Ένοπλες Συρράξεις

Αποτύπωση! Πόση είναι η κατακτημένη έκταση στην Ουκρανία σε χάρτες Ευρωπαϊκών κρατών και Τουρκίας

"Δημοσίευσαν τον χάρτη εισβολής στην Τουρκία! Αν σου συνέβαινε το ίδιο...", είναι ο τίτλος τουρκικού ΜΜΕ, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν ορισμένους κατοχικούς χάρτες για να κατανοήσουν καλύτερα τι σημαίνει η άποψη «Δώστε στη Ρωσία μερικά από τα εδάφη της και τερματίστε τον πόλεμο».

Ορισμένες χώρες στην Ευρώπη πρότειναν ότι η Ουκρανία θα έπρεπε να "παραχωρήσει μερικά από τα εδάφη της" προκειμένου να τερματιστεί η ρωσική κατοχή που συνεχίζεται από τις 24 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τι σημαίνει αυτή η πρόταση, τα ουκρανικά μέσα δημοσίευσαν το μέγεθος των Ουκρανικών εδαφών  που κατέλαβαν οι Ρώσοι  σε χάρτες άλλων χωρών.

Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσαν οι χάρτες με τίτλο «If Russia invaded you», οι οποίοι ήταν προσαρμοσμένοι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Περίπου 125000 τετραγωνικά χιλιόμετρα κατέκτησαν οι Ρώσοι

Οι Ρώσοι, που κατέλαβαν το Λουχάνσκ, το Ντόνετσκ, το Κραματόρσκ, το Σεβεροντόνετσκ, τη Μαριούπολη, το Μπερντιάνσκ, τη Μελιτόπολη, την Κριμαία και τη Χερσώνα κατά μήκος της γραμμής που ξεκινά από τα ανατολικά του Χάρκοβο, έχουν κλέψει 125 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικής γης έως τις 17 Ιουνίου 2022.

Η έκταση αυτή σε αντιστοιχία με τις εκτάσεις διαφόρων κρατών , σε χάρτες αποτυπώνεται ως εξής:

Το 1/5 της Γαλλίας

 

 

Εάν η Ρωσία είχε εισβάλει στη Γαλλία, θα είχε πάρει τον έλεγχο του 1/5 της χώρας στην παρούσα κατάσταση. Η περιοχή που καταλαμβάνεται στην Ουκρανία αποτελεί το 20 τοις εκατό της γαλλικής επικράτειας.

Το 36% της Γερμανίας

 

 

Αν οι Ρώσοι είχαν εισέλθει στο έδαφος της Γερμανίας, η κατάσταση θα ήταν χειρότερη από ό,τι στη Γαλλία. Όταν η κατοχή της Ουκρανίας προσαρμοστεί στη Γερμανία, φαίνεται ότι το 36 τοις εκατό της χώρας θα καταληφθεί.

Το 42% της Ιταλίας

 

 

 

Αν οι Ρώσοι είχαν προχωρήσει στην Ιταλία όσο προχώρησαν στην Ουκρανία, το 42% αυτής της χώρας θα είχε περάσει στα χέρια του Κρεμλίνου. Η Ιταλία είναι μόλις 2,4 φορές το μέγεθος των κατεχόμενων εδαφών στην Ουκρανία μαζί.

Περίπου το σύνολο των Βαλτικών χωρών

 

Ένα πιο δραματικό αποτέλεσμα προκύπτει όταν ο χάρτης προσαρμόζεται στα κράτη της Βαλτικής. Αν ο ρωσικός στρατός ήθελε να καταλάβει τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Εσθονία, τώρα θα κυριαρχούσε στο μεγαλύτερο μέρος της συνολικής έκτασης αυτών των χωρών.

 

Το 41% της Πολωνίας

 

 

Δεδομένου ότι το έδαφος της Πολωνίας είναι 2,5 φορές το εμβαδόν των κατεχόμενων εδαφών στην Ουκρανία, εάν η Ρωσία εισέβαλε στην Πολωνία και καταλάμβανε τόση γη όση στην Ουκρανία, θα κατείχε το 41 τοις εκατό αυτής της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι η μισή περίπου Πολωνία είναι κατεχόμενη.

 

Σερβία-Ρουμανία -Βόρεια Μακεδονία

 

 

Το ίδιο ισχύει για τη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βόρεια Μακεδονία. Οι περιοχές κατοχής, που αντιστοιχούν σε πάνω από τη μισή Ρουμανία, καλύπτουν ολόκληρη τη Σερβία και τη Μακεδονία.

Το 16% της Τουρκίας

 

 

Όταν η περιοχή των περιοχών που καταλαμβάνουν οι Ρώσοι στην Ουκρανία προσαρμόζεται στην Τουρκία, αυτό αντιστοιχεί στο 16 τοις εκατό του συνολικού χάρτη. Η περιοχή της Τουρκίας είναι περίπου 6 φορές το μέγεθος των κατεχόμενων περιοχών στην Ουκρανία. Οι τρέχουσες συγκρίσεις χαρτών δείχνουν ξεκάθαρα τι σημαίνει η πρόταση «Δώστε τα εδάφη σας» στην Ουκρανία.

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι η έκταση των εδαφών  των 125000 τετραγωνικών χιλιομέτρων που έχουν κατακτήσει οι Ρώσοι  στην Ουκρανία, ισοδυναμεί  σχεδόν με πλήρη κατάκτηση της Ελλάδας πλην του νομού Λαρίσης.....

Αντιλαμβανόμαστε έτσι γιατί οι προτροπές Δυτικών ηγετών προς την Ουκρανία , για αποδοχή της απώλειας των κατακτημένων εδαφών από τη Ρωσία με αντάλλαγμα την ειρήνη, δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος

Εκτίμησή μας είναι ότι  τα ακόμη χειρότερα είναι μπροστά για την Ουκρανία, αφού πλέον οι Ρώσοι φαίνεται ότι αργά αλλά σταθερά καταλαμβάνουν συνεχώς Ουκρανικά εδάφη

Το θέμα πλέον είναι αν ο Πούτιν θα σταματήσει ο ίδιος  τον πόλεμο στην Ουκρανία, επιβάλλοντας τους όρους του μετά την ολοκληρωτική  κατάληψη του Ντονμπάς, κάτι που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί  το αργότερο έως τα τέλη του Φθινοπώρου, ή  αν θα συνεχίσει  περαιτέρω,  ρισκάρονας έτσι  και ο ίδιος, αφού η Δύση θα αποφάσιζε σε τέτοια περίπτωση πλέον  να συμμετείχε πολύ ενεργότερα στον πόλεμο της Ουκρανίας...

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ