Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ο Πούτιν απαίτησε να προετοιμαστεί η ρωσική οικονομία για πόλεμο

Δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα, που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωνε με αφορμή τα γεγονότα στην Μαύρη θάλασσα με τη βρετανική φρεγάτα, ότι ακόμη κι αν βύθιζε η χώρα του το πλοίο, θα ήταν δύσκολο να φανταστούμε ότι ο κόσμος θα έφθανε στο χείλος ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου, διότι εκείνοι, που τα πράττουν αυτά, γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να βγουν νικητές από τον πόλεμο αυτό.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν όμως, υπέγραψε τη Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία αναφέρει την ανάγκη προετοιμασίας της οικονομίας της χώρας για πόλεμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το έγγραφο, δηλώνει ότι είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί «η προστασία του κράτους από ένοπλη επίθεση και η ικανοποίηση, των αναγκών του κράτους και των αναγκών του πληθυσμού στον πόλεμο»!

https://www.youtube.com/watch?v=QpCVaNlbOwY

Πρέπει να σημειωθεί, ότι η στρατηγική του 2016, αναφερόταν στην «πρόληψη στρατιωτικών συγκρούσεων», συμπεριλαμβανομένης της «στρατηγικής αποτροπής». 

Η νέα στρατηγική, δεν περιέχει ρήτρα για "βήμα προς βήμα κίνηση προς έναν κόσμο απαλλαγμένο από πυρηνικά όπλα", η οποία περιλαμβανόταν στο προηγούμενο έγγραφο.

Οι οδηγίες, για την προετοιμασία της ρωσικής οικονομίας για πόλεμο, περιγράφονται στη ρήτρα 10. Αναφέρει, ότι η εκπαίδευση πρέπει να πραγματοποιείται σε όλα τα επίπεδα, από ομοσπονδιακό έως τοπικό.

Η στρατηγική, αναφέρει επίσης ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, πρέπει να είναι έτοιμες να «διασφαλίσουν την προστασία του κράτους από ένοπλες επιθέσεις και να ανταποκριθούν, στις ανάγκες του κράτους και στις ανάγκες του πληθυσμού στον πόλεμο»

https://www.youtube.com/watch?v=YFB6E-owJgo

Η αναθεώρηση της στρατηγικής, είναι μια απάντηση, στις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στον παγκόσμιο πολιτικό χώρο. Η Ρωσική Ομοσπονδία, πρέπει να είναι έτοιμη να αποκρούσει τις απειλές από το εξωτερικό, που προέρχονται από χώρες με στόχο την επίτευξη διαίρεσης στη ρωσική κοινωνία.

Για τη μείωση της επιρροής άλλων χωρών, η στρατηγική προβλέπει περαιτέρω μείωση της χρήσης του δολαρίου, την ανάπτυξη υποκατάστασης εισαγωγών σε όλους τους τομείς, για την εξάλειψη της «κρίσιμης εξάρτησης από την εισαγωγή τεχνολογιών, εξοπλισμού και εξαρτημάτων».

Από μια άλλη οπτική γωνία, οι ειδικοί σημειώνουν, ότι η στρατηγική στοχεύει στην πλήρη απομόνωση και την αυταρχία.

Επίσης, το νέο έγγραφο, υπογεγραμμένο από τον Πούτιν, αναφέρεται στην ανάγκη διασφάλισης, "της διατήρησης του λαού της Ρωσίας", "της οικονομικής ασφάλειας" και "της προστασίας των παραδοσιακών ρωσικών πνευματικών και ηθικών αξιών".

Αλλά δεν αναφέρει, την αύξηση των εισοδημάτων του πληθυσμού, τη βελτίωση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πούτιν, ίσως έχει αποφασίσει να απαντήσει δυναμικά και με πόλεμο στο ζήτημα της Ουκρανίας, αφού περισσότερο απ' όλα, ανησυχεί για το «θεμελιώδες» γεγονός της «έναρξης στρατιωτικής αφομοίωσης του ουκρανικού εδάφους», πιστεύοντας ότι «σύμφωνα με το ουκρανικό Σύνταγμα, δεν μπορούν να λειτουργήσουν εκεί ξένες στρατιωτικές βάσεις», παρά μόνο κέντρα εκπαίδευσης ή άλλες μορφές στρατιωτικής συνεργασίας.

Γνωρίζει πολύ καλά, ότι η στρατιωτική αφομοίωση του εδάφους, το οποίο συνορεύει άμεσα με την χώρα του, προκαλεί για την Ρωσία ουσιαστικά προβλήματα στον τομέα της ασφάλειας.

https://www.youtube.com/watch?v=43bgczp5PUI

Κλείνοντας ας διαβάσουμε τις δηλώσεις του αναφορικά με αυτό το θέμα «Αυτό αφορά, πραγματικά ήδη τα ζωτικά συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του λαού της Ρωσίας», είπε ο Β.Πούτιν, ο οποίος για πολλοστή φορά υποστήριξε, ότι «Ουκρανοί και Ρώσοι είναι εν γένει ένας λαός», χαρακτήρισε «εμφανώς μη φιλική» προς τη Ρωσία, τη σημερινή ουκρανική ηγεσία και παρομοίασε με «όπλο μαζικής εξόντωσης» κατά του ρωσικού πληθυσμού την Ουκρανία, το «αδιανόητο», κατά τη γνώμη του, νομοσχέδιο, βάσει του οποίου «από αιώνες ζούσαν εδώ (σ.σ. στο έδαφος της Ουκρανίας) Ρώσοι και τώρα ανακηρύσσονται μη γηγενείς».

Είναι αναγκαίο να τονίσουμε, ότι η Μόσχα, θεωρεί από το 2014 ρωσικό έδαφος τη χερσόνησο της Κριμαίας, βασιζόμενη στο δημοψήφισμα, που διοργάνωσε η τοπική βουλή, το οποίο τάχθηκε σε ποσοστό 96% και πλέον υπέρ της προσχώρησης στη Ρωσία, διαδικασία που η Ουκρανία θεωρεί κατάληψη εδάφους της και δεν αναγνωρίζεται, από τη συντριπτική πλειονότητα των χωρών του πλανήτη.

https://www.youtube.com/watch?v=oD4omEAwYoA&t=2s

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ