Τα νησιά Κιριμπάτι έγιναν το πρώτο μέρος του πλανήτη που υποδέχθηκε το νέο έτος, αν και δεν είχαν προγραμματιστεί σημαντικές εκδηλώσεις στο κύριο νησί τους, το Κιριτιμάτι.
Οι κάτοικοι του Κιρμπάτι γιορτάζουν συνήθως την αλλαγή της χρονιάς με ψητό γουρουνόπουλο, καραβίδες και άλλα παραδοσιακά φαγητά, που συνοδεύουν με χυμό καρύδας.
Τα νησιά δεν ήταν πάντα το πρώτο μέρος του κόσμου που έβλεπε το νέο έτος. Μια αλλαγή της ζώνης ώρας τέθηκε σε ισχύ στις 31 Δεκεμβρίου 1994 μετατοπίζοντας ουσιαστικά τη Διεθνή Γραμμή Ημερομηνίας περισσότερο από 1.000 χιλιόμετρα (620 μίλια) προς τα ανατολικά περιλαμβάνοντας το Κιριμπάτι, που ενώ μοιράζονται την ίδια ώρα της ημέρας με τη Χονολουλού, η ημερομηνία εκεί είναι μια μέρα μπροστά.
Αλλαγή του χρόνου στα νησιά Τσάθαμ της Νέας Ζηλανδίας
Μόλις ένα τέταρτο της ώρας μετά το Κιριμπάτι το νέο έτος υποδέχθηκαν τα νησιά Τσάθαμ της Νέας Ζηλανδίας.
Τα νησιά αυτά των περίπου 700 κατοίκων απέχουν κάπου 800 χλμ ανατολικά της Νότιας Νήσου της Νέας Ζηλανδίας και από το 1945 έχουν καθιερώσει ανεπίσημα να βάζουν τα ρολόγια τους 45 λεπτά πριν τη Νέα Ζηλανδία, που υποδέχεται οσονούπω το 2024.
Τεράστιο πλήθος στο Σίδνεϊ ενόψει του σώου πυροτεχνημάτων για το νέο έτος
Στο μεταξύ στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ένα τεράστιο πλήθος συγκεντρώνεται στο λιμάνι για να παρακολουθήσει ένα από τα πιο εντυπωσιακά σώου πυροτεχνημάτων του πλανήτη,όπως αναφέρει το iefimerida.gr.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ώρα Αυστραλίας (15:00 ώρα Ελλάδος) οκτώ τόνοι πυροτεχνημάτων θα φωτίσουν επί δώδεκα λεπτά τον ουρανό του Σίδνεϊ από τα δύο εμβληματικά αξιοθέατά του, τη Γέφυρα του Λιμανιού και την Όπερα.