Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας ανησυχεί! Η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ να προετοιμαστούν για πόλεμο δεκαετίας με τη Ρωσία

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, προειδοποίησε το Σάββατο, σε ομιλία του στη Διάσκεψη Ασφαλείας στο Μόναχο, ότι οι ευρωπαϊκές χώρες και η συμμαχία του ΝΑΤΟ πρέπει να προετοιμαστούν γιαπόλεμο δεκαετίας με τη Ρωσία.

Οι προσπάθειες για ένταξη της Ρωσίας σε μια ευρύτερη ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας μετά τον Ψυχρό Πόλεμο απέτυχαν, είπε ο Μπόρις Πιστόριους στους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη του Μονάχου. «Όλες αυτές οι προσπάθειες έρχονται σε αντίθεση με τη στρατηγική του Κρεμλίνου να αποκαταστήσει την κυριαρχία του στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δυτικοί σύμμαχοι θα υποστηρίξουν σταθερά την Ουκρανία «ανεξάρτητα από το πόσο καιρό ο Πούτιν συνεχίζει αυτόν τον παράνομο και παράλογο πόλεμο ενάντια σε ένα κυρίαρχο και φιλελεύθερο έθνος», είπε ο Πιστόριους. Αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι «θα πρέπει να ζούμε με οριοθέτηση στην Ευρώπη για τις επόμενες δεκαετίες», είπε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας.

«Ελεύθερη και δημοκρατική Ευρώπη από τη μια πλευρά, πολεμική και αυταρχική Ρωσία από την άλλη», πρόσθεσε. Το κλειδί για τη σύγκρουση, είπε ο Πιστόριους, είναι η αποκατάσταση της στρατιωτικής ισχύος του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της ρωσικής απειλής.

«Η αποτελεσματική αποτροπή είναι η ασφάλεια ζωής μας», συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν τρεις διαστάσεις για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος αποτροπής: Η συμμαχία πρέπει να επενδύσει περισσότερα χρήματα στην άμυνα, να ανοικοδομήσει τη βιομηχανική της ικανότητα να παράγει πυρομαχικά και να προετοιμάσει στρατιωτικές δυνάμεις για ανάπτυξη και να πολεμούν όταν χρειάζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πιστόριους είπε επίσης ότι απαιτείται στενότερη συνεργασία με χώρες του νότιου ημισφαιρίου και μεγαλύτερος σεβασμός για αυτές τις χώρες για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας επιρροής της Ρωσίας.
Ο πρώην βουλευτής, μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις «εκτεταμένες απειλές» του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Ακούμε σχεδόν καθημερινά απειλές από το Κρεμλίνο. Πρέπει, επομένως, να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να ξυπνήσει μια μέρα και να επιτεθεί σε ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ. Πρέπει να ξαναμάθουμε να ζούμε με τον κίνδυνο», προειδοποιεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Γερμανοί βλέπουν Ρωσική επίθεση σε ορίζοντα 5-10 ετών

Ο Jacek Siewiera, υπουργός στο Γραφείο του Προέδρου της Πολωνίας και επικεφαλής του BBN, ζήτησε να σχολιάσει μια έκθεση του Γερμανικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (DGAP) που αναφέρει ότι το ΝΑΤΟ έχει από πέντε έως 10 χρόνια επαρκώς για να προετοιμαστεί για μια ρωσική επίθεση, είπε: «Δυστυχώς, ναι».

Ο Siewiera μάλιστα χαρακτήρισε το γερμανικό χρονοδιάγραμμα «αισιόδοξο, αναφέροντας μελέτες στις ΗΠΑ ως βάση για τον ισχυρισμό του.

"Αυτή η ανάλυση είναι συνεπής με τις μελέτες που εκπονήθηκαν στις ΗΠΑ, ωστόσο, κατά τη γνώμη μου, τα χρονικά πλαίσια που παρουσιάζουν οι Γερμανοί αναλυτές είναι πολύ αισιόδοξα. Εάν θέλουμε να αποφύγουμε τον πόλεμο, τότε οι χώρες του ΝΑΤΟ στην ανατολική πλευρά θα πρέπει να υιοθετήσουν ένα συντομότερο, χρονοδιάγραμμα τριών (3)  ετών για να προετοιμαστούμε για αντιπαράθεση. Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να δημιουργηθεί ένα δυναμικό στην ανατολική πλευρά που θα είναι ξεκάθαρο αποτρεπτικό στην Ρωσική επιθετικότητα», συνέχισε ο Siewiera, σύμφωνα με την αγγλόφωνη εβδομαδιαία εφημερίδα Warsaw Business Journal, σε άρθρο της το Σάββατο.

Γερμανικό Think Tank: «Η Ρωσική επίθεση, θα μπορούσε να ξεκινήσει μόλις η Μόσχα βεβαιωθεί για την επιτυχία της»

Σε ένα ερευνητικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 8 Νοεμβρίου, το DGAP, ένα ανεξάρτητο γερμανικό ερευνητικό ινστιτούτο εξωτερικής πολιτικής, "έβαλε το παράθυρο" εντός του οποίου το ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, πρέπει να ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις τους.

Αυτό θα περιλάμβανε τη δημιουργία δυνατοτήτων σε συμφωνία με ένα σενάριο ρωσικής επίθεσης, μεταξύ πέντε και δέκα ετών από το χρονικό σημείο κατά το οποίο έληξαν οι έντονες μάχες στην Ουκρανία.

Με άλλα λόγια, αυτή θα ήταν η χρονική κλίμακα που θα απαιτούνταν προκειμένου η Ρωσία να ανασυγκροτήσει τις ένοπλες δυνάμεις της επαρκώς για μια επίθεση προς τα δυτικά, αναφέρει η DGAP.

Η κατεύθυνση αυτής της επίθεσης θα μπορούσε να περιλαμβάνει τα κράτη της Βαλτικής, προσθέτει η DGAP.

«Το παράθυρο για μια πιθανή ρωσική επίθεση θα ανοίξει μόλις η Ρωσία πιστέψει ότι μια επίθεση, για παράδειγμα στα κράτη της Βαλτικής, θα μπορούσε να έχει επιτυχία».

Αυτή η ετοιμότητα θα ήταν επίσης ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να περιορίσουν τον κίνδυνο να ξεσπάσει  ένας άλλος πόλεμος στην Ευρώπη, λέει η DGAP.

Με τις ιμπεριαλιστικές της φιλοδοξίες, η Ρωσία αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη και πιο πιεστική απειλή για τις χώρες του ΝΑΤΟ, ενώ η συμμαχία μπορεί να επηρεάσει αξιόπιστα μόνο την ικανότητα των κρατών της να αποτρέψουν και να υπερασπιστούν τα εδάφη τους και όχι την πραγματική απόφαση της Ρωσίας για το αν θέλει να ξεκινήσει άλλον πόλεμο, συνεχίζει το έγγραφο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ