Ένοπλες Συρράξεις

Ολοταχώς προς σύγκρουση: Σε ετοιμότητα τέσσερα τουρκικά πολεμικά πλοία για την Λιβύη

Μάλιστα σήμερα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας πέρασαν στο επόμενο βήμα και έκαναν μία αποκάλυψη. 

Όπως αναφέρουν, αυτές τις ημέρες στην Α. Μεσόγειο και σχετικά κοντά στην Λιβύη, βρίσκονται τέσσερις τουρκικές φρεγάτες στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, οι οποίες όμως παραμένουν εντολές, καθώς αποκαλύπτεται, πως υπάρχει σχέδιο δράσης στην περιοχή. 

Με λίγα λόγια, εάν δεν τους εμποδίσει κάποιος, οι Τούρκοι θα ''ρίξουν και το ΠΝ τους στον πόλεμο της Λιβύης. 

Ταυτόχρονα όμως, το αεροπλανοφόρο  Charles de Gaulle (R91) και τα αεροσκάφη του (18 Rafale M, δύο αεροσκάφη E-2C Hawkeye, ένα ελικόπτερο NHF NFH και δύο ελικόπτερα Dauphin), όπως και:

- η φρεγάτα πολλών αποστολών Auvergne (D654)

- η φρεγάτα αεροπορικής άμυνας (FDA) Chevalier Paul (D621)

- το σκάφος ελέγχου και ανεφοδιασμού Var (A608)

- η φρεγάτα του Ελληνικού Ναυτικού HS Spetsai (F-453) 

και το πυρηνικό υποβρύχιο  κατηγορίας Rubis, βρίσκονται στην περιοχή, ενώ τις επόμενες ώρες θα διεξαχθεί άσκηση στο Ιόνιο, αλλά και στην Α. Μεσόγειο, όπου με αυτό τον τρόπο θα σταλεί μήνυμα στην Τουρκία.     

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γάλλος πρόεδρος αυτό που είπε το έκανε, δίνοντας εντολή για την δημιουργία ναυτικής δύναμης (Task Force 473), (με επικεφαλής τον αντιναύαρχο Marc Aussedat), η οποία θα κατευθυνθεί προς την Ανατολική Μεσόγειο, διότι η Τουρκία “τρυπάει” ουσιαστικά σε θαλάσσια οικόπεδα του γαλλικού κολοσσού TOTAL. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Έκδοση αδειών για έρευνες τουρκικής ΤΡΑΟ  

 

Η Τουρκία ετοιμάζει μια νέα κίνηση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αυτή τη φορά προς τα δυτικά και σε σημείο της θαλάσσιας ζώνης που συμφώνησε με τη Λιβύη. Το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας άρχισε να ετοιμάζεται για να εκδοθούν οι σχετικές άδειες προς την Εταιρεία Πετρελαίου της Τουρκίας, ΤΡΑΟ. 

Ο Τσαγατάι Ερτζιγές υποστήριξε ότι το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας, μετά τη συμφωνία με τη Λιβύη, άρχισε να εργάζεται στο θέμα της παραχώρησης νέας αδειοδότησης στην TPAO για να αρχίσει νέες έρευνες στα «δυτικά της τουρκικής ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο, τα σεισμογραφικά σκάφη «Ορούτς Ρέις» και «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά» βρίσκονται στην Αντάλια αναμένοντας νέες αποστολές, οι οποίες θα τους καθοριστούν στη βάση του προγράμματος του υπουργείου Ενέργειας, αναφέρει ο Φιλελεύθερος της Κύπρου.

Αποκάλυψε ότι ανάλογες συζητήσεις είχαν γίνει και με την Αίγυπτο όταν στην εξουσία βρισκόταν ο ανατραπείς Πρόεδρος Μοχάμετ Μόρσι.

Σύμφωνα με τον Ερτζιγές, στόχος ήταν να καθοριστούν τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου. 

Την ίδια ώρα, η διεθνής πίεση κατά της Άγκυρας σε σχέση με το παράνομο μνημόνιο με τη Λιβύη για την οριοθέτηση θαλάσσιων συνόρων αυξάνεται. Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, η Κυβέρνηση και η Βουλή της Γερμανίας χαρακτήριζαν άκυρο το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο. Εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ δήλωσε τη συμφωνία της στην έκθεση της νομικής υπηρεσίας του Κοινοβουλίου, που χαρακτηρίζει άκυρη τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης. Η έκθεση της γερμανικής Βουλής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το μνημόνιο παραβιάζει το εθιμικό Δίκαιο Θαλάσσης και κατά συνέπεια είναι παράνομο και λειτουργεί σε βάρος τρίτων.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να προκαλεί, δείχνοντας με τη στάση του αμετακίνητος στο θέμα παρά τις διεθνείς υποδείξεις. Ενώπιον της Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι ετοιμάζεται για την αποστολή στρατιωτικού προσωπικού στη Λιβύη για εκπαίδευση των δυνάμεων της κυβέρνησης Σάρατζ. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ