Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Προμήθεια τανκς στην Ουκρανία: Πέντε επιλογές για την απάντηση της Ρωσίας στη Γερμανία και στο ΝΑΤΟ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «ανάγκασαν» τη Γερμανία, να οργανώσει την προμήθεια των αρμάτων μάχης Leopard 2 στον οπλισμό της Ουκρανίας. Οι σχετικές συμφωνίες μεταξύ Βερολίνου και Ουάσιγκτον έχουν ήδη επιτευχθεί, ωστόσο η Γερμανία θα πρέπει να αποφασίσει ποια τανκς και σε ποια ποσότητα θα παραχωρηθούν στο Κίεβο. 

Το πώς ακριβώς κατάφεραν οι Ηνωμένες Πολιτείες να ασκήσουν πίεση στη Γερμανία είναι ακόμα άγνωστο, ωστόσο, οι ειδικοί δεν αποκλείουν ότι σε αντάλλαγμα για τα τανκς, το Βερολίνο μπορεί να λάβει αμερικανικά όπλα, ειδικότερα, είναι γνωστό ότι η Γερμανία πρέπει να αντικαταστήσει τα μαχητικά Panavia Tornado.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία απείλησε να επεκτείνει τα σύνορα της Βορειοανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, λόγω της προμήθειας αρμάτων μάχης στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, ούτε στο Κίεβο ούτε στην Ουάσιγκτον κρύβουν ότι με τη βοήθεια δυτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν την Κριμαία υπό τον έλεγχό τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι, η Ρωσία αντέδρασε με οργή, στην απόφαση της Γερμανίας να εγκρίνει την παράδοση αρμάτων μάχης «Leopard 2» στην Ουκρανία, λέγοντας ότι το Βερολίνο παραιτείται από την «ιστορική ευθύνη απέναντι στη Ρωσία» που απορρέει από τα ναζιστικά εγκλήματα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ανάπτυξη γερμανικών αρμάτων μάχης στο ρωσικό έδαφος, «θα προκαλέσει την καταστροφή του Βερολίνου», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Ρουντολφόβιτς Σολόβιοφ, Ρώσος τηλεοπτικός παρουσιαστής, προπαγανδιστής και υπερασπιστής της ρωσικής ηγεσίας. «Οι πύραυλοι Iskander και Sarmat θα είναι ο κανόνας», ανέφερε.

Η γερμανική εφημερίδα Bild αναρωτήθηκε ποιες επιπτώσεις θα έχει  η Γερμανία για την προμήθεια τανκς στην Ουκρανία και προέβλεψε πέντε επιλογές για την απάντηση της Ρωσίας. Σε άρθρο με τίτλο «Τώρα ο Πούτιν θα μας κηρύξει τον πόλεμο;», το δημοσίευμα πρότεινε όλα τα μέτρα αντιποίνων της Μόσχας, από το άνοιγμα ενός «δεύτερου μετώπου» μέσω της Λευκορωσίας έως ένα πυρηνικό χτύπημα στην Ουκρανία ή τη Δύση.

Υπενθυμίζει ότι, μετά την ανακοίνωση της αποστολής γερμανικών αρμάτων μάχης στο Κίεβο στη Ρωσική Ομοσπονδία, υπάρχουν εκκλήσεις για "τιμωρία της Γερμανίας" και οι δυτικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες ανησυχούν σοβαρά ότι, τα γερμανικά οχήματα μάχης δεν είναι πολλές φορές ανώτερα από τον ρωσικό εξοπλισμό.

«Τώρα το βασικό ερώτημα είναι το εξής: πώς θα αντιδράσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν; Έχει ακόμα την ευκαιρία να αντιταχθεί στρατιωτικά στα δυτικά τανκς; Θα απειλήσει ξανά με πυρηνικές βόμβες; Θα κηρύξει τον πόλεμο στη Γερμανία;», αναφέρει.

Τα άρματα μάχης Leopard δεν θα εμφανιστούν σύντομα στο πεδίο της μάχης, η εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο και θα διαρκέσει έξι εβδομάδες. 

Και μια από τις επιλογές θα ήταν η αποστολή ρωσικών στρατευμάτων από τη Λευκορωσία στην Ουκρανία, για να δέσουν τις δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας. Αυτό το βήμα,  θα δυσκόλευε τους Ουκρανούς να συγκεντρώσουν τα στρατεύματά τους, συμπεριλαμβανομένων των νέων αρμάτων μάχης, στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας.

Ο Πούτιν, θα μπορούσε επίσης να κηρύξει τον πόλεμο στη Γερμανία. Ωστόσο, δυτικοί ειδικοί στο Κρεμλίνο το θεωρούν «απίθανο» γιατί στρατιωτικά «η Ρωσία έχει ήδη χάσει»  και το μόνο ερώτημα είναι πόσο θα συνεχιστεί η σύγκρουση.

Η τελευταία επιλογή είναι τα πυρηνικά όπλα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Κρεμλίνο.

«Θα μπορούσε ο Πούτιν να χρησιμοποιήσει τις παραδόσεις τανκς ως δικαιολογία για να ξεκινήσει έναν πυρηνικό πόλεμο; Οι συνέπειες που υποσχέθηκε η Δύση θα ήταν καταστροφικές για τη Ρωσία. Η χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία επίσης, δεν θα βοηθούσε τη Ρωσία» γράφει η εφημερίδα.

Ωστόσο, δεν ακολούθησε πυρηνικό χτύπημα για να αποτραπεί η προμήθεια όπλων στο Κίεβο. Ως εκ τούτου, είναι απίθανο το Κρεμλίνο να το εφαρμόσει τώρα.

Νωρίτερα, το Politico ανέφερε ότι δυτικά άρματα μάχης ετοιμάζονται ήδη για μεταφορά στην Ουκρανία και τα μαχητικά αεροσκάφη ενδέχεται να είναι τα επόμενα στη σειρά. Η δημοσίευση σημειώνει ότι, η κύρια ιδέα της στρατηγικής είναι ότι η Δύση θα πρέπει να παρέχει υποστήριξη στο Κίεβο σταδιακά, αλλά σταθερά, χτίζοντας και αξιολογώντας την αντίδραση της Μόσχας σε κάθε βήμα που γίνεται.

Η συνέπεια της βοήθειας χωρίς απαντήσεις

Αν υποστηριχθεί γενικά, η δηλωμένη επιθυμία του Ζελένσκι να διώξει τον ρωσικό στρατό από όλη την ουκρανική επικράτεια, πώς διασφαλίζει ο Μπάιντεν τους αμερικανικούς στόχους εάν ο ουκρανικός στρατός αρχίσει να είναι τόσο επιτυχημένος, που ο Πούτιν χρησιμοποιήσει το τεράστιο πυρηνικό του οπλοστάσιο για να αποτρέψει την ήττα; 

Εάν ο Μπάιντεν δεν συμφωνήσει να υποστηρίξει την Ουκρανία να προχωρήσει τόσο μακριά (και έτσι περιορίσει τον αριθμό και το είδος της στρατιωτικής υποστήριξης, εμποδίζοντας τον Ζελένσκι να κερδίσει επί τόπου), το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ένα αόριστο αδιέξοδο που κυριολεκτικά αιμορραγεί την Ουκρανία από τον λαό της και αφήνει τη γη της να  μοιάζει με σεληνιακό τοπίο. 

Τελικά, η πρόθεση οποιασδήποτε εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ που σχετίζεται με τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας, θα πρέπει να είναι να τερματιστεί η σύγκρουση το συντομότερο δυνατό και να το πράξει με τέτοιο τρόπο ώστε, να μην διαμορφώσει το έδαφος για μια νέα σύγκρουση στο μέλλον (όπως  το κακό τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου έθεσε τις βάσεις για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο). 

Η μακροπρόθεσμη ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης, είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλειά μας. Ο τερματισμός του πολέμου με αμοιβαία αποδεκτούς όρους – και η αποφυγή οποιωνδήποτε φανερών ή σιωπηρών εγγυήσεων ασφαλείας – δίνει στην Ουάσιγκτον την καλύτερη ευκαιρία για μακροπρόθεσμη ασφάλεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

syria
Μέση Ανατολή 0

Σκληρές Εικόνες! Ξεκίνησε γενοκτονία των Αλαουιτών και των Χριστιανών από τους τζιχαντιστές στη Συρία-Τους αποκεφαλίζουν δημόσια στην Ταρτούς

Χαοτική η κατάσταση στην Συρία, όπου οι τζιχαντιστές της HTS ξεκίνησαν να κυνηγούν και να σκοτώνουν έναν-έναν τους...