Κόσμος

Ιράν: Δολοφονική επίθεση αστυνομικών σε διαδηλωτή

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν του επιτίθεται βάναυσα με κλωτσιές σε έναν διαδηλωτή που μάλλον προσπαθεί να τους εξηγήσει και να σταματήσει την επίθεση σε άλλα άτομα.

Αμέσως τον χτυπούν και τον πετούν κάτω 3 άτομα, και συνεχίζουν να τον κλωτσούν σε σώμα και κεφάλι. 

Σε εκείνο το σημείο έρχεται ένα άτομο φορώντας στρατιωτική παραλλαγή, και σε απόσταση χιλιοστών του «ρίχνει» στο κεφάλι, με κάτι που μάλλον ήταν taser.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το άτομο τότε σταματά να προστατεύεται, αφού δε μπορεί πλέον, και αρχίζει να έχει σπασμούς ανάσκελα. Μια γυναίκα που πλησίασε για να τον βοηθήσει, απελπίζεται και δεν ξέρει τι να κάνει.

Το βίντεο με τις σκληρές εικόνες.

Μαθήματα στα Πανεπιστήμια μόνο εξ’ αποστάσεως

Την ίδια ώρα αποφασίστηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά πανεπιστήμια της Τεχεράνης να γίνονται μαθήματα μόνο διαδικτυακά, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν στη διάρκεια της νύχτας ανάμεσα σε φοιτητές και σε δυνάμεις ασφαλείας.

“Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Σαρίφ ανακοίνωσε ότι εξαιτίας των πρόσφατων γεγονότων και της ανάγκης να προστατευθούν οι φοιτητές…από σήμερα όλα τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά”, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mehr εν μέσω των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε εθνικό επίπεδο μετά τον πρόσφατο θάνατο μιας νεαρής κούρδισσας του Ιράν, της Μαχσά Αμινί, κατά την κράτησή της από την αστυνομία επειδή «δε φορούσε σωστά τη χιτζάμπ».

Περίπου 200 φοιτητές συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι στο πανεπιστήμιο και φώναζαν συνθήματα κατά του ιερατικού κατεστημένου του Ιράν, μετέδωσε το Mehr.

“Γυναίκες, ζωή, ελευθερία” και “οι φοιτητές προτιμούν τον θάνατο από την ταπείνωση”, φώναζε σύμφωνα με το πρακτορείο το συγκεντρωμένο πλήθος.

Οι αρχές ασφαλείας έκαναν ρίψη δακρυγόνων και σφαιριδίων με χρώμα εναντίον των φοιτητών, σύμφωνα με το Mehr, το οποίο προσθέτει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έφεραν όπλα που βάλλουν μη θανατηφόρα μεταλλικά σκάγια έξω από την βόρεια πύλη του πανεπιστημίου. Ο υπουργός Επιστημών αργότερα έφθασε στην πανεπιστημιούπολη για να μιλήσει με τους φοιτητές σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, προσθέτει το ρεπορτάζ. Οι διαδηλώσεις έχουν εισέλθει στην τρίτη εβδομάδα μετά τον θάνατο της 22χρονης Αμινί έπειτα από τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της.

Δεκάδες διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί και πάνω από χίλιοι είναι οι συλληφθέντες στη διάρκεια των διαδηλώσεων. Επίσης κατά τις ταραχές έχουν σκοτωθεί και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ