Epsilor μπαταρία
Κόσμος

Η ισραηλινή Epsilor παρουσιάζει νέα μπαταρία για αυτόνομα οχήματα

H κατασκευαστική εταιρεία Epsilor είπε πως η 6T μπαταρία της, η οποία είναι εξοπλισμένη με έξυπνο σύστημα διαχείρισης μπαταρίας (smart Battery Management System) με αυτόματη φόρτιση και αυτόματη εξισορρόπηση, αποτελεί μία ιδανική λύση για στρατιωτικά τεθωρακισμένα οχήματα και αυτόνομα οχήματα εδάφους.

H Epsilor, η οποία είναι μία ισραηλινή εταιρεία ανάπτυξης και κατασκευής κινητών ενεργειακών προϊόντων για αμυντικές και αεροναυπηγικές εφαρμογές, θα αποκαλύψει την επαναφορτιζόμενη μπαταρία NATO 6T Li-Ion σε μία μεταλλική θήκη που ακολουθεί τις προδιαγραφές ασφαλείας της MIL-PRF-32565C στην έκθεση Eurosatory 2022, η οποία θα λάβει χώρα στα μέσα Ιουνίου στο Παρίσι. 

Σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας, η 6T μπαταρία της Epsilor προσφέρει την υψηλότερη πυκνότητα ενέργειας σε αυτήν την κατηγορία, μαζί με εξαιρετικά υψηλό κύκλο ζωής και βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Η μπαταρία προσφέρει πάνω από 1.200 κύκλους φόρτισης και αποφόρτισης σε τυπικό επιχειρησιακό προφίλ, επιτρέποντάς την να υπηρετεί για περίπου 10 έτη χωρίς την ανάγκη συντήρησης ή αντικατάστασης. Η εταιρεία δηλώνει πως το προϊόν COMBATT 65 Li-Ion παρέχει 35 τις εκατό περισσότερη ενέργεια από τον κοντινότερο ανταγωνιστή. Η μπαταρία σχεδιάστηκε ειδικά για χρήση σε οχήματα.

Οι μπαταρίες της Epsilor χρησιμοποιούνται ήδη από αρκετούς στρατούς του NATO, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Καναδά, την Γερμανίας και της Πολωνίας. Οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ χρησιμοποιούν και αυτές τα προϊόντα μπαταριών της εταιρείας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού Μπορούν Να Χρησιμοποιηθούν;

Έχουμε αναφέρει σε άλλα άρθρα πως ένοπλες δυνάμεις της Δύσης έχουν αποκαλύψει προγράμματά τους για αυτόνομα, μη επανδρωμένα οχήματα εδάφους για στρατιωτική χρήση. 

Πιο συγκεκριμένα, ο αμερικανικός στρατός μέσω του προγράμματος οχημάτων νέας γενιάς Next Generation Combat Vehicle, σκοπεύει να παράγει το Robotic Combat Vehicle (δηλαδή "ρομποτικό όχημα μάχης"). Το όχημα θα έρθει σε ελαφρύ, μεσαίο και βαρύ σχηματισμό. 

 Από την άλλη, γνωρίζουμε πως το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να δημιουργήσει μία ολόκληρη ρομποτική διμοιρία για τις ένοπλες δυνάμεις του, η οποία και θα απαρτίζεται από μη επανδρωμένα οχήματα. Το πρόγραμμα-διαγωνισμός των Βρετανών έβγαλε ως τελικό νικητή το Mission Master SP UGV της Rheinmetall, μετά την τρίτη και τελική φάση του (Spiral 3). 

Οπότε καταλαβαίνεται πως τα μη επανδρωμένα αυτόνομα οχήματα πιθανότατα θα αποτελούν μέρος πολλών μελλοντικών οπλοστασίων. Για αυτό και η ισραηλινή λύση μπαταριών ενδέχεται να αποδειχθεί μία πολύ καλή ενσωμάτωση σε αρκετά ρομποτικά οχήματα. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ