Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Η Ρωσία κατηγορεί το Κίεβο για επικείμενο πυρηνικό επεισόδιο – Τι απαντά πρώην Αμερικανός στρατηγός

Από την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία πριν από σχεδόν ένα χρόνο, η Ρωσία κατηγόρησε επανειλημμένα το Κίεβο ότι σχεδίαζε επιχειρήσεις «ψευδής σημαίας» με μη συμβατικά όπλα.

Η Ρωσία δήλωσε την Κυριακή ότι, η Ουκρανία σχεδίαζε να οργανώσει ένα πυρηνικό επεισόδιο στο έδαφός της για να ρίξει την ευθύνη στη Μόσχα πριν από τη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών , χωρίς να παράσχει στοιχεία για την κατηγορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία πριν από σχεδόν ένα χρόνο, η Ρωσία κατηγόρησε επανειλημμένα το Κίεβο ότι, σχεδίαζε επιχειρήσεις «ψευδής σημαίας» με μη συμβατικά όπλα, χρησιμοποιώντας βιολογικά ή ραδιενεργά υλικά. Καμία τέτοια επίθεση δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Ραδιενεργές ουσίες στις μεταφορές

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι, ραδιενεργές ουσίες μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία από ευρωπαϊκή χώρα και το Κίεβο ετοίμαζε μια μεγάλης κλίμακας «πρόκληση».

«Στόχος της πρόκλησης είναι να κατηγορηθεί ο ρωσικός στρατός ότι, φέρεται να πραγματοποιεί αδιάκριτες επιθέσεις σε επικίνδυνες ραδιενεργές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα τη διαρροή ραδιενεργών ουσιών και τη μόλυνση της περιοχής», ανέφερε.

Η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της, έχουν απορρίψει τέτοιες κατηγορίες ως κυνικές απόπειρες διάδοσης παραπληροφόρησης και έχουν κατηγορήσει τη Μόσχα ότι, σχεδιάζει επεισόδια η ίδια σε μια προσπάθεια να κατηγορήσει την Ουκρανία.

Πρώην στρατηγός της κεντρικής διοίκησης των ΗΠΑ

Ένας πρώην στρατηγός της κεντρικής διοίκησης των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι, οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν θα διστάσουν να αντιδράσουν εάν ο Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία.

Ο Ντέιβιντ Πετρέους, είπε ότι όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Πούτιν χάνει στην Ουκρανία και αυτό δεν θα σταματήσει. «Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αντιμετωπίζει μια ακαταμάχητη κατάσταση εν μέσω της αρπαγής γης της χώρας στην Ουκρανία», είπε.

Τόνισε μάλιστα, ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν καθοδηγώντας μια προσπάθεια του ΝΑΤΟ, για την απομάκρυνση κάθε ρωσικής συμβατικής δύναμης στην Ουκρανία και επίσης της Κριμαίας και κάθε πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Πούτιν είχε καλέσει νωρίτερα 300.000 εφέδρους, αλλά ο απόστρατος Αμερικανός Στρατηγός είπε ότι, όλα αυτά δεν θα βοηθήσουν τον Πούτιν. «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια ακαταμάχητα απελπιστική κατάσταση», ανέφερε.

Υποκινούν την Ουκρανία να κλιμακώσει τον πόλεμο

Ενώ η Κριμαία, η οποία περιλαμβάνει το λιμάνι της Σεβαστούπολης όπου εδρεύει ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας, θεωρείται από διπλωμάτες ως το μεγαλύτερο πιθανό σημείο ανάφλεξης του πολέμου, η Ρωσία κατηγόρησε την Παρασκευή τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι, υποκινούν την Ουκρανία να κλιμακώσει τον πόλεμο αποδοκιμάζοντας τις επιθέσεις στην Κριμαία, προειδοποιώντας ότι η Ουάσιγκτον εμπλέκεται πλέον άμεσα στη σύγκρουση επειδή οι «τρελοί ονειρεύονταν να νικήσουν τη Ρωσία».

Η Μόσχα απάντησε επίσης στα σχόλια της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ, που είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ότι η Κριμαία , την οποία η Ρωσία προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014, πρέπει να αποστρατικοποιηθεί τουλάχιστον και ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει τις ουκρανικές επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους στη χερσόνησο.

Το καθεστώς της Κριμαίας

Η Κριμαία, που περιλαμβάνει το λιμάνι της Σεβαστούπολης, όπου εδρεύει ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας, θεωρείται από Δυτικούς και Ρώσους διπλωμάτες ως το μεγαλύτερο πιθανό σημείο ανάφλεξης του πολέμου στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο είπε ότι όλα τα εδάφη που θεωρεί η Μόσχα μέρος της Ρωσίας - συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Ουκρανίας υπό ρωσικό έλεγχο - καλύπτονται από την πυρηνική ομπρέλα του.

Η Κριμαία, που εκβάλλει στη Μαύρη Θάλασσα , απορροφήθηκε από τη ρωσική αυτοκρατορία μετά την προσάρτηση της Μεγάλης Αικατερίνης τον 18ο αιώνα.

Το 1921, η χερσόνησος έγινε μέρος της Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσίας εντός αυτής μέχρι το 1954, όταν παραδόθηκε στην Ουκρανία, επίσης σοβιετική δημοκρατία, από τον διάδοχο του Ιωσήφ Στάλιν, Νικήτα Χρουστσόφ.

Στο Μνημόνιο της Βουδαπέστης του 1994, η Ρωσία αναγνώρισε την ουκρανική κυριαρχία στα υπάρχοντα σύνορά της - στα οποία περιλαμβανόταν η Κριμαία - και συμφώνησε να απόσχει από τη χρήση βίας κατά του Κιέβου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ