Ένοπλες Συρράξεις

Αποκάλυψη-Ο Ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί εκτενώς την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) για εντοπισμό στόχων της Χαμάς-Πώς γίνεται;

Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) είναι γεγονός ότι έχει μπεί στη ζωή μας, δίνοντας λύσεις σε πολλά ζητήματα , διευκολύνοντας ακόμη και την καθημερινότητά μας.

Ο Ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί εκτενώς την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) για εντοπισμό στόχων της Χαμάς

Ωστόσο σύμφωνα με Αμερικανικό ΜΜΕ, βρήκε  πεδίο εφαρμογής και στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, από τις Ισραηλινές ένοπλες Δυνάμεις, στην προσπάθεια εξόντωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χαμάς, αναφέροντας:

"Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει στον εντοπισμό στόχων βομβαρδισμού στη Γάζα, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού +972 και της Local Call, επικαλούμενη έξι (6) αξιωματούχους ισραηλινών πληροφοριών που εμπλέκονται στο υποτιθέμενο πρόγραμμα. 

Οι αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλέστηκε μια εκτεταμένη έρευνα από το διαδικτυακό έντυπο, δήλωσαν ότι το εργαλείο που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη ονομαζόταν «Lavender» και ήταν γνωστό ότι είχε ποσοστό σφάλματος 10%.

Όταν ρωτήθηκαν σχετικά με την αναφορά του περιοδικού +972,είπαν πως οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δεν αμφισβήτησαν την ύπαρξη του εργαλείου, αλλά αρνήθηκαν ότι χρησιμοποιήθηκε τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό ύποπτων τρομοκρατών.

Σε μια μακροσκελή δήλωση τόνισαν ότι «τα συστήματα πληροφοριών είναι απλώς εργαλεία για τους αναλυτές στη διαδικασία αναγνώρισης του στόχου» και ότι το Ισραήλ προσπαθεί «να μειώσει τη ζημιά στους αμάχους στο βαθμό που είναι εφικτό στις επιχειρησιακές συνθήκες που ισχύουν τη στιγμή του χτυπήματος».

Το IDF είπε ότι «οι αναλυτές πρέπει να διεξάγουν διεργασίες, στις οποίες επαληθεύουν ότι οι προσδιορισμένοι στόχοι πληρούν τους σχετικούς ορισμούς σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τους πρόσθετους περιορισμούς που ορίζονται στις οδηγίες του IDF».

Ωστόσο, ένας αξιωματούχος είπε στο +972 «ότι το ανθρώπινο προσωπικό συχνά χρησίμευε ελάχιστα για τις αποφάσεις της "μηχανής" και συνήθως αφιέρωνε μόνο περίπου 20 δευτερόλεπτα σε κάθε στόχο, προτού εγκρίνει έναν βομβαρδισμό.

Η έρευνα έρχεται εν μέσω εντατικοποίησης του διεθνούς ελέγχου της στρατιωτικής εκστρατείας του Ισραήλ, μετά από στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές που σκότωσαν αρκετούς ξένους  που παρέδιδαν τρόφιμα στον παλαιστινιακό θύλακα στα πλαίσια ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η πολιορκία της Γάζας από το Ισραήλ έχει σκοτώσει περισσότερους από 32.916 ανθρώπους, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας, και έχει οδηγήσει σε μια σπειροειδή ανθρωπιστική κρίση όπου σχεδόν τα τρία τέταρτα του πληθυσμού στη βόρεια Γάζα υποφέρουν από καταστροφικά επίπεδα πείνας, σύμφωνα με μια έκθεση που υποστηρίζεται από τα Ηωμένα Έθνη.

Ο συγγραφέας της έρευνας Yuval Abraham, είχε δηλώσει προηγουμένως στο CNN τον Ιανουάριο για τη δουλειά του, με την οποία εξετάζει πώς ο ισραηλινός στρατός «στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσει στόχους για τέτοιες επιθέσεις με πολύ μικρή ανθρώπινη επίβλεψη».

Ο ισραηλινός στρατός «δεν χρησιμοποιεί σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που εντοπίζει τρομοκράτες ή προσπαθεί να προβλέψει εάν ένα άτομο είναι τρομοκράτης», ανέφερε η δήλωση του  ο IDF την Τετάρτη. Αλλά οι αναλυτές του χρησιμοποιούν μια «βάση δεδομένων, σκοπός της οποίας είναι η διασταύρωση πηγών πληροφοριών, προκειμένου να παραχθούν ενημερωμένα στρώματα πληροφοριών για τα στελέχη τρομοκρατικών οργανώσεων».

Οι ανθρώπινοι αξιωματικοί είναι στη συνέχεια υπεύθυνοι για την επαλήθευση «ότι οι προσδιορισμένοι στόχοι πληρούν τους σχετικούς ορισμούς σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τους πρόσθετους περιορισμούς που ορίζονται στις οδηγίες του IDF», σύμφωνα με τη δήλωση του IDF, μια διαδικασία που περιγράφεται επίσης στο +972.

 Οι νυχτερινές επιθέσεις προκάλεσαν τον θάνατο πολλών αμάχων

Το περιοδικό ανέφερε επίσης ότι ο ισραηλινός στρατός «επιτέθηκε συστηματικά» σε στόχους στα σπίτια τους, συνήθως τη νύχτα όταν ολόκληρες οικογένειες ήταν παρούσες.

«Το αποτέλεσμα, όπως μαρτυρούν οι πηγές, είναι ότι χιλιάδες Παλαιστίνιοι —οι περισσότεροι από αυτούς γυναίκες και παιδιά ή άνθρωποι που δεν συμμετείχαν στις μάχες— εξοντώθηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, ειδικά κατά τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου, λόγω αποφάσεων του προγράμματος AI», έγραψε.

Η έκθεση, επικαλούμενη πηγές, ανέφερε ότι όταν στοχοποιήθηκαν υποτιθέμενοι κατώτεροι μαχητές, «ο στρατός προτίμησε» να χρησιμοποιήσει πυραύλους που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλης κλίμακας ζημιές.

Το CNN ανέφερε τον Δεκέμβριο ότι σχεδόν τα μισά από τα 29.000 πυρομαχικά αέρος-εδάφους που ρίχτηκαν στη Γάζα το περασμένο φθινόπωρο ήταν βόμβες, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν μεγαλύτερη απειλή για τους αμάχους, ειδικά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως η Γάζα.

Σύμφωνα με τη δήλωση του ο IDF ανέφερε ότι δεν πραγματοποιεί πλήγματα όπου η αναμενόμενη παράπλευρη ζημία είναι «υπερβολική σε σχέση με το στρατιωτικό πλεονέκτημα» και καταβάλλει προσπάθειες «να μειώσει τη ζημιά στους αμάχους στο βαθμό που είναι εφικτό στις επιχειρησιακές συνθήκες».

Πρόσθεσε ότι «ο IDF επανεξετάζει στόχους πριν χτυπήσει και επιλέγει τα κατάλληλα πυρομαχικά σύμφωνα με επιχειρησιακές και ανθρωπιστικές εκτιμήσεις, λαμβάνοντας υπόψη μια αξιολόγηση των σχετικών δομικών και γεωγραφικών χαρακτηριστικών του στόχου, του περιβάλλοντος του στόχου, πιθανές επιπτώσεις σε κοντινούς αμάχους, κρίσιμες υποδομές στην περιοχή και πολλά άλλα.»

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι υποστήριζαν εδώ και καιρό ότι τα βαριά πυρομαχικά είναι απαραίτητα για την εξάλειψη της Χαμάς, της οποίας οι μαχητές σκότωσαν περισσότερους από 1.200 ανθρώπους στο Ισραήλ και πήραν εκατοντάδες ομήρους στις 7 Οκτωβρίου, πυροδοτώντας τον συνεχιζόμενο πόλεμο."

Εισήγησή μας είναι όπως η Ελλάδα εξετάσει την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στις Ένοπλες Δυνάμεις  άμεσα, ακολουθώντας τα πρότυπα του Ισραήλ, δημιουργώντας ανάλογο τμήμα  στις Υπηρεσίες Πληροφοριών της.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...