Τα ταξίδια στην ανοιχτή θάλασσα είναι πραγματικά για γερά στομάχια. Οι κίνδυνοι που κρύβονται πέρα από τη συγκριτικά αίθρια και «ήμερη» Μεσόγειο είναι αμέτρητοι, και μπορούν να εμφανιστούν από το πουθενά.
Παρακάτω, θα δούμε ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες θάλασσες και θαλάσσια περάσματα στον κόσμο, σύμφωνα με λίστα των Times of India. Σε αυτά τα «ύπουλα» νερά είναι συχνό φαινόμενο τα τερατώδη κύματα, οι ξαφνικές καταιγίδες, και οι αδίστακτοι πειρατές.
Το πέρασμα του Δράκου
Βρίσκεται μεταξύ του ακρωτηρίου Χορν στη Νότια Αφρική και της Ανταρκτικής, γνωστό για τις ακραίες καιρικές του συνθήκες. Ισχυροί άνεμοι, πελώρια κύματα και σφοδρές καταιγίδες σχηματίζονται στην περιοχή, καθώς αποτελεί σημείο όπου ρεύματα τριών Ωκεανών, του Ατλαντικού, του Ινδικού και του Νότιου «παλεύουν» μεταξύ τους.
Βερίγγειος πορθμός
Τα νερά του Βερίγγειου πορθμού, του στενού που χωρίζει τη χερσόνησο Chukchi της ρωσικής Άπω Ανατολής από τη χερσόνησο Seward της Αλάσκας, θεωρούνται επίσης εξαιρετικά επικίνδυνα.
Στα απειλητικά κύματα, καταιγίδες και ανέμους προσθέστε τις χαμηλές θερμοκρασίες, και δεν είναι δύσκολο να φανταστείτε γιατί η περιοχή δεν είναι δημοφιλής στους ναυτικούς.
Νότια θάλασσα της Κίνας
Στον αντίποδα, αυτό το θαλάσσιο πέρασμα δεν υποφέρει τόσο από ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά από πολυκοσμία. Λόγω της στρατηγικής του θέσης ως εμπορική οδός, μαστίζεται από πειρατές, «θερμά επεισόδια» μεταξύ κρατών, αλλά και... θαλάσσια τροχαία.
Ο όγκος και ο αριθμός των φορτηγών πλοίων είναι αρκετός για να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο συγκρούσεων μεταξύ πλεούμενων, που είναι αρκετά συχνές στην περιοχή.
Μαύρη θάλασσα
Γνωστή για τις ξαφνικές και ισχυρές φουρτούνες της, η Μαύρη Θάλασσα ενέχει ακόμα μία παγίδα, το μικρό της βάθος, που έχει οδηγήσει πολλά πλοία και σκάφη να βυθιστούν σε ανύποπτα ρηχά της σημεία, όταν το κήτος τους συγκρούεται με τον πυθμένα.
Θάλασσα του Λαμπραντόρ
Έτσι ονομάζεται η περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού που βρίσκεται ανάμεσα στη Χερσόνησο Λαμπραντόρ και τη Γροιλανδία. Οι απειλές για τους θαλασσοπόρους στην περιοχή περιλαμβάνουν πυκνή ομίχλη, κινούμενα παγόβουνα, και έντονα καιρικά φαινόμενα.
Λίμνη Μαρακάιμπο
Μία ιδιαίτερη περιοχή, καθώς ο κίνδυνος που επιφυλάσσει οφείλεται ταυτόχρονα σε ένα φαινόμενο μοναδικό στον κόσμο, τους κεραυνούς Κατατούμπο της Βενεζουέλας.
Το καιρικό αυτό φαινόμενο πήρε το όνομά του από το ομώνυμο ποτάμι Κατατούμπο, και παρατηρείται στην περιοχή που εκβάλλει στη λίμνη.
Οι μικροκλιματικές και ατμοσφαιρικές συνθήκες την περιοχή συνδυάζονται σε έναν «εκρηκτικό» συνδυασμό, καθώς στην περιοχή περί της λίμνης Μαρακάιμπο σχηματίζονται πυκνά σύννεφα καταιγίδας μέχρι και 160 νύχτες κάθε χρόνο, που παράγουν μία «βροχή» κεραυνών, που παράγει έως και 40 αστραπές το λεπτό, για μέχρι και 9 ώρες τη μέρα.