Κόσμος

Αυτό είναι το αδιαπέραστο φρούριο στην Ινδία και τα μυστικά που κρύβει

Το φρούριο Harihar είναι μια μεσαιωνική οχύρωση που βρίσκεται στη Μαχαράστρα της Ινδίας. Το φρούριο βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου, με θέα την πόλη Harihar, γι' αυτό και πήρε το όνομά του από την πόλη. Χτισμένο κατά τη διάρκεια του 6ου αιώνα, το φρούριο έχει «δει» αρκετές αλλαγές στην ιδιοκτησία του με την πάροδο των ετών.

Μια από τις πιο σημαντικές πτυχές του οχυρού Harihar είναι η στρατηγική του θέση. Το φρούριο χτίστηκε από τη δυναστεία Yadava ως στρατηγικό αμυντικό φυλάκιο ενάντια σε στρατούς που εισέβαλαν. Η δυναστεία Yadava ήταν μια από τις πιο ισχυρές δυναστείες της μεσαιωνικής Ινδίας και έχτισε πολλά οχυρά σε όλη τη Μαχαράστρα για να υπερασπιστεί την επικράτειά της.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Harihar Fort was built for strategic purposes in the 11th century to guard trade routes between the cities of Nasik and Junnar in India to prevent loss of goods being transported between cities and maintain stability in the region<br><br>? Athultrekker<a href="https://t.co/g63pY1nNzp">pic.twitter.com/g63pY1nNzp</a></p>&mdash; Science girl (@gunsnrosesgirl3) <a href="https://twitter.com/gunsnrosesgirl3/status/1644032722367643649?ref_src=twsrc%5Etfw">April 6, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Το φρούριο Harihar χτίστηκε στρατηγικά σε υψόμετρο 1120 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, γεγονός που το καθιστούσε ιδανικό σημείο για τους Yadavas ώστε να έχουν το νου τους για τυχόν εισβολείς στρατούς. Το φρούριο περιβαλλόταν επίσης από απότομους βράχους από όλες τις πλευρές, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο για οποιονδήποτε εχθρικό στρατό να το προσεγγίσει χωρίς να γίνει αντιληπτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η στρατηγική σημασία του φρουρίου φαίνεται επίσης στην αρχιτεκτονική του. Το οχυρό είναι χτισμένο με συνδυασμό λίθων και τούβλων, με αρκετούς προμαχώνες και παρατηρητήρια στην περίμετρό του. Οι προμαχώνες χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση πυρομαχικών, ενώ τα παρατηρητήρια χρησιμοποιούνταν για την επιτήρηση τυχόν επερχόμενων εχθρικών στρατών.

Το φρούριο διαθέτει επίσης αρκετά μυστικά περάσματα και διαδρομές διαφυγής ενσωματωμένες στην αρχιτεκτονική του, τα οποία χρησιμοποιούνταν από τους Γιαντάβα για να διαφύγουν σε περίπτωση εχθρικής επίθεσης. Ο σχεδιασμός του φρουρίου επέτρεπε επίσης στους υπερασπιστές να ρίχνουν βραστό λάδι ή καυτό νερό στους εχθρικούς στρατιώτες, καθιστώντας το αδιαπέραστο φρούριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...