Κόσμος

Το Ιράν σχεδιάζει την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών JF-17 από το Πακιστάν

Εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ και διαφόρων αραβικών εθνών, πολλές αραβικές χώρες στοχεύουν το Ισραήλ.
Ωστόσο, δεν έχουν τα εξελιγμένα όπλα που απαιτούνται για να το αμφισβητήσουν αποτελεσματικά.


Οι δυτικές χώρες και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου και της Τουρκίας, είναι επίσης απρόθυμες να προσφέρουν υποστήριξη.
Η μόνη βιώσιμη επιλογή που απομένει για αυτά τα έθνη είναι η προμήθεια όπλων από την Κίνα ή τη Ρωσία.


Ως απάντηση στη συνεχιζόμενη σύγκρουση, το Ιράν έδειξε  αρχικά ενδιαφέρον για την απόκτηση κινεζικών μαχητικών αεροσκαφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν και το Ιράν προσπάθησε να αγοράσει το αεροσκάφος J-10 από την Κίνα το 2021, η συμφωνία ήταν περίπλοκη.


Η Κίνα δίστασε να οριστικοποιήσει μια συμφωνία ανταλλαγής λόγω της κατάστασης του Ιράν που είναι σε περιορισμένη χρηματοδότηση.


Η Τεχεράνη φέρεται να ενδιαφέρεται να αποκτήσει 36 προηγμένα αεροσκάφη J-10C, αλλά η εύρεση των απαραίτητων κεφαλαίων αποτελεί σημαντική πρόκληση.


Ενώ η Κίνα σκέφτηκε αρχικά να ανταλλάξει όπλα με πετρέλαιο, τελικά απαίτησε πληρωμή σε ξένο νόμισμα, οδηγώντας σε αποτυχία την όποια συμφωνία.


Σύμφωνα με τις πηγές In short Now, το Ιράν προσέγγισε το Πακιστάν για να αγοράσει το μαχητικό αεροσκάφος JF-17 C Block III - μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στην παγκόσμια αμυντική αγορά, γνωστό για την προσιτή τιμή, την προηγμένη τεχνολογία και την αποτελεσματικότητά του στη μάχη.


Εξοπλισμένο με προηγμένα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου ενεργού ηλεκτρονικά σαρωμένου ραντάρ συστοιχίας, πυραύλων εκτός οπτικού βεληνεκούς, σύστημα προβολής με κράνος και ενσωματωμένα ηλεκτρονικά, το JF-17 προσφέρει έναν ισορροπημένο συνδυασμό ικανότητας μάχης αέρος-αέρος και εδάφους ακριβείας δυνατότητες επίθεσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...