Οι Αρχές του Καναδά συνέλαβαν τουλάχιστον 15 μετανάστες οι οποίοι περνούσαν στη χώρα μέσα στα χιόνια, από περιοχές όπου οι θερμοκρασίες μπορεί να πέσουν ακόμη και στους -30 βαθμούς Κελσίου.
Η αστυνομία στην Αλμπέρτα, όπως αναφέρει ο Guardian, εντόπισε δύο ομάδες που προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα στον Καναδά.
Η αστυνομία διευκρίνισε ότι εννέα άτομα από τη Βενεζουέλα, μεταξύ τους και παιδιά, βρέθηκαν να περπατούν μέσα στο χιόνι και να σέρνουν βαλίτσες. Η ομάδα είχε προορισμό την Αλμπέρτα.
Μια δεύτερη ομάδα, αποτελούμενη από έξι ενήλικες από την Ιορδανία, το Σουδάν, το Τσαντ και τον Μαυρίκιο, βρέθηκε σε δάσος κοντά στα σύνορα της επαρχίας Μανιτόμπα με τις ΗΠΑ. Η ομάδα εντοπίστηκε από αεροσκάφος με θερμική κάμερα.
Καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε ρούχα κατάλληλα για τις ψυχρές συνθήκες.
Για τις δύο ομάδες η προσπάθεια να μπουν στη χώρα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία, όπως αυτή της οικογένειας Πάτελ, του ζευγαριού Ινδών που πέθανε μαζί με τα δύο παιδιά τους το 2022. Σε ένα άλλο παρόμοιο περιστατικό, μία 33χρονη από το Μεξικό, που ήταν έγκυος, είχε εντοπιστεί νεκρή το Δεκέμβριο του 2023.
Μετά τη επανεκλογή του ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι θα επιβάλει υψηλούς δασμούς στα προϊόντα από τον Καναδά λόγω και της πλημμελούς φύλαξης των συνόρων. Έπειτα από συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, η επιβολή των δασμών αναβλήθηκε κατά ένα μήνα.
Πέρυσι συνελήφθησαν στα σύνορα ΗΠΑ – Καναδά πάνω από 23.700 άνθρωποι που επιχειρούσαν να τα διασχίσουν παράνομα, αριθμός 10πλάσιος από αυτόν πριν από δύο χρόνια.
![](/sites/default/files/styles/main/public/2025-02/canada_migrants.jpg?itok=pYCWUVh9)
Μετανάστες περνούν τα σύνορα προς Καναδά μέσα σε πολικό ψύχος
![Newsroom](/sites/default/files/styles/square/public/authors/penta-192x192.png?itok=W4vtNAsJ)
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news