Οι κρατικοί φορείς στη χώρα εξακολουθούσαν ως σήμερα να αγαπούν αυτό το «αρχαίο» μέσο αποθήκευσης, όπως και το φαξ
Το εντυπωσιακό είναι ότι η Ιαπωνία όχι μόνο χρησιμοποιούσε αυτό το αρχαίο μέσο αποθήκευσης, αλλά και ότι είχε πάνω από 1.000 κανονισμούς που απαιτιούσαν τη χρήση τους.
Όλα αυτά καταργήθηκαν, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τάρο Κόνο, που από το 2021 έχει κηρύξει πόλεμο κατά της δισκέτας, αλλά και κατά του φαξ.
Αν και κάποτε θεωρούσαμε την Ιαπωνία μία από τις πλέον προηγμένες χώρες, τα τελευταία χρόνια φαίνεται να μένει πίσω στον τεχνολογικό μετασχηματισμό, λόγω της βαθιάς δυσπιστίας έναντι στις αλλαγές, όπως αναφέρει το BBC.
Κατάλοιπο της δεκαετίας του ‘60 οι δισκέτες εδώ και πολλά χρόνια είναι εντελώς ανεπαρκείς. Ένα απλό στικάκι των 32GB με κόστος που δεν ξεπερνά τα 10 ευρώ έχει τον αποθηκευτικό χώρο που έχουν πάνω από 22.000 δισκέτες – αν υποθέσουμε ότι μπορεί να βρει κανένας σήμερα τόσες πολλές.
Παράλληλα, στην Ιαπωνία επιχειρήσεις και το Δημόσιο εξακολουθούν να στέλνουν φαξ αντί για email.
Το επόμενο μεγάλο εμπόδιο της κυβέρνησης είναι η παραδοσιακή προσωπική σφραγίδα χάνκο που χρησιμοποιούν αντί για υπογραφή. Πολλές εταιρείες ζητούν από τα επίσημα έγγραφα να έχουν τη σφραγίδα χάνκο, παρά το ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τις εξαλείψει.