Ένοπλες Συρράξεις

Χρησιμοποιήθηκαν στην Ουκρανία! Πώς η Γαλλία παρέδιδε κρυφά όπλα στη Ρωσία μέχρι το 2020- Απόρρητες οι γερμανικές αποστολές

Υποστηρίχτηκε ότι η Γαλλία πούλησε και παρέδωσε όπλα και πολεμικά αεροσκάφη στη Ρωσία μέχρι το 2020, και αυτά χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Disclose, η οποία βασίζεται σε εμπιστευτικά και επίσημα έγγραφα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καθώς αποκαλύπτεται πως η Γαλλία εξόπλισε τον ρωσικό στρατό με υπερσύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό την περίοδο 2015-2020, εκσυγχρονίζοντας έτσι τις ρωσικές χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε πως δεν θα ανακοινώνει πλέον δημόσια νέες αποστολές όπλων στην Ουκρανία, θέτοντας σε αυτές τη διαβάθμιση του απορρήτου, σύμφωνα με το Associated Press, επικαλούμενο τον γραμματέα Τύπου του τμήματος, Βόλφγκανγκ Μπιούχνερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γερμανία λαμβάνει τέτοια μέτρα για να αποφύγει κινδύνους για την ασφάλεια. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, Arne Kollatz, είπε ότι με αυτόν τον τρόπο η Ουκρανία θα μπορεί να συνεχίσει να λαμβάνει όπλα. «Στόχος της Ρωσίας είναι να κόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού προς την Ουκρανία και να ενισχύσει τη δική της άμυνα και δεν θέλουμε να συμβάλουμε σε αυτό», είπε ο Κόλατζ.

Η Γαλλία έχει παραδώσει 76 τεμάχια εξοπλισμού μάχης στη Ρωσία από το 2015. Σύμφωνα με την έκθεση του γαλλικού κοινοβουλίου, η αξία αυτών των εξοπλισμών ανέρχεται στα 152 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ του εξοπλισμού που πωλήθηκε στη Ρωσία είναι θερμικές κάμερες που στοχεύουν στον εξοπλισμό περισσότερων από 1000 ρωσικών αρμάτων μάχης, συστήματα πλοήγησης για πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας. Οι εταιρείες Thales και Safran, από τις οποίες το γαλλικό κράτος είναι ο σημαντικότερος εταίρος, πούλησαν αυτόν τον εξοπλισμό. Οι θερμικές κάμερες μπορούν να στοχεύουν ανθρώπους τη νύχτα και να ανιχνεύουν οχήματα σε απόσταση 10 χιλιομέτρων.

Την προσοχή επέστησε η δήλωση του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι «τα ρωσικά τανκς ήταν εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες» κατά την επίθεση της Ρωσίας στον Πυρηνικό Σταθμό της Ζαπορίζιε στις 4 Μαρτίου. Αυτές οι κάμερες ενδέχεται να ανήκουν στις γαλλικές εταιρείες Thales ή Safran. Στις εικόνες που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποδεικνύεται ότι οι θερμικές κάμερες τύπου "Matis STD" που πούλησε η Γαλλία στη Ρωσία εξόπλισαν 3 ρωσικά άρματα μάχης τύπου "T-72", "T-90" και "T-80".  Αυτές οι κάμερες χρησιμοποιήθηκαν κατά της Ουκρανίας από τον ρωσικό στρατό στο Ντονμπάς το 2014.

Η Γαλλία υπέγραψε επίσης σύμβαση με τη Ρωσία για την πώληση 60 μαχητικών αεροσκαφών τύπου «SU-30» που κατασκευάστηκαν από την Thales το 2014. Αυτά τα αεροσκάφη παραδόθηκαν στη Ρωσία μέχρι το 2018. Υποστηρίχθηκε ότι αυτά τα πολεμικά αεροσκάφη προκάλεσαν το θάνατο δεκάδων αμάχων στη Συρία και χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανία. Τα εν λόγω αεροπλάνα παρουσιάστηκαν στον εναέριο χώρο των περιοχών Σούμι​, Μικολάγιεφ και Τσέρνιχιβ στη βορειοανατολική Ουκρανία στις 5 Μαρτίου.

Τονίστηκε ότι αυτές οι πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν παρά το εμπάργκο όπλων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) στη Ρωσία από την 1η Αυγούστου 2014. Οι παραδόσεις όπλων μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός του πεδίου εφαρμογής της σύμβασης που υπογράφηκε πριν από αυτή την ημερομηνία, αλλά η Επιτροπή της Ε.Ε. μια δήλωση στο Disclose, ανέφερε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να σεβαστούν την κοινή στάση που ελήφθη το 2008 και αυτές οι παραδόσεις θα πρέπει να σταματήσουν εάν τα όπλα που παραδίδονται σε μια χώρα χρησιμοποιηθούν σε πόλεμο.

Ο τότε πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, εμπόδισε την πώληση δύο πολεμικών πλοίων Mistral στη Ρωσία, υπό την πίεση των Ευρωπαίων εταίρων του και των ΗΠΑ, αλλά οι παραδόσεις όπλων συνεχίστηκαν «κρυφά». Σημειώθηκε ότι ο Ολάντ και ο διάδοχός του, Εμμανουέλ Μακρόν, δεν σταμάτησαν τις πωλήσεις και τις παραδόσεις όπλων στη Ρωσία.

Η Γαλλία παρείχε στρατιωτική υποστήριξη στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, συνεχίζοντας τις παραδόσεις όπλων μέχρι το 2020. Θεωρήθηκε «παράδοξο» για τον Μακρόν να υπερασπιστεί ότι τα διπλωματικά μέσα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα στις εντάσεις και τις συγκρούσεις στη διεθνή σκηνή από τη μια και να συνεχίσει να προμηθεύει όπλα στη Ρωσία, από την άλλη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...