Κόσμος

Ο Τραμπ είπε ψέματα για την «ανάκτηση» της διώρυγας του Παναμά, λέει ο πρόεδρος της χώρας

Τα σχόλια του Τραμπ στο Κογκρέσο έγιναν μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η διοίκηση της αμερικανικής εταιρείας BlackRock για την σύναψη συμφωνίας για την αγορά του μεγαλύτερου τμήματος της επιχείρησης λιμένων ύψους 22,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων του ομίλου του Χονγκ Κονγκ CK Hutchison, η οποία περιλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία κατά μήκος της διώρυγας του Παναμά.

Υπενθυμίζεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει αρκετές φορές κατά την προεκλογική του εκστρατεία και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ότι σκοπεύει να «πάρει πίσω» τη διώρυγα από τον Παναμά. «Δεν την δώσαμε στην Κίνα, την δώσαμε στον Παναμά, και την παίρνουμε πίσω», είπε σε ομιλία του στο Κογκρέσο. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σίσι - Χαφταρ
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη! Προς τελική υπογραφή συμφωνία Αιγύπτου-Λιβύης για οριοθέτηση των ΑΟΖ τους - "Στα κάγκελα" οι Τούρκοι - Ο αντίκτυπος για την Ελλάδα

Η υπογραφή συμφωνίας που οριοθετεί τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Λιβύης ξεχώρισε ως ένα από τα πιο κρίσιμα...
Κόσμος 0

Τους γλεντάει κανονικά ο άνθρωπος του Τραμπ: Το «Σκωτσέζικο ντους» Μπάρακ στον Ερντογάν για τα F-35! - Τι υποστηρίζουν οι Τούρκοι για νέο casus belli με την Ελλάδα

Η κρίση γύρω από τους S-400 και τα F-35 οξύνεται, με τις αντιφατικές δηλώσεις του Τομ Μπάρακ να προκαλούν έντονη...