Η ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη θα μπορούσε να αλλάξει εάν ένα κεντροδεξιό κόμμα έρθει στην εξουσία στην Ιταλία στις 25 Σεπτεμβρίου. To πώς δυνάμεις πιστές στη Ρωσία μπορούν να επηρεάσουν την πολιτική των Βρυξελλών έναντι της Μόσχας, ανέλυσε ο πολιτικός επιστήμονας Κώνσταντιν Σόκολοφ (Konstantin Sokolov), μιλώντας σε ρωσικό ΜΜΕ.
Το κυβερνών κόμμα της Ιταλίας είναι πιθανό να χάσει τις εκλογές. Δημοφιλής έγινε η κεντροδεξιά στο πρόσωπο του Ματέο Σαλβίνι και της Τζόρτζια Μελόνι. Οι πολιτικοί μιλούν ενάντια στις κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ομολογούν τις χριστιανικές αξίες και στηρίζουν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στις αμερικανικές εκλογές.
«Ακόμα πιο εκνευριστική για την ηγεσία της ΕΕ είναι η πρόθεση της κεντροδεξιάς στην Ιταλία να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που διατέθηκαν για την εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης της χώρας για να αντισταθμίσει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των καταναλωτών».
«Το Βέλγιο έχει ήδη πει ότι είναι απαράδεκτο να αλλάξει το σχέδιο για λόγους πληρωμής λογαριασμών. Είναι πιθανό ότι στο πλαίσιο της ενισχυόμενης δημόσιας δυσαρέσκειας για τις αυξανόμενες τιμές, η προσέγγιση των κεντροδεξιών ηγετών της Ιταλίας θα γίνει δημοφιλής σε όλη την Ευρώπη», τόνισε ο δημοσιογράφος.
Μια συντριπτική νίκη για ένα τέτοιο κόμμα στις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να μετατρέψει την Ιταλία στην κινητήρια δύναμη πίσω από την πιο σημαντική αλλαγή στην ιστορία του Παλαιού Κόσμου, σύμφωνα με το The American Thinker.
Η κατάρρευση της ενότητας της Δύσης
Οι πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πλέον χωριστεί σε δύο μέρη, δήλωσε στο PolitExpert το αντεπιστέλλον μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών Κώνσταντιν Σόκολοφ. Οι ιδεολογικές και πολιτικές επιδιώξεις ήδη σβήνουν στο παρασκήνιο. Από τη μια ήταν εκείνοι που υποστηρίζουν την πολιτική των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, από την άλλη εκείνοι που τη θεωρούν λάθος, αυτοκτονική.
«Υπάρχουν πραγματικές δυνάμεις στην Ιταλία που συμπάσχουν με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Η άφιξη μιας νέας πολιτικής ελίτ δεν θα είναι μόνο μια σημαντική στιγμή για τη χώρα, αλλά ένας πυροκροτητής για πολλά κράτη. Μπορεί να υπάρξει έκρηξη κοινωνικής διαμαρτυρίας, γιατί υπάρχουν δύο αντίπαλες πλευρές σε όλες τις χώρες του κόσμου. Φυσικά, η επιτυχία της κεντροδεξιάς θα οδηγήσει σε αλλαγή της πολιτικής κατάστασης στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο γεωπολιτικός αναλυτής.
Το πολιτικό παιχνίδι της Δύσης χτίζεται γύρω από την ανάπτυξη μιας ενιαίας γραμμής συμπεριφοράς απέναντι στη Ρωσία. Μπορούν να κερδίσουν τόσο όσοι υποστηρίζουν αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όσο και όσοι απαιτούν την απομάκρυνσή τους, σημείωσε ο συνομιλητής.
«Η πολιτική που ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι χώρες της ΕΕ οδήγησε όχι στην απομόνωση της Ρωσίας, αλλά στην αυτοαπομόνωση της Δύσης. Τέτοιες ενέργειες είναι μάταιες. Υπάρχουν φυσιολογικές, υγιείς, σκεπτόμενες δυνάμεις στο εξωτερικό», τόνισε ο πολιτικός επιστήμονας.
Μετά τις 24 Φεβρουαρίου, οι χώρες της ΕΕ επέβαλαν κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Τα κράτη ήλπιζαν να προκαλέσουν ζημιά στη Ρωσική Ομοσπονδία, αλλά το αποτέλεσμα αποδείχθηκε το αντίθετο.
Οι κάτοικοι της Ευρώπης υποφέρουν, καθώς το κόστος του φυσικού αερίου, του ηλεκτρισμού και της βενζίνης έχει αυξηθεί σημαντικά. Σε πολλές δημοκρατίες της ΕΕ, οι κάτοικοι καλούνται να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας.
Η σύγκρουση με τη Ρωσία είχε αρνητικές επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία. Οι μόνοι νικητές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, νικούν την ΕΕ στη σύγκρουση φυσικού αερίου με τη Ρωσική Ομοσπονδία.