...