Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη έκανε ο Άλεξ Λανγκ ενώ έκανε Παρά Πέντε πάνω από τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο καθώς είδε έναν σκύλο να έχει φτάσει στην κορυφή. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη από τις 118 πυραμίδες της Αιγύπτου.
Προς μεγάλη του έκπληξη, ο Άλεξ Λανγκ παρατήρησε κάποια κίνηση στην κορυφή της Πυραμίδας και καθώς πλησίαζε, διαπίστωσε ότι στην κορυφή βρισκόταν ένας σκύλος που... κυνηγούσε πουλιά. Δεν ήταν αμέσως σαφές πώς ο σκύλος έφτασε ως εκεί.
Δείτε το βίντεο
Ένας χρήστης του X μοιράστηκε το ασυνήθιστο βίντεο και έγραψε: «Σκύλος εντοπίστηκε να κρέμεται στην κορυφή της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας στην Αίγυπτο. Ο άνδρας που βιντεοσκόπησε το περιστατικό από το αλεξίπτωτό του λέει ότι ο σκύλος γαύγιζε τα πουλιά. Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας έχει ένα επιβλητικό ύψος 146,60 μ. που σημαίνει ότι ο σκύλος έπρεπε να κάνει μια μεγάλη πεζοπορία μέχρι την κορυφή».
Το απροσδόκητο θέαμα άφησε αρκετό κόσμο μπερδεμένο στα social media, καθώς η αναρρίχηση στη Μεγάλη Πυραμίδα απαγορεύεται αυστηρά. Η ανάβαση του σκύλου, φαινομενικά χωρίς βοήθεια, προκάλεσε περιέργεια και αρκετά memes στο διαδίκτυο.
«Αυτή είναι η πυραμίδα του τώρα. Την κατέκτησε», έγραψε κάποιος και ένας άλλος αστειεύτηκε: «Δεν είναι σκύλος. Αυτός είναι ο Αιγύπτιος θεός Ανούβης. Θεωρείται ο οδηγός των νεκρών στη μετά θάνατον ζωή και ο προστάτης των τάφων. Γι' αυτό βρίσκεται πάνω από την πυραμίδα.». Φυσικά αρκετοί εντυπωσιάστηκαν από το πώς ο σκύλος κατάφερε να φτάσει ως εκεί «Αυτοί οι ογκόλιθοι είναι τεράστιοι. Είναι τρελή ανάβαση για ένα σκύλο».
Η μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα
Στην αρχαία Νεκρόπολη της Γκίζας ανήκουν: η Πυραμίδα του Χέοπα, γνωστή και ως "η Μεγάλη Πυραμίδα", η λίγο μικρότερη Πυραμίδα του Χεφρήνου και η σχετικά μετρίου μεγέθους Πυραμίδα του Μυκερίνου. Η μεγαλύτερη και πιο διάσημη είναι η πυραμίδα του Χέοπα (ή Χούφου) ενώ οι άλλες δύο είναι μικρότερες και βρίσκονται κάποια μέτρα μακρύτερα από την πυραμίδα του Χέοπα. Είναι το παλαιότερο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.
Η Πυραμίδα του Χέοπα έχει ύψος 146,60 μ. και τέλεια τετράγωνη βάση με πλευρά 230,35 μ. , προκαλεί δε εντύπωση στους σύγχρονους ερευνητές για τα δεδομένα της εποχής της κατασκευής της.
Έχει όγκο 2.521.000 κυβικά μέτρα, καλύπτει επιφάνεια 54.000 τετραγωνικών μέτρων και το υπολογιζόμενο βάρος της φθάνει τους 6,5 εκατομμύρια τόνους. Συμπεριλαμβάνονταν στα Επτά Θαύματα του κόσμου.
Για την αποπεράτωσή της χρειάστηκαν 30 χρόνια δουλειάς από 100.000 εργάτες, πολλοί από τους οποίους πέθαναν κατά τη διάρκεια κατασκευής της. Το μνημείο σήμερα συγκινεί τους επισκέπτες της Αιγύπτου για το μεγαλείο του και την τεχνική του και προβληματίζει τους σύγχρονους ειδικούς για το πώς μπόρεσαν να λύσουν τα τόσα προβλήματα μηχανικής και στατικής οι αρχαίοι συνάδελφοί τους.
Εξωτερικά, η πυραμίδα του Χέοπα είναι επιστρωμένη με πλάκες από γρανίτη. Το εσωτερικό ήταν λαβύρινθος από διαδρόμους και δωματιάκια, που εμπόδιζαν την εύκολη διείσδυση στον κύριο χώρο, όπου βρισκόταν η σαρκοφάγος του Φαραώ. Ο χώρος, φτιαγμένος από μαύρο βασάλτη, ἔχει ύψος 5 μ., πλάτος 5,34 μ. και μήκος 10,33 μ. Η λάρνακα, μέσα στην οποία βρισκόταν η μούμια του Φαραώ, ήταν από ροζ γρανίτη.