Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Bild: Ο Πούτιν θα ξεκινήσει Γ' Παγκόσμιο το 2025 - Το NATO ετοιμάζεται - Απόρρητα έγγραφα του γερμανικού υπ. Άμυνας

Μυστικά έγγραφα του γερμανικού υπουργείου Άμυνας αποκαλύπτουν έναν οδηγό καταστροφής, βήμα προς βήμα, για το πώς η Ρωσία θα κλιμακώσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο μέσα σε μόλις 18 μήνες.

Τα σχέδια που διέρρευσαν, τα οποία δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα, αποκαλύπτουν λεπτομερώς την πορεία προς έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, με τον Πούτιν να χρησιμοποιεί τη Λευκορωσία ως ορμητήριο για μια εισβολή, όπως έκανε τον Φεβρουάριο του 2022 για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δημοσιοποίηση των εγγράφων έρχεται μόλις λίγες ημέρες αφότου ο υπουργός Πολιτικής Άμυνας της Σουηδίας προειδοποίησε ότι η χώρα του θα μπορούσε σύντομα να αντιμετωπίσει την προοπτική πολέμου και προέτρεψε τους πολίτες να ενταχθούν σε εθελοντικές οργανώσεις άμυνας, ώστε να προετοιμαστούν για μια ρωσική επίθεση.

Η αμυντική ηγεσία της Γερμανίας λαμβάνει σοβαρά υπόψη την απειλή από τη Μόσχα, με τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις να προετοιμάζονται για μια υβριδική ρωσική επίθεση στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Βήμα βήμα οι κινήσεις του Πούτιν στο σενάριο «Alliance Defence 2025»

Το απόρρητο έγγραφο «Alliance Defence 2025» περιγράφει λεπτομερώς πώς η Ρωσία θα επιστρατεύσει άλλους 200.000 στρατιώτες, πριν ξεκινήσει μια επίθεση κατά των ουκρανικών δυνάμεων, την άνοιξη του τρέχοντος έτους.

Μέχρι τον Ιούνιο, εν μέσω φθίνουσας δυτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία και ελλιπούς οπλισμού, η Ρωσία θα σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στο πεδίο της μάχης και θα κάνει σημαντική πρόοδο στο πεδίο των μαχών, σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν.

Εκμεταλλευόμενος αυτή την επιτυχία, ο Πούτιν θα μπορούσε τον Ιούλιο να εξαπολύσει κυβερνοεπιθέσεις στη Βαλτική, ενώ ταυτόχρονα θα υποκινούσε τη βία στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία, ισχυριζόμενος ότι οι εθνικές ρωσικές μειονότητες αποτελούν στόχο των εγχώριων Αρχών.

Συγκρούσεις θα σημειωθούν στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία ως αποτέλεσμα της ρωσικής παρέμβασης και ο Πούτιν θα το χρησιμοποιήσει αυτό ως δικαιολογία για να ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας άσκηση με 50.000 Ρώσους στρατιώτες, που θα σταλούν στη Λευκορωσία και τη δυτική Ρωσία μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Έναν μήνα αργότερα, ο Πούτιν θα προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και θα μεταφέρει στρατεύματα και πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία.

Ταυτόχρονα, ο Πούτιν και οι σύμμαχοί του θα συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να επιτεθεί στη Ρωσία και αντιμετωπίζουν απειλή για την εθνική τους ασφάλεια.

Ο κύριος στόχος του Πούτιν θα είναι να επιτεθεί σε μια στενή λωρίδα γης, γνωστή ως Suwalki Gap. Η Πολωνία και η Λιθουανία πολέμησαν για τον έλεγχο της περιοχής, αλλά σήμερα αποτελεί μέρος της Πολωνίας και είναι το μοναδικό χερσαίο σύνορο μεταξύ της ηπειρωτικής Ευρώπης και των κρατών της Βαλτικής.

Ακόμη και μια μικρή επίθεση στην περιοχή -που βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία, τη Λιθουανία και το Καλίνινγκραντ- θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο ΝΑΤΟ και ενδεχομένως να εξελιχθεί σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, επισημαίνει η «Daily Mail», μεταδίδοντας τις αποκαλύψεις της γερμανικής εφημερίδας.

Ουκρανία, Λευκορωσία και Βαλτική

Οι φόβοι για μια εισβολή στη Βαλτική έχουν αυξηθεί από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, και αν ο Πούτιν το επιχειρούσε, τότε ο αποκλεισμός της λωρίδας Suwalki θα ήταν πιθανότατα η πρώτη του κίνηση, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στα απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν.

Αν και χιλιάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουν αναπτυχθεί επί του παρόντος στη Βαλτική, ο ρόλος τους περιορίζεται στο να καθυστερήσουν οποιαδήποτε δύναμη εισβολής μέχρι να φτάσει ο κύριος όγκος των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Επισημαίνεται μάλιστα, σύμφωνα με τα απόρρητα έγγραφα που επικαλείται η «Bild», ότι ο Πούτιν -εκμεταλλευόμενος το χάος που θα προκύψει αν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ηττηθεί στις προεδρικές εκλογές και οι ΗΠΑ μείνουν χωρίς ηγέτη για μερικές εβδομάδες- θα ξεκινήσει την επίθεσή του σε ΝΑΤΟϊκό έδαφος.

Λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Μόσχα θα κατηγορήσει τη Δύση ότι ετοιμάζεται να επιτεθεί στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το σενάριο καταστροφής, το ΝΑΤΟ θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση τον Ιανουάριο του 2025, στην οποία η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής θα αναφέρουν μια αυξανόμενη ρωσική απειλή και θα εκλιπαρούν για βοήθεια.

Η Ρωσία θα εκμεταλλευθεί τις καθυστερήσεις και μέχρι τον Μάρτιο του 2025 το Κρεμλίνο, σύμφωνα με τα απόρρητα έγγραφα, θα μετακινήσει ακόμη περισσότερα στρατεύματα προς τις Βαλτικές χώρες και τη Λευκορωσία. Μέχρι το τέλος του μήνα, ο Πούτιν θα είχε συγκεντρώσει 70.000 στρατιώτες.

Δύο μήνες αργότερα, τον Μάιο του 2025, το ΝΑΤΟ θα συνεδρίαζε εκ νέου για να συζητήσει την αυξανόμενη ρωσική απειλή για την ασφάλειά του και να αποφασίσει «μέτρα αξιόπιστης αποτροπής», σε μια προσπάθεια να σταματήσει οποιαδήποτε ρωσική επίθεση στο Suwalki από την κατεύθυνση της Λευκορωσίας και του Καλίνινγκραντ.

Η «ημέρα Χ» για το ΝΑΤΟ και τη Γερμανία

Σε μια άγνωστη ημερομηνία, με την ονομασία «Ημέρα Χ», το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει 300.000 στρατιώτες στην ανατολική πλευρά του, συμπεριλαμβανομένων 30.000 από τη Γερμανία, για να αμυνθεί έναντι μιας επικείμενης ρωσικής επίθεσης, σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν.

Από τα έγγραφα δεν είναι σαφές αν η ανάπτυξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ θα αποθάρρυνε τους Ρώσους, καθώς το σενάριο λήγει 30 ημέρες μετά την «Ημέρα Χ».

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε στην «Bild» ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει το συγκεκριμένο αμυντικό σενάριο του ΝΑΤΟ, αλλά σημείωσε: «Βασικά, μπορώ να σας πω ότι η εξέταση διαφόρων σεναρίων, ακόμη και αν είναι εξαιρετικά απίθανα, αποτελεί μέρος της καθημερινής στρατιωτικής δραστηριότητας, ιδίως κατά την εκπαίδευση».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...