Κόσμος

Αποκάλυψη CNN: Η Ουκρανία έχει δημιουργήσει ένα μυστικό δίκτυο σαμποτέρ στη Ρωσία με drones για να επιτεθούν σε ρωσικούς στόχους

Η Ουκρανία έχει σχηματίσει ένα δίκτυο φιλοουκρανών πρακτόρων και υποστηρικτών εντός της Ρωσίας, οι οποίοι προμηθεύονται από το Κίεβο με drones και διεξάγουν πράξεις δολιοφθοράς και επιθέσεις κατά του Κρεμλίνου, σύμφωνα με πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που επικαλείται το CNN .

Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι αυτοί οι φιλοουκρανοί πράκτορες στη Ρωσία είναι υπεύθυνοι για την επίθεση με drone εναντίον του Κρεμλίνου στις αρχές Μαΐου και λένε ότι τα drones εκτοξεύτηκαν από τη Ρωσία και δεν πέταξαν από την Ουκρανία, όπως υποψιαζόταν προηγουμένως.

Η Ουκρανία φέρεται να ανέπτυξε πυρήνες δολιοφθοράς στη Ρωσία, αποτελούμενες από φιλο-Ουκρανούς υποστηρικτές και λειτουργούς καλά εκπαιδευμένους σε αυτό το είδος πολέμου. Το Κίεβο θα ήταν αυτό που προμήθευε τους σαμποτέρ με drones που κατασκευάζονταν στην Ουκρανία. Δύο αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις προμηθεύονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν γνωρίζουν πώς η Ουκρανία μπόρεσε να μεταφέρει τα drones σε πράκτορες πίσω από τις εχθρικές γραμμές, αλλά δύο από τις πηγές αποκάλυψαν ότι το Κίεβο έχει δημιουργήσει διαδρόμους λαθρεμπορίου που χρησιμοποιούν για να στείλουν drones και εξαρτήματα drone στη Ρωσία, όπου στη συνέχεια συναρμολογούνται .

 

«Το χρήμα κάνει θαύματα» στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας

 

Τα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας είναι πολύ μακρά και δύσκολο να ελεγχθούν, γεγονός που απλοποιεί την αποστολή των λαθρεμπόρων. Αυτές οι διαδρομές χρησιμοποιούνται από την αρχή της σύγκρουσης με τα φιλορωσικά στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανία.

«Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη ότι αυτή είναι μια περιφερειακή περιοχή της Ρωσίας», είπε ο αξιωματούχος. «Η επιβίωση είναι πρόβλημα όλων, επομένως τα χρήματα κάνουν θαύματα», πρόσθεσε. Αμερικανοί αξιωματούχοι υποψιάζονται ότι στοιχεία εντός των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας εμπλέκονται σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει θέσει ορισμένες παραμέτρους για το τι επιτρέπεται να κάνουν οι υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας της Ουκρανίας, αλλά δεν απαιτούν όλες οι επιχειρήσεις τους την έγκριση του ηγέτη της χώρας.

Τον περασμένο χρόνο, υπήρξε μια μακρά σειρά μυστηριωδών πυρκαγιών και εκρήξεων σε ολόκληρη τη Ρωσία που στόχευσαν διυλιστήρια πετρελαίου, σιδηροδρόμους, κέντρα στρατολόγησης στρατού, αποθήκες και αγωγούς.

Ωστόσο, αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν δει μια άνοδο στις επιθέσεις εναντίον ρωσικών στόχων τις τελευταίες εβδομάδες, ξεκινώντας από την επίθεση στο κτίριο του Κρεμλίνου. Φαίνεται ότι είναι το αποτέλεσμα πολλών μηνών προσπαθειών των Ουκρανών να τεθούν τα θεμέλια του δικτύου σαμποτάζ, σύμφωνα με μία από τις πηγές.

 

Η CIA ζήτησε από τους Ουκρανούς να «αναβάλουν» τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο ρωσικό έδαφος

 

Μυστικά έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν στο διαδίκτυο νωρίτερα φέτος αποκάλυψαν ότι η CIA ζήτησε από τον Κίριλο Μπουντάνοφ, τον επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, να «αναβάλει» αρκετές επιθέσεις που ετοιμάζονταν να εξαπολύσουν οι Ουκρανοί μετά την έναρξη της εισβολής, σύμφωνα με η Washington Post.

Ο Μπουντάνοφ αποδέχτηκε το αίτημα της CIA, αλλά μόλις τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 28 Φεβρουαρίου, οι ρωσικές αρχές εντόπισαν ύποπτα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από τη Μόσχα. Ο ίδιος ο Ζελένσκι φέρεται να «πρότεινε να επιτεθεί στις περιοχές ανάπτυξης του ρωσικού στρατού στην περιοχή του Ροστόφ της Ρωσίας» με drones, καθώς η Ουκρανία δεν διαθέτει όπλα για αρκετό καιρό για να χτυπήσει αυτούς τους στόχους.

Δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα εάν το σχέδιο του Ουκρανού προέδρου έχει εφαρμοστεί, αλλά πολλά σημεία στην πετρελαϊκή υποδομή της περιοχής του Ροστόφ έχουν πάρει φωτιά μετά από χτυπήματα από drones τον περασμένο χρόνο. Η Ρωσία είπε ότι ερευνά τις επιθέσεις και κατηγόρησε τις «εγκληματικές ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας».

 

«Σκότωσα Ρώσους». Οι Ουκρανοί απειλούν να συνεχίσουν τις επιθέσεις με drone στη Ρωσία

 

«Το μόνο που θα σχολιάσω είναι ότι σκοτώσαμε Ρώσους», είπε ο Μπουντάνοφ στο Yahoo News τον περασμένο μήνα όταν ρωτήθηκε για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σκότωσε την κόρη του Αλεξάντρ Ντούγκιν σε ένα προάστιο της Μόσχας πέρυσι.  Η κοινότητα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών εκτίμησε ότι αυτή η επιχείρηση εγκρίθηκε από στοιχεία της ουκρανικής κυβέρνησης,  όπως γράφει το News.ro.

«Και θα συνεχίσουμε να σκοτώνουμε Ρώσους οπουδήποτε  μέχρι την πλήρη νίκη της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Μπουντάνοφ. Δημόσια, ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ καταδίκασαν τα χτυπήματα στο εσωτερικό της Ρωσίας, προειδοποιώντας για την πιθανότητα κλιμάκωσης του πολέμου. Ωστόσο, μιλώντας ιδιωτικά στο CNN, Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι τα διασυνοριακά πλήγματα είναι μια έξυπνη στρατιωτική στρατηγική που θα μπορούσε να εκτρέψει τους ρωσικούς πόρους για να προστατεύσει το δικό της έδαφος καθώς η Ουκρανία προετοιμάζεται για μια μεγάλη αντεπίθεση.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών είπε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι η Ουκρανία έχει «το δικαίωμα να προβάλλει τη δύναμή της πέρα ​​από τα σύνορά της για να υπονομεύσει την ικανότητα της Ρωσίας να προβάλλει τη δική της δύναμη στην Ουκρανία».

«Οι νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι εκτός των συνόρων του αναγνωρίζονται διεθνώς ως μέρος της αυτοάμυνας ενός έθνους. Θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό», είπε ο Μπεν Γουάλας. Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ιδιωτικά ότι σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις επιθέσεις εντός της Ρωσίας επειδή είναι μια καλή τακτική απόσπασης της προσοχής που αναγκάζει τη Ρωσία να ανησυχεί για τη δική της ασφάλεια στο εσωτερικό, σύμφωνα με αμερικανική πηγή που μίλησε με Ουκρανούς αξιωματούχους τις τελευταίες ημέρες.

Σε μια ενημέρωση για τον πόλεμο, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι οι επιθέσεις από φιλοουκρανικές παρτιζάνικές ομάδες και οι επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη συνοριακή περιοχή του Μπέλγκοροντ ανάγκασαν τη Ρωσία να αναπτύξει «όλο το φάσμα της στρατιωτικής δύναμης πυρός στη δική της επικράτεια».

«Οι Ρώσοι διοικητές βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με ένα οξύ δίλημμα: αν θα ενισχύσουν την άμυνα στις συνοριακές περιοχές της Ρωσίας ή θα ενισχύσουν τις γραμμές τους στην κατεχόμενη Ουκρανία», λέει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ