ΗΠΑ

Αεροπορική εταιρία απαγόρευσε σε 76χρονη να πετάξει για Νέα Υόρκη με τον παπαγάλο της

Μια 76χρονη καταγγέλλει ότι έχει «εγκλωβιστεί» στο Πουέρτο Ρίκο, αφού μια αεροπορική εταιρεία δεν της επέτρεψε να πετάξει πίσω στη Νέα Υόρκη με τον παπαγάλο της που της παρέχει συναισθηματική υποστήριξη, όπως τονίζει.

Η Maria Fraterrigo δήλωσε στο συνεργαζόμενο με το CNN, WCBS, ότι την προειδοποίησαν «να ξεφορτωθεί το πουλί, αν θέλει να επιβιβαστεί στη πτήση», ενώ προσπαθούσε να γυρίσει στις ΗΠΑ από το εξοχικό της στο Πουέρτο Ρίκο.

«Νιώθω σαν να με εγκατέλειψαν. Τα φάρμακά μου είναι στο σπίτι, το ραντεβού μου με τον γιατρό, τα πάντα. Είναι απλά ένας εφιάλτης», είπε.

Ήταν η πρώτη φορά που επέστρεφε στο νησί μετά τον θάνατο του συζύγου της το 2019. Το πουλί, που ονομάζεται Plucky, της παρέχει παρηγοριά, δήλωσε ο γιος της, Robert.

Για να φτάσει στο Πουέρτο Ρίκο, η Fraterrigo λέει ότι της επέτρεψαν να επιβιβαστεί σε πτήση της ίδιας αεροπορικής εταιρείας από το Διεθνές Αεροδρόμιο «John F. Kennedy» με το πουλί της, αλλά η εταιρεία της είπε αργότερα ότι αυτό ήταν δικό της λάθος και ότι δεν θα έπρεπε να της είχε επιτραπεί να φέρει το πουλί εξαρχής.

Ο γιος της, ο οποίος έκλεισε το αεροπορικό εισιτήριο, λέει ότι δεν του είπαν ποτέ ότι υπήρχαν εξαιρέσεις για το είδος των πτηνών που μπορούσαν να φέρουν οι επιβάτες.

Ο ιστότοπος της εταιρείας αναφέρει ότι «μικρά οικιακά πτηνά» μπορούν να εισέρχονται σε πτήσεις εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά μεγάλα πτηνά όπως παπαγάλοι ή κοκατού δεν γίνονται δεκτά.

«Διερευνούμε επί του παρόντος το θέμα και βρισκόμαστε σε επαφή με την πελάτισσα και την οικογένειά της για να τη βοηθήσουμε να επιστρέψει στην πατρίδα της μόλις μπορέσει να παρουσιάσει όλα τα απαιτούμενα από την κυβέρνηση έγγραφα», ανέφερε η εταιρεία στο CNN σε ανακοίνωσή της. «Ως θέμα τυπικής πολιτικής (όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα μας), δεν μεταφέρουμε συνήθως παπαγάλους».

Το 2021, το Υπουργείο Μεταφορών άρχισε να απαιτεί από τα ζώα συναισθηματικής υποστήριξης να συμπεριλαμβάνονται στην πολιτική των αεροπορικών εταιρειών, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με τέλη.

«Θέλω απλώς να γυρίσω σπίτι με το πουλί μου», δήλωσε η Fraterrigo.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αιφνιδιάστηκαν πλήρως οι Τούρκοι και μιλούν για έγγραφο στον ΟΗΕ καθώς η Ελλάδα κατοχυρώνει διεθνώς το Αιγαίο – Αναμένεται ξανά καυτό καλοκαίρι;

Τούρκος Ναύαρχος φωνάζει για τουρκολιβυκό μνημόνιο και Γαλάζια Πατρίδα στον Ερντογάν – Ο Τουρκικός χάρτης δημοσιεύθηκε...