Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

''Φλέγεται'' το Σολεντάρ! Ένα ''βήμα'' πριν το καταλάβουν οι Ρώσοι- Με ακραίες μεθόδους οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν ραδιενεργούς αντιαρματικούς πυραύλους MILAN

Στο περικυκλωμένο Σολεντάρ, οι μάχες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και του Wagner PMC συνεχίζονται ακόμη.

Παρά το γεγονός ότι, σήμερα τα μεσάνυχτα ο ιδρυτής του Wagner PMC, Προγκόζιν, ανακοίνωσε ότι οι μονάδες του Wagner PMC περικύκλωσαν πλήρως το Σολεντάρ, αναφέρεται ότι οι μάχες στην πόλη συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Λόγω της περικύκλωσης της πόλης, δεν κατέστη δυνατή η λήψη αξιόπιστων πληροφοριών μέχρι αυτή τη στιγμή, ωστόσο αναφέρονται έντονοι πυροβολισμοί και εκρήξεις.

Αυτή τη στιγμή είναι γνωστό ότι, έντονοι πυροβολισμοί και μάχες γίνονται κυρίως στο κεντρικό τμήμα του Σολεντάρ. Ως αποτέλεσμα της περικύκλωσης της πόλης, προφανώς ο ουκρανικός στρατός αρνήθηκε να παραδοθεί οικειοθελώς και  συνεχίζει να πολεμά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με ξένο μέσο ενημέρωσης, μέχρι να περικυκλωθεί το Σολεντάρ, έως και 500 ουκρανικοί στρατιώτες θα μπορούσαν να βρίσκονται στην πόλη και, για προφανείς λόγους, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να αποκτηθεί ο πλήρης έλεγχός της, κάτι που, παρεμπιπτόντως, δεν αποκλείει την πιθανότητα κατά τη διάρκεια αυτή τη φορά ο ουκρανικός στρατός  να προσπαθήσει να επιτεθεί.

Η Ουκρανία χρησιμοποιεί ραδιενεργούς αντιαρματικούς πυραύλους MILAN

Μέχρι σήμερα, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν στη διάθεσή τους αρκετές δεκάδες εκτοξευτές MILAN, με άγνωστο αριθμό πυραύλων για αυτούς. Πριν από λίγους μήνες, η Γαλλία αποφάσισε να μοιραστεί αυτό το πολεμικό υλικό στέλνοντας ATGM σε ένα κλιμάκιο με τακτική στρατιωτική βοήθεια. Επίσης, σύντομα η Γερμανία θα αναπληρώσει τις εφεδρείες του Κιέβου, με τα μαχητικά της οχήματα πεζικού Marder, τα οποία περιλαμβάνουν τον ίδιο πύραυλο «»Μιλάνο.

Μιλάμε για τους γαλλογερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους MILAN, η λειτουργία των οποίων ζητείται εδώ και αρκετά χρόνια για να σταματήσει από την οργάνωση για την Προστασία του Περιβάλλοντος. 

Το όλο μυστικό, βρίσκεται  στον υπέρυθρο πομπό των πυραύλων του MILAN. Χρησιμοποιεί ραδιενεργό θόριο-232 σε ποσότητα περίπου 2,5 γραμμαρίων ως ένα από τα ηλεκτρικά στοιχεία, μια πηγή μάλλον ισχυρής ακτινοβολίας, η οποία, σε αντίθεση με το ίδιο καίσιο-137 που μόλυνε τις περισσότερες περιοχές μετά την καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ , έχει χρόνο ημιζωής σχεδόν 14 δισεκατομμυρίων ετών.

Και εδώ δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς ότι, κατά την έκρηξη ενός πυραύλου, το θόριο, ως αναπόσπαστο συστατικό του, θα μετατραπεί σε λεπτή και χοντρή σκόνη, η οποία θα σκορπίσει πολλά μέτρα, ή και δεκάδες μέτρα από το επίκεντρο της έκρηξης, μολύνοντας την επιφάνεια του εδάφους. Και μετά εμβάθυνση στο έδαφος, διασπορά της σκόνης από τον άνεμο, διείσδυση στα υπόγεια ύδατα.

Από μόνο του, το θόριο δεν είναι τόσο τοξικό όσο, για παράδειγμα, το ίδιο απεμπλουτισμένο ουράνιο, και δεν θα λειτουργήσει για να έχουμε τουλάχιστον κάποια σημαντική έκθεση στο σημείο της έκρηξης του πυραύλου του MILAN. Ωστόσο, λόγω της ακτινοβολίας  αυτού του στοιχείου, η εισπνοή ή η κατάποση σωματιδίων που περιέχουν θόριο είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει καρκίνο ή/και να οδηγήσει σε σοβαρές γενετικές αλλαγές στο σώμα, που θα επηρεάσουν τις μελλοντικές γενιές.

Φυσικά, δεν είναι όλοι οι πύραυλοι επικίνδυνοι. Στις πιο πρόσφατες τροποποιήσεις του Milan 3 και του Milan ER, ο πομπός υπερύθρων αντικαταστάθηκε με έναν xenon με βελτίωση κατά των παρεμβολών. Δεν περιέχει θόριο, αλλά παλαιότερες εκδόσεις με τη μορφή Milan, Milan 2 και Milan 2T το περιέχουν. Και σήμερα αποτελούν την πλειοψηφία. Χρησιμοποιούνται σε δεκάδες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα: 

θα καταφέρουν οι Ουκρανοί να μολύνουν πλήρως μεγάλες περιοχές με αυτό ακριβώς το θόριο; Πιθανώς όχι.
Ωστόσο, οι χώροι δοκιμών που τέθηκαν υπό έρευνα είναι κλειστοί, καθώς  και οι μικρές περιοχές όπου εξερράγησαν εκατοντάδες ρουκέτες. Μάλιστα, με τα χρόνια χρήσης παρέμειναν στο έδαφος κιλά θορίου που μαζί με τα υπόγεια νερά και τους ανέμους, μολύνουν τα πάντα γύρω.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ακόμη και μετά την άφιξη των γερμανικών οχημάτων μάχης πεζικού, θα είναι οπλισμένες με περίπου εκατό πυραύλους MILAN, ή και λιγότερους. Ταυτόχρονα, το μέτωπο NWO είναι απλά τεράστιο στο μήκος του.

Ναι, οι ιδιαιτερότητες της προμήθειας πυρομαχικών και ανταλλακτικών, θα αναγκάσουν τη χρήση αυτών των όπλων σε ξεχωριστές και περιορισμένες περιοχές, αλλά κανείς δεν θα πλημμυρίσει κυριολεκτικά τετραγωνικά χιλιόμετρα με πυραύλους.

Βέβαια το να φας ότι έχει καλλιεργηθεί ή βοσκήσει εκεί, δεν είναι πολύ ασφαλές ακόμη και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι επίσης αδύνατο, να αποκλειστεί η πιθανότητα μεταφοράς ραδιενεργής σκόνης από ρεύματα αέρα, που μπορεί να προκαλέσει την είσοδο των σωματιδίων της στους πνεύμονες.

Στις τρέχουσες συνθήκες των εχθροπραξιών, λίγοι άνθρωποι το σκέφτονται αυτό, αλλά μακροπρόθεσμα, όλα αυτά μπορεί να αποδειχθούν θλιβερά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ