Κόσμος

Κινέζος ακτιβιστής το «έσκασε» από τη χώρα του και ταξίδεψε 300 χλμ με ένα τζετ σκι ως την Νότια Κορέα!

Ένας Κινέζος, ο οποίος έκανε μια διαδρομή περισσότερων από 300 χιλιομέτρων με τζετ σκι από την Κίνα ως την Νότια Κορέα, είχε φυλακιστεί στην πατρίδα του πριν από πολλά χρόνια επειδή είχε χλευάσει τον Κινέζο ηγέτη, Σι Τζινπίνγκ, όπως είπε σήμερα ένας Νοτιοκορεάτης ακτιβιστής.

Στις 16 Αυγουστου, η ακτοφυλακή της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν Κινέζο περίπου 30 ετών, ο οποίος είχε ταξιδέψει από την Κίνα με ένα τζετ σκι 1.800 κυβικών φορώντας ένα σωσίβιο και κράνος. Ο άνδρας έφερε μαζί του τηλεσκόπιο, πυξίδα και πέντε μπιτόνια βενζίνης.

Η ακτοφυλακή δεν κατονόμασε τον άνδρα, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση στην παραθαλάσσια πόλη της δυτικής Νότιας Κορέας, Ίντσεον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Το Reuters δεν ήταν άμεσα σε θέση να επικοινωνήσει με τον άνδρα και ένας αξιωματούχος της υπηρεσίας Τύπου της κινεζικής πρεσβείας αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Νοτιοκορεάτης ακτιβιστής Λι Ντάε-σέον κατονόμασε τον άνδρα ως τον Κουόν Πιόνγκ. Ο Λι είπε ότι το 2016 ο άνδρας αυτός είχε φυλακιστεί στην Κίνα επειδή είχε αναρτήσει μία σέλφι φωτογραφία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τον έδειχνε να φοράει ένα μπλουζάκι με σλόγκαν χλευαστικά προς το πρόσωπο του προέδρου Σι.

«Φαίνεται ότι είχε αποφασίσει να διαφύγει επειδή υφίστατο πολιτική πίεση», είπε ο Λι προσθέτοντας ότι χθες Τρίτη επισκέφθηκε τον Κουόν σε ένα κέντρο κράτησης.

«Σκέφτεται να ζητήσει καταφύγιο σε μια τρίτη χώρα για την ώρα», πρόσθεσε ο Λι, ο οποίος στην ιστοσελίδα του περιγράφει τον εαυτό του ως ακτιβιστή για την διεθνή αλληλεγγύη και επικεφαλής του παραρτήματος της Σεούλ μιας οργάνωσης που αποκαλείται «Διάλογος Κίνα».

Ο Κουόν εμφανίστηκε να είναι καλά στην υγεία του μετά το ταξίδι του με το τζετ σκι, το οποίο σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης διήρκεσε 14 ώρες, είπε ο Λι.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Free Asia που εδρεύει στις ΗΠΑ μετέδωσε ότι ο Κουόν είχε φυλακιστεί το 2017 επειδή «χρησιμοποίησε λέξεις, φωτογραφίες και βίντεο για να προσβάλλει και να λοιδορήσει την κυβέρνηση αυτής της χώρας και το σοσιαλιστικό σύστημα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της νοτιοκορεατικής ακτοφυλακής, ο άνδρας δεν έκανε καμία αναφορά για αίτημα ασύλου στην διάρκεια της ανάκρισης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ