Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής του στρατιωτικού-τεχνικού κέντρου «οι Λύκοι του Τσάρου», ανακοίνωσε νεότερη επίθεση στο Ραμπότινο της περιοχής Ζαπορίζια. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν μαζική έφοδο. «Μαζική. Ο εχθρός απογείωσε σμήνος επιθετικών drones, ο ουρανός δεν φαίνεται» εξήγησε χαρακτηριστικά ο Ρογκόζιν στο κανάλι του στο Telegram.
Οι εκπρόσωποι του υπουργείου άμυνας της Ουκρανίας απείλησαν να επιτεθούν τα ρωσικά στρατεύματα καθημερινά με «μη επανδρωμένα σμήνη» ακόμη και πριν την αποκαλούμενη μάχη της Ζαπορίζια. Το γεγονός πως ο ουκρανικός στρατός λέγεται πως χάνει 10 χιλιάδες drones κάθε μήνα επιβεβαιώθηκε από έναν Ρώσο επίσημο πρόσφατα. Ωστόσο φαίνεται πως η Δύση αναπληρώνει τα αποθέματα του Κιέβου.
Για να καταλάβουμε τις είδους δυνάμεις έριξε το Κίεβο στην μάχη για το Ραμπότινο πρέπει να δούμε τις διάφορες αναφορές που έγιναν σε σχετικά μέσα. Σύμφωνα με την πηγή DS, την οποία επικαλείται η ρωσική SvPressa, στο σημείο πολέμησαν η 47η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, η 65η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, η 115η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, η 117η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, η 118η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, το εθνικό τάγμα εφόδου «Βράχος», το 78ο Απόσπασμα Poedinok, η 46η και η 82η αερομεταφερόμενες ταξιαρχίες, η 71η ταξιαρχία, η 3η ταξιαρχία «Σπαρτιάτες» και πολλές άλλες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων ταξιαρχιών των ειδικών δυνάμεων. Λέγεται πως οι Ουκρανοί υπέστησαν τεράστιες απώλειες στις μάχες τους για το Ραμπότινο.
Σύμφωνα με δημοσίευση δυτικών δεξαμενών σκέψεων στις 24 Αυγούστου «κατά τις μάχες για το Ραμπότινο διάρκειας 71 ημερών, τα ρωσικά στρατεύματα επίδειξαν φανταστικές αμυντικές ικανότητες, παρά την αριθμητική υπεροχή των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας σε αυτήν την περιοχή. Αρχικά, εκτιμήθηκε πως οι Ουκρανοί θα μπορούσε να ανακαταλάβουν το χωριό σχετικά εύκολα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Οι Ρώσοι τελικώς οπισθοχώρησαν, ωστόσο ο στόχος τους ήταν απλά να αναγκάσουν τον ουκρανικό στρατό να πληρώσει ένα βαρύ τίμημα και να διασφαλίσουν μία εύκολη οπισθοχώρηση στις νότιες οχυρώσεις τους και στον οικισμό Νοβοπροκόπιβκα, όπου λαμβάνουν χώρα λιγότερο έντονες μάχες».
Αρκετοί Αμερικανοί ειδικοί ωστόσο θεωρούν πως ένα σημαντικό μέρος του Ραμπότινο παραμένει «γκρίζα ζώνη», όπως οι οικισμοί Σταραμαγιόρσκοε και Harvest, οι οποίοι ακόμα πλήττονται από πυρά πυροβολικού. Παράλληλα, ο ρωσικός στρατός προετοιμάζει τις άμυνές του από το τέλος του περασμένου έτους και έχει ήδη επιδείξει ισχυρή αντίσταση για κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρα της εν λόγω περιοχής.