ΗΠΑ

Ο στρατηγός των ΗΠΑ Μπεν Χότζες προειδοποιεί για την κατάρρευση της Ρωσίας και το πυρηνικό χάος που θα ξεσπάσει

O στρατηγός των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι η Ρωσία «καταρρέει» και ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για το πιθανό χάος ενός πυρηνικού Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η επικείμενη συμφωνία μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ  για την Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει το ξέσπασμα ενός Τρίτου Παγκόσμιου πολέμου, όπως αναφέρει ο στρατηγός Μπεν Χότζες στην the-express.com.

Όπως είπε ο στρατηγός, η Μόσχα δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με τους όρους της ειρήνης.
Η Ρωσία θα επιτίθεται ξανά και ξανά στην Ουκρανία ενώ είναι ικανή να επιτεθεί ακόμα και εναντίον χωρών του ΝΑΤΟ, όπως υποστηρίζει ο Αμερικανός στρατηγός.

Με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία τα ρωσικά στρατεύματα έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες σε σχεδόν τρία χρόνια μάχης.Ο στρατός της Ουκρανίας ισχυρίζεται ότι ο πόλεμος είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 800.000 Ρώσους σε απώλειες , αν και τα στοιχεία αυτά αμφισβητούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Χότζες επεσήμανε ότι η σύγκρουση ασκεί τεράστια πίεση τόσο στο ανθρώπινο δυναμικό της Ρωσίας όσο και στην οικονομία της.

Σύμφωνα με τον Μπεν Χότζες, η Ρωσία δεν θα συμφωνήσει να διατηρήσει μόνο μέρος των πρώην ουκρανικών εδαφών γιατί ο Πούτιν θέλει να αποκτήσει τον έλεγχο σε ολόκληρη τη χώρα.

Μιλώντας στο Ukrainian Review, ο Μπεν Χότζες υποστήριξε ότι οι μέρες της Ρωσίας είναι μετρημένες μπορεί να διασπαστεί σε αρκετά μικρότερα κράτη, προκαλώντας μεγάλη προσφυγική κρίση και πυρηνικό όλεθρο.

«Πιστεύω ότι η Ρωσική Ομοσπονδία καταρρέει. Δεν είναι σε ευθεία γραμμή, αλλά συμβαίνει», είπε.
«Θα πρέπει να σκεφτούμε τι θα συμβεί. Θα υπάρξουν πρόσφυγες. Θα υπάρξει ανησυχία για τα πυρηνικά όπλα.

Θα υπάρξουν άνθρωποι που θα ανησυχούν για τον έλεγχο του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και όλων των άλλων πόρων.

Κάποια μέρη της ομοσπονδίας θα θελήσουν να γίνουν ανεξάρτητα, ενώ άλλα θα επιλέξουν να παραμείνουν συνδεδεμένα με τη Μόσχα.Πρέπει να σκεφτούμε πώς θέλουμε να καταλήξει αυτό» σημείωσε εν μέσω ενός άκρατου παραληρήματος.

Ο στρατηγός υποστήριξε ότι η βοήθεια προς την Ουκρανία για να νικήσει τη Ρωσία είναι στρατηγικά σημαντική τόσο για την ευρωπαϊκή όσο και για την αμερικανική ασφάλεια, και ότι αυτό θα αποτρέψει την Κίνα από το να εισβάλει στην Ταϊβάν.

Επαίνεσε το χτύπημα της Ουκρανίας στο Κουρσκ ως έναν «λαμπρό» τακτικό ελιγμό που αιφνιδίασε εντυπωσιακά το Κρεμλίνο.

«Αφαίρεσε την πρωτοβουλία από τη ρωσική πλευρά και ανάγκασε τους Ρώσους να αντιμετωπίσουν τώρα μια στρατηγική και επιχειρησιακή πρόκληση», εξήγησε.«Αυτό φαίνεται απολύτως κατάλληλο. Και ένα μέρος της καλής άμυνας είναι να μπορείς να περνάς στην επίθεση όταν χρειάζεται σε επιχειρησιακό επίπεδο».

Το δόγμα του ολέθρου και οι τέσσερις κανόνες χρήσης

Το βασικό επιχείρημα για τη διατήρηση πυρηνικών όπλων, δηλαδή το δόγμα της πυρηνικής αποτροπής, είναι ότι το να έχεις την ικανότητα να καταστρέψεις εντελώς τον εχθρό σου τον εμποδίζει από το να σου επιτεθεί. Ο όρος που χρησιμοποιούν τα κράτη γι’ αυτό είναι «αμοιβαία εξασφαλισμένη καταστροφή». Ακόμη, όμως, και η πιο μικρή κεφαλή μπορεί να προκαλέσει μαζικές απώλειες ζωών και μόνιμες συνέπειες.

Η αμερικανική βόμβα που σκότωσε 146.000 ανθρώπους στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν 15 κιλοτόνων. Οι πυρηνικές κεφαλές σήμερα μπορεί να είναι πάνω από 1.000 κιλοτόνους.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων, η Ρωσία -όπως και άλλα πυρηνικά κράτη- αναγνωρίζει τα πυρηνικά όπλα αποκλειστικά ως αποτρεπτικό μέσο και προβλέπει μόνο τέσσερις περιπτώσεις χρήσης τους:

  1. Σε περίπτωση εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων που επιτίθενται στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή των συμμάχων της.
  2. Σε περίπτωση χρήσης πυρηνικών όπλων ή άλλων τύπων όπλων μαζικής καταστροφής κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή των συμμάχων της.
  3. Σε περίπτωση επίθεσης σε κρίσιμες στρατιωτικές ή κυβερνητικές τοποθεσίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας που απειλεί την πυρηνική της ικανότητα.
  4. Σε περίπτωση επιθετικότητας κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τη χρήση συμβατικών όπλων, όταν η ίδια η ύπαρξη του κράτους βρίσκεται σε κίνδυνο.
  5. Πρόβλεψη «εκτεταμένης πυρηνικής αποτροπής» διαθέτει και η Αμερική, αφήνοντας ουσιαστικά την πόρτα ανοιχτή για να χρησιμοποιήσει πυρηνικά ενάντια σε «ανώτερες συμβατικές δυνάμεις».
  6.  Οι ΗΠΑ και η Ρωσία επέκτειναν τη συνθήκη New START, που έληγε το 2021, για ακόμα πέντε χρόνια. Η συνθήκη βάζει ανώτατο όριο 1.550 πυρηνικών κεφαλών για κάθε χώρα. Επίσης περιορίζει στους 800 τους εκτοξευτές πυραύλων και τα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη για κάθε πλευρά. Όπως και να έχει, ό,τι απομένει αρκεί για να αφανίσει τη Γη όχι μία, αλλά… πολλές φορές.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ