Μια αποκάλυψη που κόβει την ανάσα προέκυψε από τα βάθη κάτω από την Κίνα, καθώς ένα κολοσσιαίο αρχαίο δασικό βασίλειο αποκαλύφθηκε σε βάθος 180 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της Γης, σύμφωνα με το gazzetta.gr.
Αυτό το υπόγειο θαύμα συναντήθηκε τυχαία από μια ομάδα ατρόμητων εξερευνητών που επιχείρησαν να εισέλθουν σε ένα κινεζικό πάρκο τον Μάιο του προηγούμενου έτους. Το πάρκο, που βαφτίστηκε Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Leye Fengshan, βρίσκεται στην αυτόνομη περιοχή Guangxi Zhuang της νοτιοδυτικής Κίνας.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο της UNESCO, αποτελείται κυρίως από ιζηματογενείς αποθέσεις, με πάνω από το 60% της σύνθεσής της να αποδίδεται σε ανθρακικά πετρώματα του Δεβονίου έως του Περμίου, με εντυπωσιακό πάχος 3000 μέτρων, και αυτό το γεωλογικά ποικίλο έδαφος είναι ένα θέαμα που αξίζει να δείτε. Διεκδικεί τη φήμη ως έδρα των σπηλαίων και μπορεί να υπερηφανεύεται για τον τίτλο της μακρύτερης φυσικής γέφυρας στον κόσμο.
Ο Zhang Yuanhai, διακεκριμένος ανώτερος μηχανικός στο Ινστιτούτο Γεωλογίας Καρστ υπό την αιγίδα της Γεωλογικής Υπηρεσίας της Κίνας, προσέφερε πρόσθετες πληροφορίες. Επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη τοποθεσία φιλοξενεί ένα εντυπωσιακά καλά διατηρημένο αρχέγονο δάσος στις εσοχές της.
Σκιαγραφώντας τις διαστάσεις αυτής της μνημειώδους καταβόθρας, το Xinhua ανέφερε ότι εκτείνεται σε μήκος 306 μέτρων, εκτείνεται σε πλάτος 150 μέτρων. Το απόλυτο μέγεθός της περιλαμβάνει έναν όγκο που ξεπερνά τα εκπληκτικά 5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, ένα επίτευγμα που την κατατάσσει απερίφραστα ως μια σημαντική καταβόθρα.
Ο Chen Lixin, ο επικεφαλής της ομάδας εξερεύνησης του σπηλαίου Guangxi 702, ανέλυσε τα αξιοσημείωτα αξιοθέατα που υποδέχτηκαν την ανακάλυψή τους. Μέσα στην υπόγεια έκταση, η πυκνή βλάστηση ρίχνει μια δροσερή σκιά.