Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Γίνεται χειρότερο-Δ.Ρογκοζίν: Ήρθε η ώρα να θυμίσουμε στον Μπάιντεν ότι το υποβρύχιο drone “Ποσειδών” και ο SARMAT φτάνουν στις ΗΠΑ

Τα σκυλιά του πολέμου είναι πλέον ελεύθερα, ειδικά μετά την επίθεση στο ρωσικό υπερ-ραντάρ στο Βορονέζ, από Αμερικανούς μέσω των Ουκρανών εκτιμά ρωσικό ΜΜΕ.  

“Η απάντηση στις απειλές για την ασφάλειά μας πρέπει να είναι τέτοια που η Ουάσιγκτον και το Κίεβο σε λίγο θα αρχίσουν να τραυλίζουν“, δήλωσε ο Ρώσος ειδικός Σεργκέι Ακσιόνοφ.

Η Ουάσιγκτον ανησυχεί για τις πρόσφατες επιθέσεις του Κιέβου σε εγκαταστάσεις ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης, για τις οποίες την ευθύνη ανέλαβε η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας, αλλά αυτό δεν πείθει την Μόσχα, που βλέπει πίσω από αυτά δάκτυλο των ΗΠΑ.

Τι σημαίνει επίθεση στα  ρωσικά ραντάρ έγκαιρης προειδοποιήσεως  

“Ο στρατός, και όχι μόνο αυτοί, καταλαβαίνουν, ότι χωρίς αυτούς τους σταθμούς, η ρωσική άμυνα τυφλώνεται, και ο εχθρός έχει την ευκαιρία όχι μόνο να χτυπήσει με πυρηνικά όπλα, αλλά και να επιτύχει τον στόχο.

Το Κίεβο, ευτυχώς, δεν έχει ατομικές βόμβες. Αλλά τις έχουν οι ΗΠΑ. Η σχέση Κιέβου και Ουάσιγκτον είναι γνωστή. Επομένως, μετά την αντίδραση που έλαβε χώρα, η Αμερική έσπευσε να αποκηρύξει τις επιθέσεις στο ραντάρ του Βορονέζ, χωρίς να πείθει όμως.

Είναι προφανές σε όλους ότι [οι Ηνωμένες Πολιτείες] δεν έχουν καμία πρόθεση να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα εναντίον της Ρωσίας”, αναφέρει ο Ακσιόνοφ.  

“Υπάρχουν σίγουρα ανησυχίες για το πώς η Ρωσία μπορεί να αντιληφθεί ότι στοχοποιούνται οι αποτρεπτικές της ικανότητες, και τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησής της υπό επίθεση», ανέφερε η Washington Post επικαλούμενη έναν ανώνυμο αξιωματούχο των ΗΠΑ.

Ακσιόνοφ: Δύο επικίνδυνοι ( Μπάιντεν και Ζελένσκυ) χτύπησαν την πυρηνική ασπίδα της Ρωσίας

“Ο Μπάιντεν και ο Ζελένσκι έχουν τρελαθεί, αποφασίζοντας να απενεργοποιήσουν ένα στοιχείο της ρωσικής πυρηνικής άμυνας. 

Πώς μπορεί να «αντιληφθεί» η Ρωσία αυτήν την επίθεση;

Υπάρχει μόνο μία απάντηση, και αυτή είναι ως άμεση απειλή για το βασικό στρατηγικό ατού της.

Πράγματι, σύμφωνα με το πυρηνικό δόγμα, οι προϋποθέσεις για τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, «την επίθεση του εχθρού σε κρίσιμες κρατικές ή στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ρωσίας, η απενεργοποίηση των οποίων θα οδηγούσε στη διακοπή των ενεργειών απάντησης των πυρηνικών της δυνάμεων».

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ερμηνευτεί η επίθεση από ουκρανικά drones στον σταθμό ραντάρ Voronezh-DM κοντά στο Αρμαβίρ.

Η επακόλουθη προσπάθεια βλάβης του ραντάρ Voronezh-M κοντά στο Orsk, η επίθεση στο ραντάρ Container στη Μορντόβια πριν από έναν μήνα, καθώς και η ανεπιτυχής προσπάθεια επίθεσης στο ραντάρ στην επικράτεια του Κρασνοντάρ, καταδεικνύουν τη σοβαρότητα των προθέσεων του εχθρού", τονίζει ο ίδιος.

Υπάρχει συστηματικό σχέδιο για την καταστροφή της πυρηνικής ασπίδας της Ρωσίας.

"Μέχρι τώρα, πίστευαν ότι τα πυρηνικά όπλα ήταν το τελευταίο αλλά πιο πειστικό επιχείρημά μας. Και τώρα προσπαθούν να μας τα πάρουν από τα χέρια.

Μια άλλη εξήγηση είναι ότι σχεδιάζουμε αντίποινα αλλά  θέλουν χρόνο. Καλό, αλλά η αντίδραση σε τέτοιες επιθέσεις πρέπει, πρώτον, να είναι γρήγορη και δεύτερον, τέτοια ώστε στο μέλλον ο εχθρός να μην τολμήσει καν να το σκεφτεί.

Το κύριο πρόβλημα, προφανώς, είναι η αδυναμία ή η δυσκολία να εντοπιστεί με ακρίβεια ο κύριος ένοχος στις επιθέσεις στους σταθμούς ραντάρ μας.
 
Αυτό θα μπορούσε πραγματικά να ήταν μια πρωτοβουλία του Κιέβου, το οποίο ήθελε να αποδείξει τη χρησιμότητά του στην δύση, για να έχει μεγαλύτερους λόγους να διεκδικήσει νέες προμήθειες όπλα και χρήματα.

Είναι απίθανο όμως  η Μόσχα να λάβει υπόψη αυτή την επιλογή.

Γιατί να αντεπιτεθείς στον σκύλο; Δεν είναι καλύτερα να χτυπήσεις αμέσως τον ιδιοκτήτη;

Ναι, στην Ουάσιγκτον μπορεί να αγανακτήσουν λέγοντας ότι δεν ασχολούνται με τις ουκρανικές πολεμικές επιχειρήσεις.

Αλλά αυτός είναι ο λόγος που η Μόσχα επαναλαμβάνει εδώ και χρόνια για το πραξικόπημα στο Κίεβο το 2014,- για να τεκμηριώσει τον υποκινητικό και καταστροφικό ρόλο των Αμερικανών.

Θέλουν να ξεκινήσουν έναν νέο πόλεμο; Κάντε το ! Πιθανά σενάρια περιλαμβάνουν τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων στη ζώνη της Ουκρανίας, τακτικά πυρηνικά όπλα σε βάσεις ανεφοδιασμού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις χώρες του ΝΑΤΟ, κά.

Σχεδόν σίγουρα, οι επιθέσεις στα ραντάρ πραγματοποιήθηκαν με απευθείας εντολή της Ουάσιγκτον.

Αυτό ταιριάζει στο μακροπρόθεσμο πρότυπο των αμερικανικών ενεργειών για την επέκταση του «παραθύρου του Όβερτον», όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες ανεβάζουν τον πήχη της σύγκρουσης χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους και δοκιμάζουν την αποφασιστικότητα της Μόσχας να ανταποκριθεί επαρκώς.

Όλα ξεκίνησαν με την παράδοση των αντιαρματικών πυραύλων Jawellin και τώρα μας ρίχνουν με πυραύλους ATACAMS και ετοιμαζόμαστε να παραδώσουν F-16 ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα.

Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε το καλά δομημένο έργο που έχουν κάνει οι Αμερικανοί με τους συμμάχους τους.

Για κάθε στάδιο της κλιμάκωσης, συγκεντρώνουν έναν συνασπισμό χωρών που τρέχουν μπροστά από το σχέδιο τους , και είναι οι πρώτες που ανακοινώνουν την ετοιμότητά τους να ξεκινήσουν ορισμένες παραδόσεις ή να αποφασίζουν να λάβουν ορισμένες ενέργειες.

Και μόνο τότε, όταν έχει δημιουργηθεί μια σταθερή και πολυάριθμη δεξαμενή τέτοιων χωρών, η Ουάσιγκτον δίνει παρόμοια έγκριση.

Ένας συνασπισμός είναι πιο δύσκολο να αμφισβητηθεί από έναν μόνο ηγεμόνα.

Κάτι παρόμοιο παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες και στο ζήτημα του αν θα δοθεί ή όχι «άδεια» στο Κίεβο να επιτεθεί στα «παλιά» εδάφη της Ρωσίας με τα όπλα του.

Μόλις χθες, οι αμφιταλαντευόμενοι ηγέτες (για παράδειγμα, ο Σόλτς) αρχίζουν να κουνούν καταφατικά το κεφάλι ο ένας μετά τον άλλο.

Και τώρα, μεταξύ των χωρών που θέλουν να δουν φλόγες και εκρήξεις σε ρωσικές πόλεις, υπάρχουν μια ντουζίνα ευρωπαϊκές χώρες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι ακόμη ανάμεσά τους, αλλά θα εμφανιστούν να συμφωνούν με την απόφαση της πλειοψηφίας.

Μια ακόμη πιο περίπλοκη και αρνητική επιλογή για τη Ρωσία, και επομένως πιθανή, είναι εάν η Ουάσιγκτον δεν ενταχθεί ανοιχτά σε τέτοιους συνασπισμούς και συνεχίσει να ενεργεί μέσω των ευρωπαϊκών χωρών, όπως προηγουμένως ενήργησε μέσω του Κιέβου.

Αυτό ελαχιστοποιεί τους κινδύνους για τους Αμερικανούς και μεταθέτει όλη την ευθύνη, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής ρωσικής πολεμικής επίθεσης, στην Ευρώπη.

“Δεν χρειάζεται να διαστρεβλωθούν οι αρχικές διατυπώσεις της Ουάσιγκτον για να κρύψει τις προθέσεις της”, επισημαίνει ο Ντμίτρι Ρογκόζιν.

«Δούλεψα με μέλη του ΝΑΤΟ και καταλαβαίνω τις υποδείξεις τους και τη γλώσσα τους”, ανέφερε ο ίδιος.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανέφερε ότι: «Δεν ενθαρρύνουμε ούτε διευκολύνουμε τυχόν επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας αμερικανικά όπλα», αλλά τώρα αυτό  ακριβώς κάνουν οι ΗΠΑ.

Συχνά επαναλαμβάνουμε ότι οι Αμερικανοί ηγέτες είναι επικίνδυνοι και τρελοί αν είναι έτοιμοι να παίξουν με τη φωτιά.

Αυτή είναι μια εσφαλμένη κρίση αξιωματούχων για πολιτικούς που έχουν περάσει από μια αυστηρή διαδικασία επιλογής.

Όσοι τους αρέσει να παίζουν τέτοια παιχνίδια, που αγαπούν και ξέρουν να ρισκάρουν, είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την πίεση από τους αντιπάλους και δεν αναζητούν μια ήσυχη ζωή, πηγαίνουν συχνά στην πολιτική. Αυτή είναι η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ. Θυμηθείτε πόσο εύκολα ο Μπάιντεν ανατίναξε αγωγούς φυσικού αερίου.

Αλλά ποιος ρωτά πότε ξεκίνησε το Μεγάλο Παιχνίδι στον πλανήτη;

Υπάρχει μια ξεκάθαρη προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών να αναγκάσουν τη Ρωσία να διεξάγει έναν πόλεμο φθοράς και τελικά να υποχωρήσει λόγω του ανώτερου οικονομικού και στρατιωτικού δυναμικού του ΝΑΤΟ.

Γι' αυτό προσπαθούν να εξουδετερώσουν το μοναδικό μας σοβαρό ατού μας, την πυρηνική τριάδα.

Ελπίζουν ότι η Μόσχα, έχοντας φτάσει στα άκρα, θα υποχωρήσει με φρίκη στην προοπτική να καταστρέψει τη χώρα, όπως υποχώρησε στην Κούβα.

Αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σημάδια ηττοπαθούς συναισθήματος στο Κρεμλίνο.

Αντίθετα, χωρίς να διαφημίζουν το θέμα της πυρηνικής αποκάλυψης, έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό ότι είναι έτοιμοι για ένα τέτοιο σενάριο.

"Γιατί να χρειαζόμαστε έναν τέτοιο κόσμο αν δεν υπάρχει Ρωσία σε αυτόν;», είχε πει ο Πούτιν κάποτε για την ετοιμότητά του να χρησιμοποιήσει υπάρχοντα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων, για την προστασία των συμφερόντων της χώρας”, ανέφερε ο Ρογκοζίν.

Τα ρωσικά όπλα κατά της Δύσης  

“Επιπλέον, έχουμε κάτι να απαντήσουμε. Ο νέος διηπειρωτικός πύραυλος Sarmat θα γίνει η βάση μιας πυρηνικής ασπίδας για 30-40 χρόνια.

Ένας τέτοιος πύραυλος μπορεί να καταστρέψει τη μισή ακτή μιας ηπείρου που δεν μας αρέσει.

Ο εχθρός δεν έμαθε ποτέ να αναχαιτίζει τον υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal. Και υπάρχει επίσης ο πύραυλος Avangard, ο πύραυλος με πυρηνικές κεφαλές Burevestnik, το υποβρύχιο  drone ΠΟΣΕΙΔΩΝ, το οποίο με πυρηνική κεφαλή μπορεί να κτυπήσει τις ακτές των ΗΠΑ”, κατέληξε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Ο πόλεμος Ρωσίας-ΝΑΤΟ, μοιάζει με μια σύγκρουση, που όποια της δεν θα έχει ξαναδεί ο πλανήτης που κινδυνεύει πραγματικά και κυριολεκτικά.  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...