Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκαλύπτει σενάριο τρόμου: Το ΝΑΤΟ ετοιμάζει αιφνιδιαστικό κτύπημα κατά της χώρας με μαζικές εκτοξεύσεις πυραύλων

“Μια επίθεση στη Ρωσία θα μπορούσε να ξεκινήσει με ένα ταχύτατο παγκόσμιο χτύπημα και ταυτόχρονα αρκετές μαζικές επιδρομές πυραύλων και αεροσκαφών ως μέρος μιας τεράστιας αερο-χερσαίας ή αεροναυτικής επιχείρησης”.

Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευση του περιοδικού του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας "Military Thought", αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Το περιοδικό αναφέρει ότι ξένοι ειδικοί εξετάζουν τη δημιουργία ενός νέου τύπου στρατιωτικών σχηματισμών,  "κοινούς επιχειρησιακούς σχηματισμούς" (JOF).

Μιλάμε για πολυμορφικές συμπαγείς, εξαιρετικά κινητές ομάδες στρατευμάτων που είναι ικανές να προκαλέσουν συνολική ήττα στην διοικητική-πολιτική και στρατιωτική-βιομηχανική υποδομή του εχθρού δρώντας σε έδαφος, θάλασσα, αέρα, διάστημα και πληροφορίες-επικιοινωνίες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι η πιο αναμενόμενη μορφή χρήσης αυτού του τύπου των δυνάμεων είναι οι επιχειρήσεις αέρος-εδάφους.

“Θα ξεκινήσουν με ένα αιφνιδιαστικό παγκόσμιο χτύπημα και αρκετές μαζικές πυραυλικές και αεροπορικές επιδρομές”, γράφουν οι Ρώσοι για το ΝΑΤΟ.

Αναμένεται ότι σε ένα τέτοιο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η αεροπορία της συμμαχίας θα είναι από τις πρώτες που θα εισέλθουν σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Πριν από την έναρξη της ενεργού φάσης της επιχείρησης της δύσης κατά της Ρωσίας, “θα πραγματοποιηθούν προκλητικές ενέργειες και θα ενισχυθούν όλα τα είδη αναγνώρισης, συμπεριλαμβανομένων των τακτικών πτήσεων αεροσκαφών και drones κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Επίσης είναι δυνατή η διεξαγωγή ασκήσεων με τη συμμετοχή ομάδων αεροπλανοφόρων και πλοίων που θα μεταφέρουν πυραύλους Κρουζ.

Η μαχητική και αριθμητική δύναμη των ενωμένων ενωμένων δυνάμεων του εχθρού ( εννοούν ΗΠΑ-ΕΕ) σε καιρό ειρήνης μπορεί να είναι το 50-70% των δυνάμεων που θα λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών”, αναφέρει το ρωσικό περιοδικό.

Οι συντάκτες του άρθρου τονίζουν ότι "σε σχέση με τις αυξανόμενες απειλές για τη Ρωσία, ο ρόλος της πολεμικής Αεροπορίας στη συνολική δομή των στρατιωτικών συγκρούσεων θα πρέπει να αυξηθεί.

Ειδικότερα, είναι απαραίτητος ο εξοπλισμός της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας να ενισχυθεί με νέα και εκσυγχρονισμένα μοντέλα αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη νέων σχεδίων δράσης για τη μαχητική χρήση των αεροπορικών δυνάμεων τόσο σε καιρό ειρήνης όσο και σε καιρό πολέμου".

Για πιθανό σενάριο επίθεσης στη Ρωσία έκανε λόγο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας περιέγραψε ένα πιθανό σενάριο για επίθεση της Δύσης στη Ρωσία. Θα μπορούσε να ξεκινήσει μια επιχείρηση που θα ξεκινούσε με ένα γρήγορο παγκόσμιο χτύπημα και αρκετές μικρότερες πυραυλικές και αεροπορικές επιδρομές.

Η Ουκρανία κρίνει σε μεγάλο βαθμό μια σύγκρουση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας

“Η Δύση συνειδητοποιεί ότι η νίκη της Ουκρανίας επί της Ρωσίας είναι αδύνατη”, δήλωσε ο Κ.Σίβκωφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών με ειδίκευση σε Πυραύλους και Πυροβολικό, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Ισβέστια.

Ο ίδιος σχολίασε τη δήλωση του Ρώσου γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (NSDC) της Ουκρανίας, Αλεξέι Ντανίλοφ, ότι δεν θέλουν όλοι στη Δύση να κερδίσει η Ουκρανία.

"Υπάρχουν άνθρωποι στη Δύση που καταλαβαίνουν ότι η Ουκρανία δεν μπορεί ποτέ να νικήσει τη Ρωσία, απλώς εξ ορισμού. Επειδή η Ρωσία είναι μια πυρηνική δύναμη, έστω και μόνο για αυτόν τον λόγο, επειδή ο πληθυσμός της Ρωσίας είναι πέντε φορές μεγαλύτερος από τον πληθυσμό της Ουκρανίας", δήλωσε ο Κ.Σίβκωφ.

Ο ειδικός πρόσθεσε ότι η ίδια η Ρωσία παράγει όπλα και η Ουκρανία βασίζεται σε προμήθειες όπλων από δυτικούς συμμάχους.

Ταυτόχρονα, η Δύση δεν έχει επαρκή παραγωγική ικανότητα για παραγωγή.

Σύμφωνα με τον Σίβκοφ, η Δύση συνειδητοποιεί ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει, αλλά ο κύριος στόχος είναι η ήττα της Ρωσίας, την οποία ο Ντανίλοφ δεν καταλαβαίνει.

“Προσπάθησαν να λύσουν αυτό το πρόβλημα τόσο οικονομικά, επιβάλλοντας αντιρωσικές κυρώσεις, όσο και ασκώντας ισχυρή πίεση πληροφοριών στην Ρωσία, αλλά όλες οι προσπάθειες της Δύσης απέτυχαν”, κατέληξε ο ειδικός.

Νωρίτερα, ο πολιτικός επιστήμονας και πρώην δημοσιογράφος των New York Times Τζον Βαρόλι εξέφρασε την άποψη ότι οι δηλώσεις δυτικών πολιτικών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για ειρήνη υποδηλώνουν νίκη επί της Ρωσίας στην αντιπαράθεση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η ρητορική έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στη Δύση την εύνοια της διεθνούς κοινότητας, είναι μέρος μιας εκστρατείας δημοσίων σχέσεων και είναι εντελώς ψευδής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ