ΗΠΑ

Ο Τραμπ έβαλε στόχο το Ιράν! Το απειλεί με συνέπειες ολέθριες

Και το Ιράν έβαλε στο στόχαστρό του ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι θα καταστεί υπεύθυνο και θα βρεθεί μπροστά σε «ολέθριες» συνέπειες για οποιεσδήποτε περαιτέρω επιθέσεις από τους Χούθι της Υεμένης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κάθε πυροβολισμός από τους Χούθι θα θεωρείται, από εδώ και στο εξής, ως πυροβολισμός από τα όπλα και την ηγεσία του ΙΡΑΝ, και το ΙΡΑΝ θα θεωρηθεί υπεύθυνο και θα υποστεί τις συνέπειες, και αυτές οι συνέπειες θα είναι ολέθριες!», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social.

 

Ο Τραμπ διέταξε το Σάββατο να εξαπολυθούν μαζικά αεροπορικά πλήγματα σε διάφορες επαρχίες της Υεμένης, ανάμεσά τους αυτή που περιβάλλει τη Σανάα, όπως και στη Σαάντα, οχυρό των Χούθι στον απώτερο βορρά της εμπόλεμης χώρας.

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν σιίτες αντάρτες ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν χθες κατά του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Harry Truman στην Ερυθρά Θάλασσα και δήλωσαν ότι θα πλήττουν τα αμερικανικά εμπορικά πλοία σε απάντηση των αμερικανικών επιθέσεων κατά τις οποίες, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, σκοτώθηκαν πολλά ηγετικά στελέχη των ανταρτών.

Η Ουάσινγκτον δεν έχει επιβεβαιώσει τις δύο επιθέσεις των Χούθι.

«Οι εκατοντάδες επιθέσεις που εξαπολύθηκαν από τους Χούθι, τους μοχθηρούς μαφιόζους και τραμπούκους από την Υεμένη, που μισούνται από τον λαό της Υεμένης, όλες προέρχονται από το Ιράν και ενορχηστρώνονται από το Ιράν», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Η Τεχεράνη υπαγορεύει κάθε «πράξη και συμπεριφορά» των Χούθι, παρέχοντάς τους «όπλα, χρήματα, εξαιρετικά εξελιγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό, ακόμη και πληροφορίες», πρόσθεσε.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Abrams
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκ στο Πεντάγωνο! Αγρατσούνιστο ουκρανικό άρμα μάχης Abrams πέρασε στα χέρια του ρωσικού στρατού -Ο Πούτιν θα δώσει 100.000 δολάρια ανταμοιβή στον Ρώσο που το βρήκε

Ο Ρώσος στρατιώτης που εντόπισε το ουκρανικό άρμα αμερικανικής παραγωγής στο Κουρσκ θα ανταμειφθεί γενναιόδωρα