Ένοπλες Συρράξεις

Αυτή είναι η λίστα με τα ''θανάσιμα όπλα'' που η Κίνα μπορεί να προμηθεύσει στη Ρωσία

 Η Κίνα έχει εμπλακεί στην παροχή ρητορικής, πολιτικής, διπλωματικής υποστήριξης στη Ρωσία, αλλά υπάρχουν πληροφορίες που  προκαλούν ανησυχία στις ΗΠΑ ότι, το Πεκίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει θανατηφόρα υποστήριξη στη Ρωσία στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Προτού οι ΗΠΑ προλάβουν να υποδείξουν τι θα μπορούσε να επιχειρήσει η Κίνα να παράσχει στη Ρωσία, όπως πρότεινε ο απόστρατος στρατηγός Τζακ Κιν, Κινέζοι στρατιωτικοί ενθουσιώδεις έχουν ήδη αρχίσει να παρέχουν υποδείξεις για το τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει η κινεζική στρατιωτική βοήθεια προς τη Ρωσία.

Σύμφωνα με αμερικάνικο μέσο ενημέρωσης,  δημοφιλής κινέζος χειριστής του Twitter (@zhao_dashuai), έχει καταλήξει σε έναν πολύ ενδιαφέρον «κατάλογο όπλων» που θα χρειαζόταν η Ρωσία για να πολεμήσει την Ουκρανία που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ.

Η Κίνα θα μπορούσε να παράσχει όπλα αεροπορικής υποστήριξης στη Ρωσία

Ο Ζάο συνιστά πολλά οπλικά συστήματα και πυρομαχικά κινεζικής κατασκευής για τον ρωσικό στρατό, ενώ σημειώνει ότι η τρέχουσα συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία «χαρακτηρίζεται από αδιέξοδο στον πόλεμο χαρακωμάτων και μονομαχίες πυροβολικού», λόγω της αδυναμίας των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων να παράσχουν έγκαιρη αεροπορική υποστήριξη.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το στρατιωτικό ιστολόγιο παρακολούθησης Oryx, με βάση οπτικές επιβεβαιώσεις, 25 ρωσικά Su-25 έχουν καταστραφεί, με τρία να αναφέρουν ότι καταστράφηκαν σε περιστατικά που δεν σχετίζονται με τη μάχη.

Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, ο Ζάο συνιστά τρεις τρόπους με τους οποίους η Κίνα μπορεί να βοηθήσει τη Ρωσία.

Swarm Drones

Ο πρώτος τρόπος περιλαμβάνει συστήματα σμήνους drone κινεζικής κατασκευής, που αντιπροσωπεύουν μια τεράστια αναβάθμιση από τα ιρανικά drones Shahed-136 «kamikaze» που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος, από τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία.

Ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε επιτυχώς επιθέσεις με σμήνη χρησιμοποιώντας αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εναντίον ουκρανικών θέσεων μέχρι το Κίεβο, βαθιά πίσω από τις γραμμές του ουκρανικού μετώπου στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Έτσι, ο Ζάο προτείνει έναν εκτοξευτή σμήνους κινεζικής κατασκευής, τοποθετημένο σε φορτηγό που μπορεί να εκτοξεύσει ταυτόχρονα έως και 200 ​​drones.

UAVs Wing Loong-10 Or Cai Hong-4

Η δεύτερη επιλογή που προτείνει ο Ζάο είναι τα «UAV υψηλής τεχνολογίας πολλαπλών χρήσεων», τα οποία περιλαμβάνουν τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Wing Loong-10 και Cai Hong 4 (UAV).

Το Wing Loong-10 (WL-10), που ονομάζεται επίσης WZ-10, είναι ένα UAV μεγάλης αντοχής (HALE) σε μεγάλο υψόμετρο, ενώ η σειρά drones Cai Hong-4 (CH-4) είναι UAV μεσαίου υψομέτρου μεγάλης αντοχής (MALE).

Σύμφωνα με τον Ζάο, αυτά τα drones είναι ευέλικτα και το CH-4 είναι επίσης φθηνό. Ωστόσο, η προμήθεια τους στον ρωσικό στρατό θα απαιτήσει εκπαίδευση και υποδομή. Η Κίνα ίσως να  μπορεί να παράσχει τεχνικούς που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε ρωσικές μονάδες UAV.

 Στόχευση λοβών και πυρομαχικών με καθοδήγηση ακριβείας

Η τρίτη επιλογή που προτείνει ο Ζάο, είναι η στόχευση λοβών και πυρομαχικών με καθοδήγηση ακριβείας (PGM) για επανδρωμένα μαχητικά.

Το Lei Shi-6 (LS-6) είναι μια βόμβα ολίσθησης ακριβείας. Το κιτ ουράς του έχει αναπτυσσόμενα φτερά, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν πολλά βάρη βόμβας, από 50 κιλά έως 500 κιλά.

Ο Ζάο προτείνει επίσης το K/JDC01 laser-designator pod, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλα καθοδηγούμενα με λέιζερ, όπως τη βόμβα καθοδηγούμενη με λέιζερ LS500J 500kg.

Επίσης, για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης SEAD του ρωσικού στρατού,  συνιστά τα πυρομαχικά TL-30 κατά της ακτινοβολίας loiter. Το TL-30 είναι ένας πύραυλος, που μπορεί να αιωρείται πάνω από το θέατρο αρκετή ώρα για να κυνηγήσει εχθρικά ραντάρ.

Αντιαρματικά όπλα για να νικηθούν τα δυτικά τανκς

Προτείνονται τα κατευθυνόμενα αντιαρματικά πυρομαχικά Hong Jian 12 (HJ-12), τα οποία λέγεται ότι είναι παρόμοια με τα αμερικανικά FGM-148A Javelin. Θεωρούμενο ως ένα από τα πιο προηγμένα φορητά από τον άνθρωπο ATGM στον κόσμο, το HJ-12 φέρεται να νικά την Explosive Reactive Armor (ERA) και στη συνέχεια να διεισδύει στην  800 mm χαλύβδινη θωράκιση πίσω από την ERA.

Το HJ-12 μπορεί επίσης, να αναπτυχθεί σε λειτουργία άμεσης επίθεσης για να καταστρέψει κτίρια, αποθήκες, πληρώματα όπλων και συγκεντρώσεις εχθρικών στρατευμάτων.

Συνιστάται επίσης, το σύστημα αναγνώρισης-επιθετικού ελικοπτέρου CR500 «Golden Eagle». Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καθοδήγηση των πυρών αρμάτων μάχης, οχημάτων μάχης πεζικού και αυτοπροωθούμενων πυροβολικών για επιθετικούς σκοπούς, οπότε μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους αέρος-εδάφους Blue Arrow 9.

Συστήματα αεράμυνας και πυροβολικού 

Σύστημα αεράμυνας λέιζερ LW-30

Αυτά περιλαμβάνουν το σύστημα αεράμυνας λέιζερ LW-30, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει ισχύ εξόδου 30 Kilowatt και προορίζεται κυρίως για χρήση κατά των drones, καθώς και δυνατότητα μαλακής και σκληρής θανάτωσης έναντι φωτοηλεκτρικού εξοπλισμού ανίχνευσης και καθοδήγησης.

Σύστημα αεράμυνας FK-3000

Το σύστημα περιλαμβάνει ένα κύριο όχημα μάχης, έναν μεταφορέα, έναν ανυψωτήρα, έναν εκτοξευτή και ραντάρ (TELAR). Μπορεί επίσης, να εξοπλιστεί με δύο προαιρετικά μη επανδρωμένα οχήματα μάχης επίγειας μάχης, τα βοηθητικά οχήματα εκτόξευσης FK-3000.

Το FK-3000 μπορεί να αναχαιτίσει UAV, βλήματα πυροβολικού, πυραύλους κρουζ, οπλισμένα ελικόπτερα και άλλους μικρούς στόχους.

SR-5 Multiple Launch Rocket System (MLRS)

Το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης SR-5 (MLRS), που θεωρείται μια κινεζική έκδοση του αμερικανικού συστήματος HIMARS , που  έχει αποδειχθεί ότι αλλάζει το παιχνίδι για τις ουκρανικές δυνάμεις στον τρέχοντα πόλεμο.

Το σύστημα χρησιμοποιεί αρθρωτούς εναλλάξιμους λοβούς πυραύλων, που βασίζονται σε σασί φορτηγού 6×6. Το όχημα εκτόξευσης διαθέτει ενσωματωμένο γερανό, που μπορεί να επαναφορτώσει λοβούς πυραύλων χωρίς εξωτερική βοήθεια. Επίσης, το κινεζικό SR-5 έχει δύο πύραυλους αντί για έναν, που σημαίνει ότι διαθέτει διπλάσια ισχύ πυρός από το HIMARS.

Με την πάροδο του χρόνου, νέοι τύποι πυραύλων, πύραυλοι και πυρομαχικά έχουν υιοθετηθεί στο σύστημα πυροβολικού SR-5. Έτσι, το SR-5 μπορεί ακόμη και να εκτοξεύσει περιπλανώμενα πυρομαχικά με μέγιστη εμβέλεια έως και 70 χιλιόμετρα.

Το σύστημα μπορεί επίσης να εκτοξεύσει αντιπλοϊκούς πυραύλους C-705 με βεληνεκές 140-170 χιλιομέτρων και βαλλιστικούς πυραύλους μικρής εμβέλειας King Dragon 300, παρόμοιους με τους αμερικανικούς MGM-140 ATACMS (Army Tactical Missile Systems), που πιέζουν οι Ουκρανοί τις  ΗΠΑ για  την προμήθειά τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ