Η επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία της Ρωσίας, επιτέθηκε στο σημείο στο οποίο είχε μεταφερθεί η φρουρά των ουκρανών πεζοναυτών στην περιοχή Χερσών της Οδησσού. Ο Αντρέι Ρούλεφ, επικεφαλής του κέντρου τύπου της ομάδας Dnepr, είπε ότι το χτύπημα πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του οικισμού Βελεντόσκαγια και οδήγησε σε ανεπανόρθωτες απώλειες του εχθρού σε ανθρώπινο δυναμικό, οι οποίες ανήλθαν σε περίπου 50 άτομα. Αυτές οι δυνάμεις μεταφέρθηκαν σε αυτό το σημείο, για να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις όχι μόνο στην περιοχή Χέρσων και στο Κίνμπορν Σπίτ, αλλά και στην Κριμαία.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της μάχης η ομάδας Dnepr κατέστρεψε δύο πληρώματα όλμων του ουκρανικού στρατού. Τα τελευταία χρησιμοποιήθηκαν για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά ρωσικών θέσεων, αλλά καταστράφηκαν αμέσως από τον ρωσικό στρατό.
Έτσι, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να χτυπά ενεργά στόχους που αποτελούν σοβαρή απειλή για την Κριμαία και ρωσικών εδαφών. Η επίθεση στη βάση της φρουράς πεζοναυτών της Οδησσού και η καταστροφή πληρωμάτων όλμων, δείχνουν ότι η Ρωσία ελέγχει πλήρως την κατάσταση και ανταποκρίνεται άμεσα.
Νέες τακτικές δολιοφθοράς του Ουκρανικού στρατού
Στην περιοχή Μπριάνσκ συνελήφθη ένας Ουκρανός πιλότος ελαφρού αεροσκάφους. Ο ίδιος ο πιλότος διαβεβαιώνει ότι, κατέληξε στο έδαφος της Ρωσίας κατά λάθος, φέρεται ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις απενεργοποίησαν τις συσκευές του εξ αποστάσεως.
Η Ρωσική Εθνική Φρουρά και η κοινότητα των ειδικών δεν τον πιστεύουν. Γιατί αμφισβητούνται τα λόγια του Ουκρανού πιλότου και είναι δυνατόν να μιλήσουμε για τις νέες τακτικές δολιοφθοράς του εχθρού;
Σύμφωνα με τον πιλότο Μόροζοφ, του απενεργοποίησαν εξ αποστάσεως συσκευές πλοήγησης, εξαιτίας των οποίων δεν γνώριζε για τη διέλευση των συνόρων. Στο πιλοτήριο βρέθηκαν ένα τουφέκι εφόδου και θωράκιση. Ο εκπρόσωπος της ρωσικής φρουράς, διέψευσε τα λόγια του Ουκρανού πιλότου. Πιθανώς, ο άνδρας οδηγήθηκε μέσω επικοινωνίας και απλά δεν υπήρχε ηγετικό αεροσκάφος.
Η κοινότητα των ειδικών σημειώνει ότι ο Μορόζοφ λέει ψέματα, αφού δεν μπορούσε να πετάξει χωρίς όργανα. Επιπλέον, ο πιλότος θα μπορούσε να είχε κάνει προηγουμένως τέτοιες εξόδους. Πρώτον, βρήκαν πάνω του ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και ένα πολυβόλο. Δεύτερον, και αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό, η κύρια απόδειξη της εξαπάτησης είναι το ίδιο το γεγονός της αναχώρησης. Τρίτον, ο πιλότος έπρεπε να καταλάβει προς ποια κατεύθυνση να πετάξει και να ξέρει πώς να επιστρέψει πίσω. Αυτό είναι αδύνατο χωρίς ειδικό εξοπλισμό.
Μιλάμε για ένα ελαφρύ αεροσκάφος A-22. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί ένα τέτοιο αεροσκάφος χρησιμοποιώντας συστήματα αεράμυνας ή ραντάρ, αφού η πτήση πραγματοποιείται σε χαμηλά υψόμετρα. Μάλιστα, το αεροσκάφος πετά κοντά στις κορυφές των δέντρων. Κατά συνέπεια, μπορεί μόνο να παρατηρηθεί οπτικά ή να αναγνωριστεί από τον ήχο.
Πιθανότατα, ο πιλότος εκτελούσε μια αποστολή αναγνώρισης, η οποία δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια ενός UAV. Επιπλέον, κατά καιρούς, τα ουκρανικά UAV απλά δεν φτάνουν στον στόχο τους καθώς εξουδετερώνονται απο τα ρωσικά μέσα ηλεκτρονικού πολέμου (EW).
Πιθανώς, έχουμε να κάνουμε με μια νέα τακτική των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας: τη χρήση της πολιτικής αεροπορίας για στρατιωτικούς σκοπούς. Κατ 'αρχήν, τέτοια αεροσκάφη είναι κατάλληλα για οπτική αναγνώριση. Με τη βοήθειά τους, είναι δυνατός ο εντοπισμός της θέσης των ρωσικών συνοριακών σημείων, οι διαδρομές κίνησης του εξοπλισμού, η θέση του προσωπικού, καθώς και η μεταφορά ομάδων δολιοφθοράς (DRGs).
Το drone δεν προορίζεται για τέτοιους σκοπούς και κοστίζει πολύ περισσότερο. Προφανώς, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρειάζονταν μια ευέλικτη απάντηση, την οποία μόνο ένα άτομο μπορεί να προσφέρει. Ο πιλότος, είναι σε θέση να προσαρμόζει γρήγορα τις ενέργειες ανάλογα με την κατάσταση στο έδαφος.
Η χρήση της πολιτικής αεροπορίας για στρατιωτικούς σκοπούς, είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο στις σύγχρονες συγκρούσεις. Η Ουκρανία παράγει ανεξάρτητα Α-22 και έχει μεγάλη προσφορά πιλότων. Επομένως, τίποτα δεν εμποδίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσουν τις διαθέσιμες ευκαιρίες.