Ένοπλες Συρράξεις

Μόσχα για το Pantsir-S1: "Οι Τούρκοι θα δώσουν πληροφορίες στο ΝΑΤΟ"

Η Άγκυρα πήρε σαφώς νέο “αέρα” στη Λιβύη μετά την κατάληψη της βάσης Αλ Βατίγια και μέσω αμυντικών ιστοσελίδων σε κοινωνικά δίκτυα κατηγορεί τη χώρα μας ως υποστηρικτή “τρομοκρατών” στη Λιβύη, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να παρουσιάσει ως "νόμιμες" πράξεις την μετακίνηση Τζιχαντιστών στην χώρα και πολλά άλλα εγκλήματα. 

“Το GNA είναι η νόμιμη αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης. Ο LNA είναι μια τρομοκρατική οργάνωση με επικεφαλής τον Χαφτάρ που υποστηρίζεται από την Αίγυπτο, τα ΗΑΕ και την Ελλάδα”, αναφέρει η τουρκική αμυντική ιστοσελίδα.

Η Τουρκία διεξάγει ένα τρομερά “βρώμικο” πόλεμο προπαγάνδας σε Μεσόγειο και Βαλκάνια, θέλοντας να νομιμοποιήσει το παράνομο εμπόριο όπλων, την μετακίνηση χιλιάδων εμπειροπόλεμων Τζιχαντιστών από τη Συρία στη Λιβύη, ενώ δημιουργεί στρατιωτικές βάσεις παντού όπου μπορεί για να κάνει τη Μεσόγειο “Οθωμανική Λίμνη”.

https://twitter.com/Bahriye1773/status/1262027735582380039

Στα σχέδια αυτά η ΕΕ, το ΝΑΤΟ καθώς και χώρες όπως η Γερμανία και Ιταλία όχι μόνο τα επικροτούν αλλά τα στηρίζουν όπως μπορούν.

Η κατάληψη της Αλ Βατίγια δεν σημαίνει ότι χάθηκε ο πόλεμος

Ο διευθυντής του Τμήματος δόγματος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Ταξίαρχος Khaled_Mahjoub ανέφερε ότι η απόσυρσή του LNA από την ο"Al watiya" είναι μια τακτική κίνηση, η οποία δεν θα επηρεάσει την πορεία των μαχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρώτον, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης ελέγχει επί του παρόντος περίπου το 90 τοις εκατό της χώρας.

Δεύτερον,  η αεροπορική βάση στην Sirte είναι έτοιμη να διαδραματίσει βασικό ρόλο στη μάχη της Τρίπολης, μιας και είναι εύκολο να ασφαλιστούν οι γραμμές ανεφοδιασμού της, ενώ τις επόμενες ώρες θα δούμε μια μεγάλη δραστηριότητα της πολεμικής αεροπορίας του LNA, αναφέρει ο ίδιος.

"Η αποχώρηση από την Αλ Βατίγια έγινε λόγω των αυξανόμενων απειλών από την μοναδική γραμμή εφοδιασμού της από το νότο, που ήταν και ο κύριος λόγος για την απόφαση απόσυρσης. Ναι, η βάση έπεσε, αλλά υπάρχουν δύο βασικά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψιν.

Η Τουρκία έριξε το βάρος της τις τελευταίες δύο ημέρες μέσω της δραστηριότητας των φρεγατών της στην περιοχή των ακτών της πόλης Ζαβίας, ενώ αυτές οι φρεγάτες πραγματοποίησαν εντατικές επιχειρήσεις ηλεκτρονικού πολέμου και μία από αυτές πραγματοποίησε για δεύτερη φορά πυραυλική επίθεση", δηλώνει ο ίδιος.

Ο στρατηγός Ahmed Al-Mismari, εκπρόσωπος της Γενικής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων του Χαφτάρ, δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη το πρωί, ότι "η απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων της Λιβύης από τη βάση" Al-Watiya ήρθε μετά από απόφαση του στρατηγού Χ. Χαφτάρ, ανώτατου διοικητή των στρατιωτικών δυνάμεων, σύμφωνα με έκθεση του διοικητή της δυτικής στρατιωτικής περιοχής."

Ο Al-Mismari πρόσθεσε, «Η απόφαση απόσυρσης ελήφθη πριν από πολύ καιρό όταν αποσύραμε όλα τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα μας από τη βάση της Al-Wattia εδώ και περίπου 4 μήνες. Τότε εκδόθηκε η απόφαση του Διοικητή για την απόσυρση του προσωπικού υπό κάλυψη».

Η βάση Al-Watiya θα επιστρέψει υπό τον έλεγχο του λιβυκού στρατού, αλλά όχι στο όνομα της Τουρκίας όπως αναφέρεται τώρα. Αυτό που συνέβη ήταν μια μάχη, αλλά η μάχη δεν τελείωσε και δεν θα τελειώσει, εκτός από τη διακοπή κάθε τρομοκρατικής και αεροπορικής επιδρομής", κατέληξε ο ίδιος.

Μόσχα κατά των Τούρκων στη Λιβύη

Η κατοχή μονάδας αντιαεροπορικού συστήματος Pantsir-S1 ήταν μια μεγάλη επιτυχία για τον τουρκικό στρατό που πολεμάει στη Λιβύη.

Κρίνοντας από φωτογραφίες που εμφανίστηκαν, το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας μετακινήθηκε από την αεροπορική βάση και βρίσκεται ήδη στην Τρίπολη.

Όπως αναφέρουν Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, "όλα τα έγγραφα που βρέθηκαν θα μεταφερθούν στην Τουρκία, όπου Τούρκοι ειδικοί θα κάνουν μια ολοκληρωμένη μελέτη του συστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν είναι γνωστό πόσο διάστημα θα διαρκέσει αυτή η διαδικασία, αλλά στο μέλλον τα ληφθέντα δεδομένα θα βοηθήσουν την Άγκυρα.

Είναι πιθανό οι Τούρκοι να μοιραστούν τα ληφθέντα δεδομένα με ορισμένους συμμάχους του ΝΑΤΟ, για παράδειγμα την Ιταλία, η οποία έχει επίσης το δικό της στρατιωτικό σώμα στη Λιβύη.

Η σύλληψη συστημάτων αεροπορικής άμυνας είναι ένα από τα καθήκοντα προτεραιότητας των αμερικανικών και δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο σύστημα έχουν πλέον δημιουργηθεί πιο προηγμένες εκδόσεις, τα χαρακτηριστικά των οποίων είναι πολύ καλύτερα από αυτά του συστήματος που χάθηκε από τις δυνάμεις του Χαφτάρ στη Λιβύη”, καταλήγουν οι ίδιοι.

Είπαμε και θα το ξαναπούμε ότι στη Λιβύη όχι μόνο δεν τελείωσε τίποτα, αλλά σε λίγο καιρό η Συρία θα είναι ένα απλό περιστατικό σε σχέση με αυτό που θα δούμε στη Λιβύη από Τούρκους, Αιγυπτίους, Ρώσους, Αμερικανούς και λοιπούς και ο λόγος αφορά το λιβυκό υπέδαφος και τα κοιτάσματα στη Μεσόγειο που είναι από τα μεγαλύτερα του κόσμου.

https://twitter.com/Oded121351/status/1262448629882724356

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ