Το αεροπλανοφόρο USS George H. W. Bush (CVN-77) και η ομάδα μάχης του που είχαν αναχωρήσει από την βάση του Norfolk, στην Βιρτζίνια, εισήλθε στη Μεσόγειο σήμερα το πρωί.
Η ομάδα μάχης αποτελείται: από το καταδρομικό USS Leyte Gulf (CG-55) το αντιτορπιλικό USS Delbert D. Black (DDG-119), το αντιτορπιλικό USS Truxtun (DDG-103), το αντιτορπιλικό USS Farragut (DDG-99), και το αντιτορπιλικό USS Nitze (DDG-94).
Το αεροπλανοφόρο διαθέτει πτέρυγα μάχης (CVW) 7, με έδρα το Naval Air Station Oceana, και περιλαμβάνει συνολικά εννέα μοίρες από αεροσκάφη F/A-18E/F, EA-18G, E-2D, C -2A, MH-60S/R.
Έτσι, έχουμε δύο αεροπλανοφόρα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Μεσόγειο (το USS Truman πλέει μεταξύ του Ιονίου και Αδριατικής).Το USS Truman, ωστόσο, θα αποχωρήσει από τη Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες για να επιστρέψει στην πατρίδα του.
Αεροσκάφη F-35 από ΗΠΑ-Ισραήλ σε προσομοίωση επίθεσης στο Ιράν
Έγκυρες αραβικές πηγές ανέφεραν ότι είχαμε διείσδυση στον ιρανικό εναέριο χώρο των "αόρατων" αμερικανικών και ισραηλινών αεροσκαφών F-35, (ενόψει της επικείμενης «πυρηνικής συμφωνίας» με την Τεχεράνη στη Βιέννη).
Η αραβική πηγή ανέφερε ότι, Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ ετοιμάζονται να χτυπήσουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων.
Ένα από τα «πλεονεκτήματα» των προαναφερόμενων αεροπορικών "ασκήσεων", είναι ότι το Ισραήλ δεν θα επιτεθεί μόνο του στο Ιράν, και θα χρειαστεί στρατιωτική βοήθεια από την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο.
Το 2021, το Ισραήλ πραγματοποίησε μια μεγάλης κλίμακας άσκηση της πολεμικής αεροπορίας, στην οποία συμμετείχαν όλα τα είδη μαχητικών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού.
Πρόσφατα, το Ισραήλ πραγματοποίησε ασκήσεις με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών και πολλών άλλων χωρών στη Μεσόγειο Θάλασσα, προσομοιώνοντας επίθεση σε ναυτικές εγκαταστάσεις.
Μέρος αυτών των ασκήσεων πραγματοποιήθηκε στη Μεσόγειο, την Ελλάδα, τη Δυτική Σαχάρα, το Μαρόκο και τη Μέση Ανατολή.
Η πηγή διευκρίνισε ότι ισραηλινά μαχητικά F-35 τους τελευταίους 2 μήνες φέρεται να πέταξαν πάνω από τον ιρανικό εναέριο χώρο περισσότερες από μία φορές, παραμένοντας απαρατήρητα από τα ρωσικά και τα ιρανικά ραντάρ.
Την ίδια ώρα, το Τελ Αβίβ "ακροβολίζει τα πολεμικά του πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στις ακτές του Λιβάνου.
Στην Ερυθρά Θάλασσα, τα ισραηλινά υποβρύχια εκτελούν αποστολές αναγνώρισης, ενώ παρακολουθούν στενά το ιρανικό κατασκοπευτικό πλοίο Behshad, που είναι μεταμφιεσμένο σε φορτηγό χύδην φορτίου, και τη συνοδεία του, τη φρεγάτα Jamaran και το ελικοπτεροφόρο Hingam.
Το Ισραήλ βλέπει αυτήν ιρανική ναυτική παρουσία ως απειλή για τον εαυτό του και τους συμμάχους του.
Επιπλέον, ισραηλινά υποβρύχια πέρασαν το στενό Bab el-Mandeb και εισήλθαν στην Αραβική Θάλασσα, κινούμενα πιο κοντά στις ακτές του Ιράν. Πραγματοποιούν αναγνωρίσεις και είναι έτοιμα να χρησιμοποιήσουν πυραύλους Κρουζ ανά πάσα στιγμή.
Η πηγή πρόσθεσε ότι η επανειλημμένη άφιξη αμερικανικών βομβαρδιστικών B-52 στην Μεσόγειο και στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, συνοδευόμενα από ισραηλινά μαχητικά, επιβεβαιώνει τους φόβους για πιθανή επίθεση στο Ιράν.
Σε κάθε περίπτωση, δεν αποκλείει το ξέσπασμα βίαιης αντιπαράθεσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν στην Ερυθρά και τη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς και κατά της λιβανέζικης Χεζμπολάχ", κατέληξε η ίδια πηγή.
Το έχουν τονίζει οι Ισραηλινοί με εμφατικό τρόπο εδώ και χρόνια ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν στο Ιράν να κατέχει πυρηνικά όπλα, ενώ τους ανησυχεί σφόδρα ο ιρανικός στόλος μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων.