Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανάκρισή του κράτησε επτά ώρες. Ο Αρεταίος αποδίδει την απέλασή του στα ταξίδια του στη νοτιοανατολική Τουρκία, τη βόρεια Συρία και άλλα μέρη της Τουρκίας. Όπως αναφέρει, αφορμή στάθηκαν φωτογραφίες στο κινητό του με Κούρδους στη βόρεια Συρία
Όπως παρατηρεί η εφημερίδα "οι σημαντικότερες κουρδικές οργανώσεις της Συρίας θεωρούνται τρομοκρατικές ομάδες στην Τουρκία. Παρατηρητές εκτιμούν ότι οποιαδήποτε επαφή μαζί τους θα μπορούσε να κοστίσει σε δημοσιογράφους τη δουλειά τους. Άλλοι υποψιάζονται ότι η απέλαση ενδεχομένως να σχετίζεται με την επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας και Ελλάδας. Οι δύο γείτονες χώρες ερίζουν για τα σύνορα αλλά και για τα ενεργειακά αποθέματα στη Μεσόγειο".
Η αρμόδια πάντως αρχή για τα ΜΜΕ, σημειώνει το δημοσίευμα, όταν ρωτήθηκε σχετικά, αρνήθηκε ένα τέτοιο σενάριο αναφέροντας ότι: "Η υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική επιθετικότητα και τις μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο".
Στην κεντρική Ευρώπη ξηρασία, στην Ελλάδα άφθονο νερό
Την ώρα που πολλές περιοχές ανά την Ευρώπη συνεχίζουν να πλήττονται ακόμη και τέλη Αυγούστου από την ξηρασία, στην Ελλάδα συμβαίνει ένα "ασυνήθιστο φαινόμενο" παρατηρεί η ιστοσελίδα merkur.de σημειώνοντας:
"Οι κάτοικοι της Ελλάδας είναι χαρούμενοι για την ασυνήθιστη ποσότητα νερού σε ορισμένες περιοχές. Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, οι δεξαμενές αποθήκευσης νερού μόνο για την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, όπου ζει πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας, είναι πιο γεμάτες από ποτέ εδώ και χρόνια (…) Η καλή κατάσταση των υδάτινων πόρων οφείλεται στις έντονες και ενίοτε πολύ έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων και μηνών που είναι σπάνιες, σύμφωνα με μετεωρολόγους. Αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητό σε τουρίστες, οι οποίοι χρειάστηκε ξαφνικά να κρατούν ομπρέλες για πολλές μέρες στα, υπό κανονικές συνθήκες, ηλιόλουστα και ζεστά παραθαλάσσια θέρετρα. Ακόμη και στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και στα κατά κανόνα αρκετά ξηρά νησιά των Κυκλάδων, όπως η Μύκονος, η Νάξος και η Πάρος, δεν σταματούσε να βρέχει".