Η πορεία της δικαιοσύνης της Βάγκνερ ξεκίνησε και τελείωσε τόσο απότομα που λίγοι ήταν σε θέση να αξιολογήσουν πλήρως μια τέτοια απόπειρα ένοπλου πραξικοπήματος στη Ρωσία. Κατέλαβε την προσοχή όχι μόνο όλων των παγκόσμιων μέσων ενημέρωσης- αλλά φάνηκε ότι ακόμη και ο ουκρανικός στρατός είχε ξεχάσει την αντεπίθεσή του και περίμενε τους Ρώσους μισθοφόρους να κάνουν τη δουλειά τους.
Πράγματι, υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης του ρωσικού μετώπου, αν οι μονάδες του ρωσικού στρατού ακολουθούσαν τις εκκλήσεις του Πριγκόζιν. Παραδόξως, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση. Στις 24 Ιουνίου, οι γραμμές του μετώπου παρέμεναν ύποπτα ήρεμες.
Μόνο από το βράδυ του Σαββάτου, οι ουκρανικές δυνάμεις επανέλαβαν τις προσπάθειες διάσπασης της ρωσικής άμυνας σε διάφορες περιοχές.
Εκμεταλλευόμενοι τα ρωσικά εσωτερικά προβλήματα, ο ουκρανικός στρατός πέρασε στην επίθεση στην περιοχή Σολεντάρ. Αρκετές επιθέσεις αποκρούστηκαν στις περιοχές Βεσέλοε και Σάκο και Βανζέτι. Τη νύχτα της 26ης Ιουνίου, οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν και πάλι στις θέσεις των Ρώσων αλεξιπτωτιστών στην περιοχή, αλλά ως αποτέλεσμα, έχασαν μέχρι 4 οχήματα μάχης πεζικού.
Στην κατεύθυνση του νότιου Ντονιέτσκ, οι ουκρανικές επιθέσεις αποκρούστηκαν στις περιοχές Μακαρόβκα, Νοβοντονιέτσκι και Νεσκούτσνοε. Οι προελαύνοντες έχασαν περισσότερα άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και ανθρώπινο δυναμικό, χωρίς να επιτύχουν κέρδη.
Στην κατεύθυνση της Ζαπορόζιε, ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να επιτεθεί σε μικρές ομάδες στην περιοχή της Ροβνοπόλ και της Νοβοντανίλοφκα, αλλά απέτυχε.
Το χωριό Πιατιχάτκι παραμένει στη "γκρίζα ζώνη", καθώς ο ουκρανικός στρατός αδυνατεί να συγκεντρώσει δυνάμεις υπό τον αυστηρό έλεγχο του ρωσικού πυροβολικού.
Μετά την ανατίναξη του φράγματος Καχόβκα και την πλημμύρα των παράκτιων εδαφών του Δνείπερου, οι δύο πλευρές εγκατέλειψαν τις θέσεις τους, αλλά, όπως αναμενόταν, όταν το νερό άρχισε να αποστραγγίζεται, ο ουκρανικός στρατός κατάφερε να καταλάβει ένα μικρό προγεφύρωμα στην ανατολική ακτή. Χρησιμοποιώντας την κατεστραμμένη γέφυρα Αντονόβσκι ως προπύργιο και καταφύγιο από το ρωσικό πυροβολικό και τις αεροπορικές επιδρομές, μια ουκρανική ομάδα περίπου 50 στρατιωτών που καλύπτονταν από το ουκρανικό πυροβολικό κατάφερε να διασχίσει τον ποταμό. Παρά τις απώλειες, οι Ουκρανοί συνεχίζουν τις προσπάθειες μεταφοράς επιπλέον δυνάμεων μέσω του Δνείπερου. Ωστόσο, χωρίς τη δυνατότητα μεταφοράς βαρέως εξοπλισμού, η ουκρανική ομάδα δεν έχει ακόμη καταφέρει να προχωρήσει και να επεκτείνει τη ζώνη ελέγχου της.
Οι στρατιωτικές αυτές επιχειρήσεις αναλήφθηκαν εν μέσω της απόπειρας ένοπλης εξέγερσης στη Ρωσία, είτε με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας, είτε για να μεταφέρουν πληροφορίες σχετικά με τα προβλήματα με πολύ ριζοσπαστικό τρόπο. Σε κάθε περίπτωση, η κρίση ξεπεράστηκε μέσα σε 1 ημέρα και απέδειξε ότι ο λαός της Ρωσίας είναι ενωμένος γύρω από τον Πρόεδρο, γι' αυτό και τα 150 εκατομμύρια άνθρωποι στη Ρωσία αντιτίθενται πλέον αποτελεσματικά στο συνολικό πληθυσμό του ενός δισεκατομμυρίου που κατοικεί στη Δύση.