Αφρική
Ενημερώθηκε στις:

Ο κύβος ερρίφθη-Μέχρι τον Ιούνιο ο Πούτιν θα έχει δημιουργήσει το Ρωσικό Αφρικανικό Εκστρατευτικό Σώμα-Η Λιβύη στο στόχαστρο

Η Ρωσία φαίνεται να έχει επανακάμψει για τα καλά στον πόλεμο στην Ουκρανία, γεγονός που διαπιστώνεται όχι μόνο από την καλή για αυτήν εξέλιξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων, αλλά και από τους σχεδιασμούς της να επεκτείνει το στρατιωτικό της αποτύπωμα στην Αφρική.

Μέχρι τον Ιούνιο ο Πούτιν θα έχει δημιουργήσει το Ρωσικό  Αφρικανικό Εκστρατευτικό Σώμα

"Σχέδιο του Κρεμλίνου είναι ο Σχηματισμός Αφρικανικού Εκστρατευτικού Σώματος" , αναφέρει σε σχετικό άρθρο του Διεθνές ΜΜΕ, επισημαίνοντας: 

"Η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Ρωσίας καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να επεκτείνει την παρουσία της στην αφρικανική ήπειρο. Συγκεκριμένα, μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, το Κρεμλίνο σκοπεύει να σχηματίσει το «Αφρικανικό Εκστρατευτικό Σώμα» του

Ενώ η Ρωσία χρησιμοποιεί στρατεύσιμους και κρατούμενους στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, μέρος των τακτικών στρατευμάτων της στέλνεται στη Δυτική Αφρική.

Αυτό το πρόγραμμα εποπτεύεται από το ρωσικό Γενικό Επιτελείο, το οποίο έχει δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό κέντρο με βάση την 45η Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων στην Kubinka κοντά στη Μόσχα.

Σχεδιάζεται να μεταφερθεί στα νότια της Ρωσίας στο Κρασνοντάρ, από όπου θα μεταφερθούν αεροπορικώς στην Αφρική. Ο ανεφοδιασμός θα γίνεται δια θαλάσσης μέσω του λιμανιού του Novorossiysk.

Αυτό αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Αντίστασης της Ουκρανίας.

Στελέχωση-Αποστολές

Αυτό το σώμα θα επανδρώνεται με τη στρατολόγηση συμβασιούχων στρατιωτών από ρωσικές στρατιωτικές μονάδες και μονάδες ασφαλείας και μαχητές από ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες.

Τόγκο- Μπουρκίνα Φάσο

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο, η Ρωσία σκοπεύει να στείλει την πρώτη παρτίδα τέτοιων λεγεωνάριων στο Τόγκο για να υποστηρίξει τον τοπικό δικτάτορα Faure Gnassingbé. Αυτό το σώμα θα παρέχει ενισχυμένη ασφάλεια κατά τη διάρκεια των κοινοβουλευτικών και τοπικών εκλογών για να διασφαλίσει ότι αυτές θα διεξαχθούν με τρόπο ευνοϊκό για τον Gnassingbé, ο οποίος σφετερίστηκε την εξουσία το 2005.

Η Ρωσία σκοπεύει επίσης να δημιουργήσει ναυτικές βάσεις στην ακτή του Τόγκο για να καλύψει περαιτέρω τις ανάγκες του στρατεύματός της.

Αυτές οι βάσεις θα εξασφαλίσουν την εξαγωγή κρίσιμων πρώτων υλών από τις χώρες όπου θα αναπτυχθεί το σώμα.

Μια άλλη ομάδα αποτελείται από μέλη ενός από τα ρωσικά PMC που παρέχει ασφάλεια στον ηγέτη της χούντας στη Μπουρκίνα Φάσο, Ibrahim Traoré.

Λιβύη

Το προγεφύρωμα σε αυτή τη χώρα επεκτείνεται για να μετατραπεί σε κόμβο logistics Βορρά-Νότου από τη Λιβύη στο Τόγκο.

Οι Ρώσοι θέλουν να δημιουργήσουν μια άλλη βάση στη Λιβύη, όπου υποστηρίζουν ενεργά το καθεστώς του Χαλίφα Χάφταρ.

Σκοπεύουν να αποκτήσουν ερείσματα στο λιμάνι του Τομπρούκ και να επεκτείνουν την παρουσία τους στην αεροπορική βάση Al-Jufra.

Σε γενικές γραμμές, η Ρωσία σχεδιάζει να αποκτήσει έδαφος στις χώρες του Σαχέλ, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης, του Νίγηρα, του Μάλι, της Μπουρκίνα Φάσο, του Τόγκο και της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, όπου οι στρατιωτικές δυνάμεις του Βάγκνερ δραστηριοποιούνταν προηγουμένως.

Η τοποθεσία της μελλοντικής βάσης δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά θα διαμορφωθεί εκεί.

Οι συνέπειες της ανάπτυξης της παρουσίας Ρωσίας-Κίνας στην Αφρική

Αυτή η ταχεία ανάπτυξη της παρουσίας της Ρωσίας και της Κίνας στην αφρικανική ήπειρο στοχεύει να προσελκύσει αυτές τις χώρες σε μια συμμαχία αντιδημοκρατικών δυνάμεων.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Αφρικανικό Σώμα ονομάζεται παρόμοια με το Εκστρατευτικό Σώμα του Τρίτου Ράιχ.

Αυτό είναι ένα από τα απραγματοποίητα όνειρα των Ρώσων Αυτοκρατόρων, και αργότερα της Σοβιετικής Ένωσης, να αποκτήσουν αποικίες στην αφρικανική ήπειρο.

Το σημερινό καθεστώς Πούτιν στη Ρωσία γίνεται όλο και πιο ανίκανο να συγκαλύψει τη φυσική πηγή έμπνευσής του για την επεκτατική του πολιτική.

Ο Πούτιν σκοπεύει να ζητήσει την υποστήριξη Αφρικανών δικτατόρων στους οποίους θα νοικιάσει τη φρουρά του και, σε αντάλλαγμα,  θα λαμβάνει πόρους από αυτές τις χώρες και πλατφόρμες για την προβολή της ρωσικής ισχύος σε αυτήν την περιοχή του κόσμου.

Όπως μπορούμε να δούμε, η Ρωσία έχει αρχίσει να εξάγει υπηρεσίες «μισθοφόρων» εν μέσω της αδυναμίας της διεθνούς κοινότητας να καταδικάσει επαρκώς την επεκτατική, επιθετική πολιτική της.

Δικτάτορες σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να διατάξουν τους μισθοφόρους τους υπό την απειλή των όπλων , να πείσουν τπυς ψηφοφόρους στις κάλπες.

Μια τέτοια συνεργασία θα δημιουργήσει νέα κύματα μεταναστών στις χώρες της ΕΕ και θα διευρύνει το ιδεολογικό χάσμα μεταξύ των πληθυσμών αυτών των αφρικανικών χωρών και του δημοκρατικού κόσμου.

Η Ρωσία συνεχίζει επίσης να στρατολογεί μισθοφόρους για τον στρατό της σε αυτές τις χώρες, υποσχόμενος τους υψηλά εισοδήματα και παροχές.

Ωστόσο, όταν βρεθούν στη Ρωσία, χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις  ουσιαστικά αυτοκτονίας."

Έρχεται σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΕ με τη Ρωσία στη Λιβύη

Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι ο Πούτιν έχει μεγαλεπήβολα σχέδια στην Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της Λιβύης, όπου θα τα  βρεί έστω  και δύσκολα με τον Ερντογάν, κάτι το οποίο αντιδιαστέλλεται τα Ελληνικά συμφέροντα στη ΝΑ Μεσόγειο και την Αφρικανική χώρα.

Η τυχόν υλοποίηση των σχεδιασμών του Πούτιν για ερείσματα στο λιμάνι του Τομπρούκ, συνέχιση της στήριξης στον Χαφτάρ και η επέκταση της παρουσίας της  χώρας του στην αεροπορική βάση Al-Jufra, θα φέρει ΗΠΑ-ΕΕ απέναντι  στη Ρωσία, στη ΝΑ Μεσόγειο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ