Ένοπλες Συρράξεις

Ιδού το σχέδιο C του Πούτιν! Σφυροκόπημα υποδομών με πυροβολικό & βομβαρδισμούς- Το πλάνο διοίκησης του Ζελένσκι

Δυτικοί εμπειρογνώμονες πληροφοριών πιστεύουν ότι το Κρεμλίνο σχεδιάζει να ανατρέψει την αποτυχία του «τζόγου» του να εξαναγκάσει τη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας με μια γρήγορη εισβολή, υιοθετώντας μια νέα στρατηγική ακραίας βίας που ενισχύεται από μισθοφόρους, το λεγόμενο Σχέδιο C.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, η Ρωσία μετατοπίζει τη στρατηγική της στην Ουκρανία προς έναν πόλεμο φθοράς που έχει σχεδιαστεί για να καταστρέψει μη στρατιωτικές και οικονομικές υποδομές, καθώς η Μόσχα εξαντλείται από το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό που χρειάζεται για να καταλάβει το Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις.

Μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες κατά τις οποίες ο στόχος του Κρεμλίνου για έναν «πόλεμο αστραπή» για την καθαίρεση της ουκρανικής ηγεσίας και την κατάληψη της πρωτεύουσας έχει αποδειχθεί άθλια αποτυχία, δυτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν μεταβαίνει σε μια αυτοσχέδια τρίτη φάση της επίθεσής του, η οποία έχει σχεδιαστεί για να ωθήσει την Ουκρανία σε υποταγή με δυσανάλογη βία.

Το Υπουργείο Άμυνας στο Λονδίνο προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι η Μόσχα βασίζεται ολοένα και περισσότερο σε μισθοφόρους, που ευρέως θεωρείται ότι είναι πιο πιθανό να διαπράξουν φρικαλεότητες, για να ενισχύσει τις τακτικές δυνάμεις της εν μέσω αυξανόμενων απωλειών.

Οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν όλο και περισσότερο ότι η Ρωσία διαθέτει επαρκή στρατεύματα και εξοπλισμό για να συνεχίσει τον τρέχοντα ρυθμό των πολύπλευρων επιθέσεων της στην Ουκρανία, μια χώρα που έχει πλάτος 700 μίλια, για περίπου άλλες 10 έως 14 ημέρες.

Η σκληρή αντίσταση και οι αντεπιθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων σημαίνει ότι τα στρατεύματα του Κρεμλίνου υπέστησαν πολλαπλές αποτυχίες τις τελευταίες ημέρες και σημείωσαν ελάχιστη πρόοδο στο βόρειο τμήμα της χώρας, ιδιαίτερα γύρω από το Κίεβο.

Ένα βασικό ζήτημα για τη Μόσχα ήταν η επιτυχία των ουκρανικών επιθέσεων στη διακοπή των γραμμών ανεφοδιασμού και η αποτυχία να ασφαλιστούν πόλεις όπως το Τσερνίχιβ, στη βόρεια Ουκρανία, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι σιδηροδρομικές γραμμές που διέρχονται από τα αστικά κέντρα.

Μπροστά σε αυτό το πιθανό στρατιωτικό αδιέξοδο, είναι πιθανό το Κρεμλίνο να κινηθεί προς ένα «Σχέδιο C» με το οποίο δεν θα επιχειρήσει να επιτύχει σημαντικά νέα εδαφικά κέρδη –με πιθανή εξαίρεση μιας προέλασης στο λιμάνι της Οδησσού– και αντίθετα να προβεί σε σφυροκόπημα πυροβολικού και πυραύλων στην πρωτεύουσα και άλλες μεγάλες πόλεις σε μια προσπάθεια να σπάσει το ηθικό και να καταστρέψει την παραγωγική βάση της Ουκρανίας.

Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι ο Πούτιν θα αυξήσει τις προσπάθειες για να φέρει τον πόλεμο στα δυτικά της Ουκρανίας, πιθανώς μέσω μιας ώθησης βόρεια από την Οδησσό, με τη μορφή βομβαρδισμών για να διακοπεί η ροή της πολιτικής βοήθειας καθώς και στρατιωτικής βοήθειας με τη μορφή ξένων εθελοντών και εξοπλισμό από χώρες του ΝΑΤΟ. Αυτή ήταν η βοήθεια που ήταν ο στόχος της επίθεσης με πυραύλους κρουζ την Κυριακή από τη Ρωσία σε μια ουκρανική στρατιωτική εγκατάσταση κοντά στα πολωνικά σύνορα.

Ο υποστράτηγος Μικ Ράιαν, ένας απόστρατος ανώτερος διοικητής που διηύθυνε το στρατιωτικό κολέγιο της Αυστραλίας, είπε: «Το σχέδιο Γ μπορεί να περιγραφεί ως εξής: Διατηρείστε τα τρέχοντα κέρδη, μεγάλη εμβέλεια πυρός στις πόλεις, ξένοι μαχητές ως τροφή πυροβόλων, καταστρέψτε όσο το δυνατόν περισσότερη υποδομή και ικανότητα παραγωγής, επεκτείνοντας τον πόλεμο προς τα δυτικά για την αποτροπή ξένων εθελοντών και παροχής βοήθειας. Αυτό θα επιτρέψει στους Ρώσους να κάνουν οικονομία σε προσωπικό, να ρίξουν αντικαταστάσεις – και ξένους μισθοφόρους – ενώ θα ξοδέψουν μεγάλες ποσότητες φθηνού πυροβολικού και ρουκετών με την ελπίδα ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν τους Ουκρανούς αμάχους για να αναγκάσουν μια πολιτική διευθέτηση».

Και οι δύο δυτικές πηγές πληροφοριών είπαν ότι ο έξω κόσμος χρειάζεται μόνο να εξετάσει τη ρωσική επίθεση στην πόλη της Μαριούπολης για ένα ανατριχιαστικό σχέδιο του πώς είναι πιθανό να λειτουργήσει η αναθεωρημένη στρατηγική του Κρεμλίνου.

Οι 430.000 κάτοικοι του λιμανιού έχουν αποκλειστεί από τον έξω κόσμο και υποβάλλονται σε σχεδόν συνεχή βομβαρδισμό για ένα δεκαπενθήμερο, σκοτώνοντας περίπου 2.500 ανθρώπους, σύμφωνα με εκτίμηση της Ουκρανίας, αν και μια στάλα εκτοπισμένων έχει αρχίσει να εμφανίζεται τις τελευταίες 48 ώρες.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το χαρακτηριστικό της στρατηγικής του Κρεμλίνου θα είναι η τεράστια και δυσανάλογη βία.

Ο στρατηγός Σερ Ρίτσαρντ Μπάρονς, πρώην επικεφαλής της Διοίκησης Κοινών Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, είπε στο inews.co.uk: «Το ερώτημα είναι αν η Ρωσία αναθεωρεί αφού δεν κατάφερε να κερδίσει την εύκολη νίκη… με μαζική εφαρμογή βίας κατά στρατιωτικών και πολιτικών στόχων ή αυτό διαλύεται στο αδιέξοδο που λίγο πολύ βρίσκεται τώρα. Το στοίχημα αυτή τη στιγμή είναι περισσότερη βία».

Τι θα κάνει ο Ζελένσκι 

Στο μεταξύ σύμφωνα με διαρροές από το γραφείο Zelensky ο Ουκρανός πρόεδρος σκέφτηκε αρχικά να ηγηθεί της Ουκρανίας από το Λβιβ, αλλά τώρα ετοιμάζεται να ηγηθεί της κυβέρνησης από την εξορία. Αυτό εξηγεί την επιλεγμένη στρατηγική του να μην συμβιβαστεί σε τίποτα, ακόμη και μπροστά στην αναπόφευκτη ρωσική προέλαση και την ενδεχόμενη κατάληψη του Κιέβου...

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...