Βαλκάνια
Ενημερώθηκε στις:

Οι Βούλγαροι εξοπλίζουν πλοία της Ακτοφυλακής με πυραύλους-Η ΛΣ-ΕΛΑΚΤ να μεταλλαχθεί ταχύτατα σε ναυτική πολεμική δύναμη

Η Βουλγαρία άρχισε να εξοπλίζει τα πλοία της ακτοφυλακής με πυραύλους λόγω των απειλών που θέτει η Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα. Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Νικολάι Ντένκοφ.

Σύμφωνα με τον Ντένκοφ, ο σκοπός αυτής της κίνησης είναι να διασφαλίσει ότι «κανείς δεν θα τολμήσει να πλησιάσει τις πόλεις μας στη Μαύρη Θάλασσα».

Βουλγαρικό ΜΜΕ ανέφερε ότι η Βουλγαρία πρέπει να αναπτύξει τις ναυτικές της δυνάμεις για να είναι επαρκώς προετοιμασμένη για να υπερασπιστεί τη χώρα.

Αν και δεν υπάρχει επί του παρόντος άμεση απειλή για τα βουλγαρικά λιμάνια, ο Ντένκοφ τόνισε την αρχή της απάντησης στην βία με βία.

Αναφέρθηκε στην προέλαση της Ρωσίας στη Βάρνα το 1915, σημειώνοντας ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης τέτοιων ενεργειών είναι μέσω της δύναμης.

Ο ρωσικός στόλος πραγματοποίησε επίθεση με πυροβολικό στη μεγαλύτερη βουλγαρική πόλη στη Μαύρη Θάλασσα στις 14 Οκτωβρίου 1915. Αυτή η επίθεση σημειώθηκε ενώ οι κάτοικοι της Βάρνας γιόρταζαν χριστιανική γιορτή.Αμάχοι χτυπήθηκαν, με αποτέλεσμα εννέα νεκρούς και 38 τραυματίες.

Ο Ντένκοφ δήλωσε περαιτέρω ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον της Βουλγαρίας να κρατήσει το πεδίο της μάχης  όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα σύνορά της.

Δικαιολόγησε τη στήριξη της Βουλγαρίας προς την Ουκρανία αναφερόμενος στις επανειλημμένες δηλώσεις Ρώσων πολιτικών ότι μετά την Ουκρανία, οι χώρες της Βαλτικής και η Μολδαβία θα μπορούσαν να είναι οι επόμενοι στόχοι.
Τόνισε ότι είναι καιρός οι Βούλγαροι πολίτες να ανοίξουν τα μάτια τους στον επιτιθέμενο που επιδιώκει να ανακτήσει την αυτοκρατορία του.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Βουλγαρίας διαθέτει σήμερα τρεις φρεγάτες, ένα περιπολικό, τρεις κορβέτες και πολλά ναρκαλιευτικά.

Στις 22 Αυγούστου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκυ, σε συνομιλία με τον Ντένκοφ, υποστήριξε ότι η επιθετική συμπεριφορά της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα απαιτεί συνεργασία μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Τόντορ Ταγκάρεφ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι λόγω της συμπεριφοράς της Ρωσίας δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο θαλάσσιας σύγκρουσης στη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως αναφέρει η βουλγαρική εφημερίδα The Gaze, η Βουλγαρία εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει στην Ουκρανία περίπου 100 τεθωρακισμένα οχήματα της Σοβιετικής εποχής.

Η μεταφορά αυτού του εξοπλισμού αναμένεται να ξεκινήσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Τοντόρ Ταγκάρεφ, είναι υπουργός Άμυνας της νέας φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης που διορίστηκε τον Ιούνιο, και στηρίζει την αλλαγή αυτής της πολιτικής και την έναρξη απευθείας πωλήσεων όπλων στην Ουκρανία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η χώρα ετοιμάζει μια νέα παρτίδα στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων όπλων και πυρομαχικών.

Η ΛΣ-ΕΛΑΚΤ να μεταλλαχθεί ταχύτατα σε ναυτική πολεμική δύναμη λόγω Τουρκίας

Αφού οι Βούλγαροι μιλούν για πιθανό πόλεμο στην Μαύρη Θάλασσα, εμείς δεν έχουμε και πολλές επιλογές στο Αιγαίο, και οφείλουμε ταχύτατα, να μεταβάλλουμε την ελληνική Ακτοφυλακή σε μάχιμη ναυτική δύναμη στο Αιγαίο, λόγω των σχεδίων της Άγκυρας, που τώρα παίζει το παιχνίδι “ των δήθεν καλών σχέσεων με την χώρα μας, αλλά σε λίγο ( ειδικά μετά την άρνηση των απαιτήσεων τους) θα γυρίσουμε πάλι στα ίδια.

Πως θα αντιμετωπίσουμε όμως αυτό το πολύ πιθανό ενδεχόμενο;

Πρώτον, με την μετατροπή των σκαφών του Λιμενικού μας σε πολεμική ναυτική δύναμη που θα μπορεί να απαντήσει στα τουρκικά μη επανδρωμένα σκάφη με ειδικά οπλικά συστήματα.

Έγινε γνωστό επίσης ότι έχει δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτόν, μια ρομποτική πλατφόρμα laser με το όνομα «Ποσειδώνας», η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε πολεμικά σκάφη διαφόρων κλάσεων, με στόχο την εξουδετέρωση των τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων.

Τα συστήματα laser υποστηρίζονται από τη γεννήτρια ηλεκτρικής ενέργειας που ονομάζεται «Δίας».

Πρόκειται για μια ελληνική τεχνολογική επανάσταση, εφόσον γίνουν πραγματικότητα όλα αυτά, αφού τροχοφόρα οχήματα του στρατού και πολεμικά σκάφη θα μπορούν να “ κατεδαφίζουν” τουρκικά UAV από συγκεκριμένες αποστάσεις, ακυρώνοντας το “καλό χαρτί” των Τούρκων σε οποιαδήποτε ελληνοτουρκική πιθανή σύγκρουση σε στεριά και αέρα.

Δεύτερον, η δικτυοκεντρική συνεργασία της ΕΛ.ΑΚΤ και του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο.

Τρίτον, η δημιουργία ειδικής εναέριας δύναμης από ελικόπτερα KAIWA, με πυραύλους Helfire, κατά οποιουδήποτε στόχους επιφανείας.   

Τέταρτον, τοποθέτηση πυραύλων Spike NLOS, σε ταχέα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι έχουν βεληνεκές 32 χλμ.

Πέμπτον, δημιουργία ειδικής δυνάμεως καταστολής των τουρκικών μη επανδρωμένων σκαφών από Έλληνες κομάντος με κατάλληλο εξοπλισμό, φορητούς εκτοξευτές κά.

Ο κίνδυνος είναι σημαντικός για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, αφού οι Τούρκοι αποφάσισαν ότι δεν μπορούν με τίποτα να κοντράρουν, ούτε την ναυτοσύνη ούτε τα νέα γαλλικά αποκτήματα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, για αυτό και το έριξαν στα μη επανδρωμένα, με τα οποία προσπαθούν να πετύχουν μια ιδιότυπη τακτική επιθέσεων “κορεσμού σημείου” με όλα αυτά τα καλούδια.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ