Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Προειδοποίηση-τελεσίγραφο Ρώσου ΥΠΑΜ στο Γάλλο ομόλογό του: ”Θα έχετε προβλήματα αν στείλετε στρατεύματα στην Ουκρανία ”

Είναι γνωστό ότι  οι υπηρεσίες πληροφοριών Πολωνίας και Γερμανίας, σε εκθέσεις-αναλύσεις τους, κάνουν ευθέως λόγο για πιθανή επίθεση της Ρωσίας εναντίον χώρας η χωρών της Ανατολικής Ευρώπης σε ορίζοντα λίγων ετών μετά το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία.

Ωστόσο σύμφωνα με τρέχουσες εξελίξεις ο ίδιος ο πόλεμος στην Ουκρανία φαίνεται δυστυχώς  ότι συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να μετεξελιχθεί σε ευθεία στρατιωτική αναμέτρηση Ρωσίας -Ευρώπης.

 Το σπάνιο τηλεφώνημα του Ρώσου ΥΠΑΜ στον Γάλλο ομόλογό του

Απτή απόδειξη για αυτό το σπάνιο  πρόσφατο τηλεφώνημα  του Ρώσου ΥΠΑΜ Σόιγκου στον Γάλλο ομόλογό του, τον οποίο προειδοποιεί να μην αναπτύξει  η χώρα του στρατεύματα στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με Διεθνές ΜΜΕ, "Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η ιδέα του Μακρόν θα «δημιουργούσε προβλήματα στη Γαλλία» στην πρώτη του τηλεφωνική  κλήση του μετά από 20 μήνες", επισημαίνοντας:

"Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιέν Λεκόρνου και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Σόιγκου είχαν μια σπάνια τηλεφωνική επικοινωνία, την πρώτη τους τέτοια επαφή από τον Οκτώβριο του 2022, αναφέρει το AP.

Στην ομιλία τονίστηκε και πάλι ότι η Γαλλία καταδικάζει τον «επιθετικό πόλεμο» της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να στηρίξει τη χώρα «για όσο χρόνο χρειαστεί και όσο έντονα απαιτηθεί», σύμφωνα με το France 24.

Προειδοποίηση-τελεσίγραφο από τη Ρωσία

Κατά τη διάρκεια της κλήσης, ο Σόιγκου προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε ανάπτυξη Γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα «δημιουργούσε προβλήματα στη Γαλλία», αναφέρει το AP. 

Τον Φεβρουάριο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Ωστόσο, Γάλλοι αξιωματούχοι έχουν διευκρινίσει  αναφορικά με την αποστολή στρατευμάτων τους, ότι αυτά θα ασχολούνται με την εκπαίδευση , μακριά από την πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων. 

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε επίσης ότι οι υπουργοί συζήτησαν το ενδεχόμενο συνομιλιών για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος ΥΠΑΜ τόνισε ότι ένας προγραμματισμένος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών στη Γενεύη θα ήταν «χωρίς λόγο» εφόσον θα γινόταν χωρίς τη συμμετοχή της χώρας του, καθώς το Κίεβο πρότεινε μια «παγκόσμια σύνοδο κορυφής», χωρίς να προσκαλέσει τη Ρωσία, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Σόιγκου πρότεινε ότι οι μελλοντικές διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να βασιστούν σε ένα προσχέδιο εγγράφου που συζητήθηκε κατά τις συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο του 2022. 

Τότε, η Μόσχα ανέμενε η Ουκρανία να εγκαταλείψει την προσπάθειά της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να παραμείνει ουδέτερη, κάτι που η Ουκρανία δεν θα δέχθηκε, και οι συνομιλίες κατέρρευσαν γρήγορα, σύμφωνα με το AP.

Το Reuters ανέφερε επίσης ότι μια γαλλική κυβερνητική πηγή, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο,«Σε καμία στιγμή δεν δείξαμε προθυμία για διάλογο για την Ουκρανία ή για διαπραγματεύσεις ή κάτι παρόμοιο».

Η Γαλλία επανέλαβε τη δέσμευσή της να στηρίξει την Ουκρανία «όσο χρειαστεί» ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα.

Η αναφορά στην τρομοκρατική επίθεση στην Μόσχα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε επίσης ότι ο Λεκόρνου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την επίθεση της 22ας Μαρτίου σε αίθουσα συναυλιών του Crocus στα προάστια της Μόσχας, που στοίχισε τη ζωή σε 145 άτομα, την πιο θανατηφόρα επίθεση στη Ρωσία εδώ και δεκαετίες.

Παρά το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και το Κίεβο αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και οι αξιωματούχοι του προσπάθησαν να συνδέσουν την Ουκρανία και τη Δύση με το περιστατικό.

Ο Λεκόρνου κάλεσε τη Μόσχα να σταματήσει «κάθε εργαλειοποίηση» της επίθεσης, καθώς η Γαλλία δεν είχε πληροφορίες που να τη συνδέουν με την Ουκρανία."

Το χάσμα Γαλλίας -Ρωσίας βαθαίνει

Από τα παραπάνω διαπιστώνεται ότι η Ρωσία προειδοποιεί πολύ σοβαρά την Γαλλία να μην αποστείλει στρατιωτικές δυνάμεις της στην Ουκρανία .

Ενδεικτικό για αυτό είναι το γεγονός ότι ο Πούτιν έβαλε τον ΥΠΑΜ του Σόιγκου να τηλεφωνήσει  στον ομόλογό του, κάτι που δεν έχει γίνει στο παρελθόν ποτέ.

Επίσης διαπιστώνεται ότι το χάσμα Γαλλίας-Ρωσίας βαθαίνει ακόμη περισσότερο, αφού υπάρχει πλήρης διάσταση απόψεων αναφορικά με την ειρηνευτική διαδικασία στο θέμα του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και για την απόδοση ευθυνών στο Κίεβο για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα που επιχειρείται από τον Πούτιν.

 

 


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...