Ένοπλες Συρράξεις

Νέο σημείο καμπής στη σύγκρουση: Απόπειρα μεγάλης κλίμακας επίθεση με drone στη Μόσχα

Η Μόσχα έχει γίνει στόχος μεγάλης κλίμακας επίθεσης με drone, καθώς σύμφωνα με το Baza , ρωσικό ανεξάρτητο ειδησεογραφικό μέσο, το Κίεβο επιχείρησε να πραγματοποιήσει επίθεση χρησιμοποιώντας τρία drones τύπου αεροσκάφους σε εγκαταστάσεις στην περιοχή της Μόσχας.

«Ως αποτέλεσμα της αποτυχημένης τρομοκρατικής επίθεσης, δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές», ανέφερε  το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, όλα τα drones καταρρίφθηκαν με ηλεκτρονικό πόλεμο, μετά από τον οποίο έχασαν τον έλεγχο και συνετρίβησαν.

Σήμερα, ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Μόσχας, Αντρέι Βορόμπιοφ, δήλωσε ότι νωρίς το πρωί, «drones έπεσαν στις αποθήκες μιας από τις στρατιωτικές μονάδες στο χωριό Kalininets, στην αστική περιοχή Naro-Fominsk».

Επιπλέον, δύο ακόμη μη επανδρωμένα αεροσκάφη συνετρίβη γύρω στις 05:00 στην περιοχή Naro-Fominsk της περιφέρειας της Μόσχας, όχι μακριά από στρατιωτική μονάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι, στις 30 Μαΐου, η Ουκρανία εξαπέλυσε επίσης επίθεση με drone στη Μόσχα. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το Κίεβο ενεργοποίησε οκτώ UAV τύπου αεροσκάφους: πέντε καταρρίφθηκαν από ένα συγκρότημα αντιαεροπορικών πυροβόλων όπλων στην περιοχή της Μόσχας , τρία κατεστάλησαν από ηλεκτρονικό πόλεμο.

Σημειωτέον ότι  ρωσικά μέσα ενημέρωσης κοντά στις υπηρεσίες ασφαλείας, έγραψαν ότι ο αριθμός ήταν πολλαπλάσιος, με περισσότερα από 30 drones να συμμετάσχουν στην επίθεση.

Ο  εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ , σχολιάζοντας την επίθεση με drone, είπε ότι αυτή ήταν η απάντηση  του Κιέβου στα αποτελεσματικά ρωσικά χτυπήματα, δύο ημέρες νωρίτερα σε ένα από τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Τουλάχιστον ένα από τα drones φαίνεται να ήταν ένα UJ 22 ουκρανικής κατασκευής, που παρήχθη από την εταιρεία Ukrjet . Τα πλάνα  που υπήρξαν, φαίνεται να ταιριάζουν με εικόνες του μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος, το οποίο η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποιήθηκε σε άλλες απόπειρες επιθέσεων. Μοιάζει με ελαφρύ αεροσκάφος με μειωμένη κλίμακα, το UJ22 έχει ισχυρή αυτονομία 800 χλμ και μπορεί να πετάξει για έξι ώρες.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε αυτήν την επίθεση, τρία από τα drones έπληξαν κτίρια κατοικιών στα νοτιοδυτικά της πόλης, αλλά δεν αναφέρθηκαν εκρήξεις. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, είχε δηλώσει ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν και τα κτίρια υπέστησαν μικρές ζημιές.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι, διατηρεί το δικαίωμα να λάβει τα πιο «αυστηρά μέτρα» ως απάντηση. «Οι διαβεβαιώσεις των αξιωματούχων του Nat ότι το Κίεβο δεν θα εξαπολύσει επιδρομές βαθιά στο ρωσικό έδαφος, αποδεικνύονται εντελώς υποκριτικές», ανέφερε το υπουργείο. «Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να λάβει τα σκληρότερα δυνατά μέτρα ως απάντηση στις επιθέσεις  του Κιέβου», συμπλήρωσε.

Να επισημάνουμε ότι, παρόμοιες επιθέσεις εναντίον ουκρανικών πόλεων είναι επίσης συχνές και μερικές φορές καθημερινά, με τους ντόπιους να αναγκάζονται τακτικά να εκκενώνονται ή να καταφύγουν σε σήραγγες του μετρό. Τα  χειρότερα  πλήγματα γίνονται σε μεγάλα κτίρια κατοικιών ή πολυσύχναστα επιχειρηματικά κέντρα.

Η Μόσχα, που βρίσκεται πάνω από 620 μίλια από την Ουκρανία, σπάνια έχει γίνει στόχος επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την έναρξη της σύγκρουσης, παρόλο που τέτοιες επιθέσεις έχουν γίνει συχνότερες αλλού στη Ρωσία.

Αρκετοί εξέχοντες αξιωματούχοι και πολιτικοί, επιτέθηκαν στο υπουργείο Άμυνας επειδή επέτρεψε στα drones να διεισδύσουν στον εναέριο χώρο της Μόσχας.

Υπενθυμίζουμε ότι, ένα από τα πιο πιεστικά θέματα που τέθηκαν κατά τη συνάντηση του Πούτιν  με τους στρατιωτικούς ανταποκριτές, ήταν οι επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος, ιδιαίτερα στην  περιοχή του Μπέλγκοροντ . Ο Πούτιν εξήγησε ότι, με αυτά τα χτυπήματα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τις κατευθύνσεις στις οποίες βρίσκεται σε εξέλιξη η επίθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι στρατιωτικές δομές θα πρέπει να επαναδιαμορφώσουν τη ρωσική αεράμυνα, η οποία επικεντρώνεται κυρίως σε πυραύλους , αεροσκάφη και σε drones.

Αναγνώρισε ότι, το Κίεβο έχει ακόμα την ευκαιρία να βομβαρδίσει το ρωσικό έδαφος και υπάρχουν αρκετές λύσεις σε αυτό το ζήτημα. Το πρώτο είναι να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της μάχης με συστοιχίες αεράμυνας. Το δεύτερο είναι η δημιουργία μιας «ουδέτερης ζώνης» στο έδαφος της Ουκρανίας, η οποία δεν θα επιτρέπει χτυπήματα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...