Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αποφασιστικό πλήγμα στην Ουκρανία! Με τα Ρωσικά drones Korshun-U Tu-300 χτυπούν τις γραμμές ανεφοδιασμού

Είναι γνωστό ότι τη νύχτα της 25ης προς την 26η Ιανουαρίου, μεγάλος αριθμός drones εκτοξεύτηκε προς την Ουκρανία. Δεν γίνεται λόγος για μαζικά χτυπήματα, αν και αρκετοί στόχοι χτυπήθηκαν με επιτυχία. Ωστόσο, χάρη στα drones, κατέστη εφικτός ο εντοπισμός  όλων των περιοχών ανάπτυξης των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας. 

Μόλις λίγες ώρες αργότερα, πύραυλοι κρουζ εκτοξεύτηκαν με επιτυχία κατά μήκος διαδρομών απαλλαγμένων από ουκρανικά συστήματα αεράμυνας, γεγονός που κατέστησε δυνατή την επιτυχή επίθεση στην Οδησσό, το Κίεβο, τη Βίννιτσα, το Χερσώνα, το Ντνεπροπετρόβσκ, το Λβοφ και άλλες περιοχές της Ουκρανίας.

Τα ρωσικά drones, κατά τη διάρκεια μιας μαζικής επιδρομής, κατάφεραν να εντοπίσουν το σύστημα αεράμυνας που στήθηκε γύρω από το Κίεβο. Λίγες ώρες αργότερα, πύραυλοι κρουζ εκτοξεύτηκαν επίσης κατά μήκος ήδη καθορισμένων διαδρομών, οι οποίοι μπόρεσαν να παρακάμψουν με επιτυχία τα ραντάρ των περισσότερων συστημάτων αεράμυνας. Από αυτή την άποψη, τα χτυπήματα είχαν μεγάλη επιτυχία, παρά τις δηλώσεις της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης για όλους σχεδόν τους πύραυλους που καταρρίφθηκαν

.
Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η καταστροφή των συστημάτων αεράμυνας δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί σκόπιμα, καθώς αυτό θα απαιτούσε έναν ορισμένο αριθμό πυραύλων, και ως εκ τούτου απλώς αποφασίστηκε να παρακαμφθούν οι περιοχές ανάπτυξης αεράμυνας.

Αναλυτές ασφαλείας έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι, η αδυναμία των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (VKS) να επιτύχουν αεροπορική υπεροχή έναντι του ουκρανικού ουρανού, είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο ο ρωσικός στρατός απέτυχε να νικήσει την AFU.

Εδώ μπαίνουν τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα της σοβιετικής εποχής. Ο Ρώσος εμπειρογνώμονας Sergey Marzhetsky, επιχειρεί να «επαναφέρει στη ζωή» ορισμένα drones της σοβιετικής εποχής, ειδικά το Tu-300, για να αποτρέψει τα εμπόδια που θέτει η ουκρανική αεράμυνα.

Ανεφοδιασμός των στρατευμάτων

Ένας Ρώσος αξιωματούχος προειδοποίησε πρόσφατα ότι, τα ουκρανικά στρατεύματα θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την απότομη πτώση της στάθμης του ποταμού Δνείπερου τις επόμενες ημέρες, για να διασχίσουν την τρέχουσα γραμμή του μετώπου στη Ζαπορίζια και να «ξεκινήσουν επιχειρήσεις αλλού» σε αυτή τη νότια γραμμή σύγκρουσης.

Οι γέφυρες πάνω από αυτόν τον ποταμό που χρησιμοποιεί η Ουκρανία, για τον ανεφοδιασμό των στρατευμάτων της στην αριστερή όχθη δεν έχουν ακόμη καταστραφεί. Η περιοχή προστατεύεται καλά από συστήματα AD, γεγονός που την καθιστά «παγίδα θανάτου» για τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Sergey Marzhetsky, μπορούν να καταστραφούν μόνο με τη χρήση τακτικών πυρηνικών βομβών, οι οποίες θα σκότωναν τον άμαχο πληθυσμό ή ξοδεύοντας σημαντικά χρήματα για Kalibr και άλλους πυραύλους κρουζ, που απαιτούνται για τη διείσδυση στα συστήματα αεράμυνας του εχθρού.

Μια άλλη χρήση, θα μπορούσε να είναι η ρίψη μιας μεγάλης αεροπορικής βόμβας του FAB-500 στη διάβαση της γέφυρας, αλλά πιστεύεται ότι το ρωσικό αεροσκάφος δεν θα μπορέσει να διεισδύσει στο AD στην περιοχή.

Επιπλέον, το VKS δεν διαθέτει σχεδόν αρκετά αεροσκάφη για να τα στείλει σε αποστολές αυτοκτονίας. Οι στρατιωτικοί πιλότοι πρέπει να υποβληθούν σε εκτενή εκπαίδευση, εάν πρέπει να πραγματοποιηθεί μια αποστολή αυτού του αναστήματος, παρόλο που είναι απίθανο.

Η ιδέα της επαναφοράς του ίδιου του Tu-300, πηγάζει από μια παρόμοια κίνηση που ανέλαβε ο ουκρανικός στρατός.

Στις αρχές Δεκεμβρίου 2022, η AFU πραγματοποίησε πλήγμα μεγάλης εμβέλειας σε δύο βάσεις της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, χρησιμοποιώντας ένα UAV της σοβιετικής εποχής.  Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι, το UAV που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα τροποποιημένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος της σοβιετικής εποχής, που προσδιορίστηκε από τους ειδικούς ως Tu-141 Strinzh.

Έχει αναφερθεί εκτενώς ότι τα drones Tu-141 μετατράπηκαν ουσιαστικά σε πραγματικούς πυραύλους κρουζ, εξοπλίζοντάς τα με σύγχρονο ραδιοηλεκτρονικό εξοπλισμό για δορυφορικό έλεγχο και ισχυρή εκρηκτική γόμωση.

Drones Tu-300 "Korshun-U"

Σύμφωνα με τον Sergey Marzhetsky, το Tu-300 Korshun-U  θα μπορούσε να γίνει πλεονέκτημα για τις ρωσικές επιχειρήσεις, το οποίο έχει επίσης τροποποιήσεις για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικής νοημοσύνης και τη μετάδοση ραδιοφωνικών σημάτων.

Το μπροστινό τμήμα της ατράκτου είναι εξοπλισμένο με μηχανικές επικοινωνίες, ένα συγκρότημα ηλεκτρονικών υπολογιστών και βοηθητικό εξοπλισμό και εξοπλισμό επιτήρησης.

Το κύριο φορτίο, ο οπλισμός πυραύλων-βομβών και ο ραδιοηλεκτρονικός εξοπλισμός, τοποθετούνται στα εξωτερικά σημεία της ανάρτησης της ατράκτου και στο διαμέρισμα της ατράκτου. Το UAV μπορεί να μεταφέρει έως και έναν τόνο εξειδικευμένου φορτίου εκτός από το βάρος του περίπου τεσσάρων τόνων.

Διαθέτει εσωτερικές θέσεις όπλων και έναν ενιαίο πυλώνα κεντρικής γραμμής για εξωτερικά πυρομαχικά. Δημιουργήθηκε ως UAV κρούσης ή «ακατοίκητο αεροσκάφος μάχης (UCAS).» Διαθέτει μύτη και θόλο κεραίας για σύγχρονους αισθητήρες και ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Έχει μεγαλύτερη είσοδο, η οποία θα μπορούσε να υποδηλώνει πρόωση με turbofan.

Το Tu-300 μπορεί να εξοπλιστεί με βόμβες υψηλής έκρηξης και αθροιστικού κατακερματισμού ως κρουστικά όπλα.

Ο Sergey Marzhetsky, υποστηρίζει ότι εάν η εναέρια βόμβα FAB-500, η ​​οποία  πρόσφατα εξοπλίστηκε με μονάδα σχεδιασμού και διόρθωσης, μπορεί να τοποθετηθεί  στο Tu-300 Korshun, θα ήταν δυνατό να σταλούν επιθετικά drones ικανά να διαπεράσουν και να καταστρέψουν μεγάλους στόχους χωρίς να εισέλθουν στη ζώνη αεράμυνας του εχθρού.

Αυτό θα προκαλούσε σημαντική ζημιά στις γραμμές ανεφοδιασμού του εχθρού.

Υποστηρίζει περαιτέρω ότι, τα ρωσικά στρατεύματα μπορούν να αποκτήσουν ένα τέλειο «μαχητικό drone» τοποθετώντας το Tu-300 Korshun με σύγχρονα συστήματα ελέγχου, πυραύλους αέρος-αέρος και ένα πολυβόλο ταχείας βολής.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...