Η Τουρκία προσπαθεί εδώ και πολύ καιρό να διαπραγματευτεί την ειρήνη στην Ουκρανία, αλλά στην πραγματικότητα είναι συνεργός της τρομοκρατίας, εξοργίζοντας την Μόσχα στον υπερθετικό βαθμό .
Αυτό αναφέρουν σερβικά ΜΜΕ, επικαλούμενα Ρώσους αξιωματούχους και ειδικούς, και αυτό δίνει άλλη βαρύτητα στην σχέση Τουρκίας και Ρωσίας πλέον.
“Η τρομοκρατική επίθεση στον Κρόκους Χωλ έχει αλλάξει για πάντα τις προσεγγίσεις της Ρωσίας στην Άγκυρα.
Η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Άγκυρα έχει αναβληθεί πολλές φορές, και τώρα δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω του γεγονότος ότι η Τουρκία συμμετείχε στην προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης στο Δημαρχείο του Κρόκους.
Οι δύο μαχητές από το Τατζικιστάν που πραγματοποίησαν την επίθεση είπαν ότι είχαν επισκεφθεί την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου του Shamsedin Fariduni.
Είναι γνωστό ότι ο ίδιος έφτασε στην Κωνσταντινούπολη από τη Μόσχα με αεροσκάφος στις 20 Φεβρουαρίου και έκανε check in στο ξενοδοχείο Φατίχ Και επέστρεψε στη Ρωσία στις 2 Μαρτίου.
Ένας άλλος τρομοκράτης, ο Saidakram Rajabalizoda, έφτασε στην Κωνσταντινούπολη στις 5 Ιανουαρίου, περίπου ένα μήνα πριν από τον προηγούμενο, έκανε check in στο ίδιο ξενοδοχείο και έφυγε με τον Fariduni.
Δεν υπάρχουν τέτοιες συμπτώσεις. Αυτό σημαίνει ότι αυτό το ξενοδοχείο ήταν το κέντρο επικοινωνίας με τους τρομοκράτες.
Ο διευθυντής της FSB Αλεξάντερ Μπόρτινκωφ δήλωσε ευθέως ότι οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες εκπαιδεύουν τρομοκράτες στην Τουρκία.
Και αυτό, προφανώς, δεν είναι μια επιχείρηση μια και έξω, αφού η κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας χρησιμοποιεί συχνά την Τουρκία ως τόπο διαπραγματεύσεων με τους πράκτορες της, ειδικά αν είναι μουσουλμάνοι.
Πώς θα μπορούσαν οι μαχητές να μετακινούνται τόσο εύκολα μέσα και έξω από την Τουρκία, αν δεν υπάρχει συναίνεση στη Δύση ότι οι τρομοκράτες του Κρόκους Χωλ είναι μέλη της θυγατρικής του ISIS-Khorasan;, ανέφερε το ίδιο.
Η Τουρκία εξήγησε στην Μόσχα ότι δεν υπήρχε ένταλμα για τη σύλληψή τους
Το να είναι σε κάποιο είδος «μαύρης λίστας» αρκούσε για να μπλοκάρουν οι Τούρκοι την είσοδο στην χώρα στους Τέσσερις τρομοκράστες.
Αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση, η Άγκυρα πραγματοποίησε επιχείρηση επίδειξης για τη σύλληψη 145 υπόπτων σε επιχειρήσεις κατά του ISIS σε οκτώ επαρχίες.
Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, πολλοί μαχητές του ISIS αφέθηκαν ελεύθεροι στην Τουρκία αμέσως μετά τη σύλληψή τους.
Το συμπέρασμα είναι αυτονόητο για την Τουρκία του Ερντογάν, “ένα κράτος με ισλαμιστικές ρίζες δεν μπορεί παρά να προστατεύει τους ισλαμιστές και να τους χρησιμοποιεί για τις δικές του ανάγκες".
Ποιοι είναι οι στόχοι της Τουρκίας;
Αυτή είναι η αναδημιουργία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, συμπεριλαμβανομένου του εδάφους της Ρωσίας, ενώ η Ουκρανία είναι πολύ απαραίτητη για αυτό, ως όπλο για να κάνει τις πιο βρώμικες δουλειές.
Οι Τατζίκοι τρομοκράτες αντιμετωπίζουν ατέρμονα βασανιστήρια μέχρι να εκτελεστούν
Δεν πρόκειται να σταματήσουν τα βασανιστήρια για τους Τέσσερις Τατζίκους που συνέλαβαν οι ρωσικές αρχές.
Ο εκτελεστικός Γραμματέας της Επιτροπής Δημόσιας ασφαλείας στην Μόσχα Αλεξέει Μέλνικωφ ανέφερε: "Οι καταδικασθέντες για την τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκου θα αντιμετωπίσουν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κράτησης".
Θα εκτελεστούν αυτοί που διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση;
Ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ μίλησε πολύ σκληρά και πολύ κατηγορηματικά στο κανάλι του στο Telegram.
"Όλοι με ρωτάνε. Τι να κάνω; Πιάστηκαν. Μπράβο σε όλους όσους τους έπιασαν.
Πρέπει να σκοτωθούν; Απαραίτητα. Και έτσι θα είναι.
Αλλά είναι πολύ πιο σημαντικό να σκοτωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι.
Όλοι. Όποιος τους πλήρωσε, όποιος τους συμπαθούσε, όποιος τους βοήθησε.
Να τους σκοτώσουμε όλους. Είναι δύσκολο να τον καταλάβουμε πέρα από το ότι είμαι υπέρ της άμεσης επιστροφής της θανατικής ποινής”, ανέφερε ο ίδιος.
Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας Σεργκέι Μάρκοφ είναι πιο επιφυλακτικός
"Θα εισαχθεί η θανατική ποινή στη Ρωσία;
Η θανατική ποινή δεν έχει καταργηθεί στη Ρωσία, αλλά έχει επιβληθεί μορατόριουμ από το Συνταγματικό Δικαστήριο.
Επομένως, το Συνταγματικό Δικαστήριο μπορεί εύκολα να άρει αυτό το μορατόριουμ.
Ωστόσο, ούτε η Κρατική Δούμα ούτε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο μπορούν να άρουν αυτό το μορατόριουμ.
Μπορούν όμως να προσφύγουν στο Συνταγματικό Δικαστήριο με έκκληση, κατόπιν αιτήματος της κοινωνίας, να ακυρωθεί αυτό το μορατόριουμ.
Αν κρίνουμε από τα σχόλια των ηγετών του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας, μια τέτοια απόφαση συζητείται στο Κρεμλίνο. Αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα”, κατέληξε ο ίδιος.
Η θανατική ποινή στους Τέσσερις τρομοκράτες είναι κάτι που θεωρείται σχεδόν βέβαιο από πολλούς στην χώρα.