Ένοπλες Συρράξεις

Μείωση της ανεργίας αλά γαλλικά-Ο Μακρόν ζητά ανέργους για το πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας

Κρέας για τα πυροβόλα του Πούτιν φαίνεται ότι  αναζητά ο Γάλλος πρόεδρος, με αγγελίες αναζήτησης στρατιωτών για πολεμικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό.  

Η αναγγελία δημοσιεύτηκε προχθές ως εξής “μαχητές για τεθωρακισμένα οχήματα! Η ειδικότητά σας είναι να εκτελείτε αποστολές αναγνώρισης, επίθεσης, υποστήριξης της άμυνας ή έρευνας επί τεθωρακισμένων οχημάτων ως οδηγός, σκοπευτής ή χειριστής γεμίσματος. Θα συμμετέχετε επίσης στην καταστροφή εχθρικών τεθωρακισμένων οχημάτων με τη χρήση διαφόρων όπλων της μονάδας (πυροβόλο, ρουκέτες ή πύραυλοι).

Θα πηγαίνετε τακτικά σε εξωτερικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, θα έχετε άδεια, διαμονή, διατροφή κ.λπ.
Η αμοιβή στις εξωτερικές επιχειρήσεις μπορεί να πολλαπλασιαστεί έως και 2,5 φορές ο μισθό σας.

Τα προσόντα σας πρέπει να είναι : αντανακλαστικά, ικανότητα εργασίας σε κλειστό περιβάλλον, ενδιαφέρον για την τεχνολογία και τη μηχανική. Με ή χωρίς απολυτήριο Άνδρας ή γυναίκα, ηλικίας μεταξύ 17,5 και 30 ετών, έχοντας απαραίτητα Γαλλική ιθαγένεια”, αναφέρει το δημοσίευμα.

Τα τσούγκρισε ο Μακρόν με τον Μπάιντεν για την Ουκρανία ή απλά βιάστηκε να μιλήσει; 

Οι επιθετικές δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία προκάλεσαν οργή στην Ουάσιγκτον, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο πηγή του.

"Το αμφιλεγόμενο σχόλιο "στρατός στο έδαφος" του Μακρόν, έχει προκαλέσει μια άμεση και πολύ δημόσια επίπληξη από τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, έχει εξοργίσει  τους Αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι ιδιωτικά λένε ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε ακόμη και να προκαλέσει πολεμική σύγκρουση με τη Μόσχα", ανέφερε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων.

Από τα τέλη Φεβρουαρίου, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δηλώνει ότι "το Παρίσι θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τη Ρωσία «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, οι αρχηγοί των δυτικών κρατών συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συναίνεση.

Αργότερα, ο Μακρόν, ο οποίος δέχθηκε έντονη κριτική για αυτές τις δηλώσεις τόσο από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ όσο και από τους ηγέτες όλων των γαλλικών πολιτικών κομμάτων, αποκάλεσε τις δηλώσεις του προσεκτικά μελετημένες.

Τόνισε δε επίσης ότι το Παρίσι δεν έχει «όρια και κόκκινες γραμμές» στο θέμα της βοήθειας προς το Κίεβο.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μακρόν, το Κρεμλίνο προειδοποίησε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Η οργή στις ΗΠΑ, προς τον Γάλλο πρόεδρο και τις δηλώσεις του, μάλλον αφορούν, την δημοσιοποίηση σχεδίων της δύσης για την διαφύλαξη της Οδησσού, και μόνον αυτής, αφού σε περίπτωση κατάληψης της, θα έκλεινε η Μαύρη Θάλασσα για την Ουκρανία και τους δυτικούς συμμάχους της.    

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ