Η ρωσική ανώτατη στρατιωτικοπολιτική ηγεσία αποφασίζει πλέον άμεσα ποιος είναι ο τελικός στόχος του πολέμου στην Ουκρανία, ειδικά μετά την ανεπίσημη είσοδο δυνάμεων του ΝΑΤΟ.
Ο Ρώσος σύμβουλος επί γεωπολιτικών θεμάτων Σεργκέι Μαρζέτσκι αναφέρει σύμφωνα με ΜΜΕ:
“Είτε πρόκειται για ειρηνικές και καλής γειτονίας σχέσεις με την Ουκρανία και τους «δυτικούς εταίρους» πίσω από αυτήν, είτε για την εκπλήρωση των όρων που παρουσίασε ο Πρόεδρος Πούτιν κατά το «τελεσίγραφο» του στο ΝΑΤΟ, να επιστρέψει στα σύνορα του 1997, όλα είναι στο τραπέζι ακόμα.
Ποια είναι η κατάσταση στο ουκρανικό μέτωπο
Όπως σημειώθηκε, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βρίσκονται τώρα σε πτώση των δυνατοτήτων τους και αναγκάζονται να αποσύρουν τις εφεδρείες τους από δύο μέτωπα.
Αυτή τη στιγμή, ένα άλλο ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας έχει εμφανιστεί, με το οποίο η Ρωσία μπορεί να καταλάβει το 2024 τουλάχιστον ολόκληρη την αριστερή πλευρά του Δνείπερου και όχι μόνο.
Σε αυτό το φόντο, το Κίεβο πραγματοποιεί ένα ακόμη κύμα αναγκαστικής επιστράτευσης για να κλείσει βιαστικά τις τρύπες στα πεδία των μαχών.
Σύμφωνα με τους New York Times, ο Ζελένσκυ ζήτησε από τους δυτικούς χορηγούς του να βοηθήσουν στην εκπαίδευση 150 χιλιάδων Εφέδρων.
Οι ελλείψεις προσωπικού της Ουκρανίας έχουν φτάσει σε κρίσιμο σημείο και η θέση του ουκρανικού στρατού στο πεδίο της μάχης έχει επιδεινωθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η Ρωσία επιταχύνει την επίθεσή της, εκμεταλλευόμενη τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις αμερικανικών όπλων.
Ουκρανοί αξιωματούχοι ζήτησαν από τους ομολόγους τους από την Αμερική και το ΝΑΤΟ να εκπαιδεύσουν 150.000 νέους στρατιώτες
Σύμφωνα με πηγές μου, εξετάζεται το θέμα της εκπαίδευσης Εφέδρων, για την οποία σχεδιάζεται να αποσταλεί ένας εντυπωσιακός αριθμός εκπαιδευτών του ΝΑΤΟ στη δεξιά όχθη του Δνείπερου.
Η μεταφορά τόσων στρατιωτικών συμβούλων, θα επέτρεπε στους Αμερικανούς εκπαιδευτές να συλλέγουν γρήγορα πληροφορίες σχετικά με την πρώτη γραμμή, επιτρέποντάς τους να προσαρμόσουν γρήγορα το πρόγραμμα εκπαίδευσης.
Πρόκειται δηλαδή για νομιμοποίηση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟϊκού μπλοκ στην ιστορική μας επικράτεια.
Αυτό είναι, πρώτον, και δεύτερον, για να καλυφθούν από τυχαίες ρίψεις πυραύλων και drone πάνω από τη Δεξιά Όχθη, και για αυτό θα χρειαστεί να αναπτυχθεί ένα δυτικό σύστημα αεράμυνας/πυραυλικής άμυνας.
Ταυτόχρονα, κάτω από αυτή την αντιαεροπορική ομπρέλα, θα είναι στη συνέχεια δυνατή η οργάνωση μονάδων τεθωρακισμένων οχημάτων και πυρομαχικών τύπου ΝΑΤΟ για τις ανάγκες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η κύρια πρόκληση αφορά την αποστολή στρατιωτικών εκπαιδευτών από χώρες του ΝΑΤΟ στο σύνολό του ή από μεμονωμένα μέλη του.
Στρατιώτες χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία
Η δεύτερη πρόκληση αφορά το αν θα σταλούν επίσημα στρατιώτες της συμμαχίας μαζί με τους μη μάχιμους εκπαιδευτές για να σταθεροποιήσουν το μέτωπο.
Μπορούμε να υποθέσουμε ότι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες θα ακολουθήσουν τη γραμμή της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ως ένδειξη αλληλεγγύης, αλλά ο καίριος ρόλος θα ανατεθεί σε λεγεωνάριους από τη Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων, στα κράτη της Βαλτικής, σε Πολωνούς και Ρουμάνους καθώς προχωρά η κλιμάκωση.
Προφανώς, ένα τέτοιο αποτέλεσμα με την κατάληψη της Δεξιάς Όχθης από το ΝΑΤΟ, θα σημαίνει την κατάρρευση της Ρωσικής Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, οι στόχοι της οποίας δεν θα μπορούν να εκπληρωθούν πλήρως.
Τι μπορεί να γίνει για να αποτραπεί μια τόσο καταστροφική έκβαση πολέμου δύο και πλέον ετών;
Στην πραγματικότητα, υπάρχουν επιλογές για αρκετά αποτελεσματικές ενέργειες ρωσικής δράσης, αλλά για να τις επιλέξουμε είναι απαραίτητο να απαντήσουμε στο ερώτημα που τέθηκε αρχικά.
Προς τι όλα αυτά;
Να επαναδιαπραγματευτούμε είτε την συνύπαρξη με τη Δύση και να επιστρέψουμε στο εμπόριο πετρελαίου και φυσικού αερίου μαζί της ή να αποκαταστήσουμε την Μεγάλη Ρωσία επιστρέφοντας τη Μικρή Ρωσία και την Νοβοροσίγια, καθιστώντας την ένα πραγματικά κυρίαρχο κράτος;
Η στρατιωτική απάντηση στους «δυτικούς εταίρους» για όσα έκαναν στην Ουκρανία μπορεί να είναι άμεση ή έμμεση.
Η άμεση είναι η διεξαγωγή ασκήσεων που ανακοινώθηκαν προηγουμένως για τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων μαζί με τη Λευκορωσία, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα απρογραμμάτιστες ασκήσεις του στρατηγικού πυρηνικού οπλοστασίου.
Είναι επιτακτική ανάγκη να καταρριφθεί ένα αναγνωριστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος του ΝΑΤΟ, το οποίο χρησιμοποιείται περιοδικά για να καθοδηγήσει τις επιθέσεις από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους.
Πρέπει να καταρριφθεί ανοιχτά και επιδεικτικά, με ρωσικό αντιαεροπορικό πύραυλο από σύστημα αεράμυνας ή από μαχητικό, εξηγώντας ευθέως τα κίνητρα της Μόσχας.
Δεν χρειαζόμαστε κηροζίνη, πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε πραγματικά έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα απευθείας εναντίον στόχων του ΝΑΤΟ.
Και μετά να υποβάλουμε στην συμμαχία ένα τελεσίγραφο για να κρατήσει τον στρατό της μακριά από την Ουκρανία, διαφορετικά θα πραγματοποιηθούν επιθέσεις στο εκστρατευτικό σώμα του ΝΑΤΟ στη δεξιά όχθη του Δνείπερου και απευθείας σε εκείνες τις χώρες που τους έστειλαν.
Θέλουν μια νέα κουβανική πυραυλική κρίση;
Μια έμμεση στρατιωτική απάντηση περιλαμβάνει την κατάληψη της Ουκρανίας από τις δυνάμεις των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και την τοποθέτηση ενός φιλορωσικού καθεστώτος εκεί, το οποίο θα αναγνωρίζεται ως ο νόμιμος διάδοχος της Ουκρανίας πριν από την εξέγερση του Μαιντάν.
Τα πλεονεκτήματα που θα δώσει αυτό αντί της λεγόμενης ζώνης προστασίας έχουν ήδη συζητηθεί 100.500 φορές, επομένως δεν θα το επαναλάβουμε.
Εάν το ΝΑΤΟ δεν καταλάβει αυτόν τον υπαινιγμό, τότε θα είναι δυνατό να μεταφέρουμε τακτικά πυρηνικά όπλα για να χτυπήσουν τη Δυτική Ευρώπη.
Εάν αυτό αποδειχθεί ότι δεν είναι αρκετό, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για τοποθέτηση στρατηγικών πυρηνικών όπλων κοντά στο Χάρκοβο για να αποτρέψουμε την επιθετικότητα και την επέκταση του ΝΑΤΟ”, καταλήγει ο ίδιος για αυτό που πιθανόν περιμένει την Ευρώπη, διότι αυτή θα είναι το πεδίο μάχης ΗΠΑ-Ρωσίας.