Το κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου έγινε το πεδίο βίας μεταξύ των βουλευτών την Πέμπτη, οι οποίοι τσακώθηκαν αφού ένας από αυτούς έριξε νερό στον πρωθυπουργό. Συνέβη κατά τη διάρκεια μιας έντονης συζήτησης, η οποία διαρκεί τρεις ημέρες, με θέμα μια ηχογράφηση μεταξύ ενός μέλους του κυβερνώντος κόμματος και ενός αξιωματούχου από τον σερβικό βορρά όπως αναφέρει το Reuters.
Ένας βουλευτής κόμματος της αντιπολίτευσης έριξε νερό στον εθνικιστή πρωθυπουργό Αλμπίν Κούρτι και τον αναπληρωτή του, αφού άλλος είχε σκίσει προηγουμένως μια αφίσα με την εικόνα του πρωθυπουργού. Τα πνεύματα θερμάνθηκαν και ακολούθησε γενικός καυγάς όταν άλλοι βουλευτές της αντιπολίτευσης και του κυβερνητικού συνασπισμού πλησίασαν στο βήμα όπου βρίσκονταν οι υπουργοί.
Ο Κούρτι απομακρύνθηκε από το βήμα από τους βουλευτές και τους σωματοφύλακές του, ενώ βουλευτές και από τα δύο στρατόπεδα επιτέθηκαν ο ένας στον άλλον μέχρι που επενέβη η αστυνομία. Το περιστατικό σημειώθηκε αφού η διαδικτυακή έκδοση Nacionale δημοσίευσε αυτή την εβδομάδα μια ηχητική συνομιλία μεταξύ της προέδρου του κόμματος του Κούρτι, Μιμόζα Κουσάρι-Λίλα, και του Σέρβου βουλευτή Σλάβκο Σίμιτς. Η ηχογράφηση έγινε τον περασμένο Ιούνιο. Η Κουσάρι ακούγεται να λέει ότι είχε προηγουμένως μιλήσει στο τηλέφωνο με έναν Σέρβο ηγέτη, τον Μίλαν Ραντόιτσιτς, ο οποίος τιμωρείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για οργανωμένο έγκλημα και δραστηριότητες διαφθοράς. Ο Ραντόιτσιτς είναι επίσης καταζητούμενος από τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου.
Η αντιπολίτευση του Κοσσυφοπεδίου κατηγορεί εδώ και καιρό τον χειρισμό των εντάσεων στον βορρά από τον εθνικιστή πρωθυπουργό Άλμπιν Κούρτι, οι οποίες έχουν προκαλέσει κριτική από μακροχρόνιους δυτικούς συμμάχους, ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αναταραχή στο βορρά έχει ενταθεί πρόσφατα, αφού οι Αλβανοί δήμαρχοι ανέλαβαν τα καθήκοντά τους στον πλειοψηφούντα Σέρβο βορρά μετά τις εκλογές του Απριλίου, τις οποίες οι Σέρβοι μποϊκόταραν. Οι Σέρβοι απαιτούν την εφαρμογή μιας δεκαετίας συμφωνίας για περισσότερη αυτονομία. Οι Αλβανοί αποτελούν το 90% του πληθυσμού του Κοσσυφοπεδίου, ενώ οι Σέρβοι το 5%, αλλά αποτελούν την πλειοψηφία στο βορρά.